16 mai, 2015

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Indrek Tarand ja Mart Luik

Täna teemaks:
Erakondade populaarsusreiting vappub nagu palavikus. Mis on põhjuseks?
Sotsidel ees keeruline valik Mikseri ja Ossinovski. vahel.
Irli juhiks pürib Margus Tsahkna.
Euroopa Komisjoni plaan jagada pagulased riikide vahel laiali ja nende vastuvõtmine Eestis tekitab paksu verd.
Algab arutleu Riigikogu avatud nimekirjade üle.
Rain Rosimannus lahkub Liberalismi Akadeemia juhi. kohalt, Siim Kallasest sai Aasta Eurooplane.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Palun eemaldage Tarandi Inc eetrist! Tema seisukohad pagulaspoliitika suhtes ei talu eetrimusta.

Anonüümne ütles ...

Palun küsige Indrek Tarandilt, et mitu neegrit või moslemit tema kodus JUBA ELAb!
MEEST SÕNAST, HÄRGA SARVEST!

Anonüümne ütles ...

Jah, sõjad on koledad ja nende ohvrid on lihtinimesed. Pagulastel on tõesti õigus elada rahulikku elu. Loogiline oleks aga see, et sarnase kultuuritaustaga inimesed elavad samas piirkonnas. Nii läksid kunagi meie pagulased ikka maadesse, kus kombed meile tavapärastest ei erinenud, ega hakanud need inimesed ka oma eluviise kohalikele peale suruma ning eriõigusi nõudma. Meile kaugete kultuuride ja traditsioonidega inimesed enamasti ei soovi võtta omaks meie kombeid ja just sealt hakkavad probleemid. Üheks näiteks võib tuua Soomes elavat somaallaste kogukonda - suures osas ei ole nad leppinud soomlaste tavadega, kuigi elavad mitmendat põlve Soomes ja on soomekeelsed. Pole tavatu see, et väikesed lapsed loobivad seal oma lasteaia-koolikaaslaste koeri kividega, sest neid õpetavad vanemad, kellele koerad on räpased elukad ja kuuluvad hävitamisele... Tühiasi mõnede arvates, kuid näitab väärtushinnanguid! Kui meile surutakse peale suur võõraste hulk, kellel lisaks õigus ühes võtta terve suur perekond, tekitab see meile paraja probleemi aastakümneteks-põlvkondadeks, sest siinset elu nad omaks ei võta, tagasi ka ei lähe.

Gregor ütles ...

tere,

ehk vääriks tähelepanu seos sõõrumaa rahaline toetus reformile ja raudtee turvahange?
Ja H. Teder - pikaajaline refi toetaja, kelle ärid baseeruvad väljaspool eestit ja toimetavad sageli kredexi toel.
ja muidugi raudtee tagasiost - mis sai sellest 1 miljoni dollari küsimusest?

Parimat,
Gregor

Anonüümne ütles ...

Kuulge, mida saade? Üle poole tunni tühja loba. Keda kotib mingi sotserakond?

Anonüümne ütles ...

Imelik kuulda juttu "põgenikest". Nigeri president ütleb eilses Guardianis lahtise tekstiga, et asja taga on majanduslikud põhjused.

http://www.theguardian.com/world/2015/may/15/eu-shelters-niger-africa-illegal-migration-europe

Anonüümne ütles ...

Tarand, kas omaste hooldajatoetus 15.40 kuus on ÕIGLANE?

Anonüümne ütles ...

Tarand on kibe käsi endale paguneid peale valetama. Ta võis küll olla peaministri esindaja Narvas, aga tagatuppa ta ei kuulunud. See on kas soovmõtlemine, nõrk mälu või kõige tõenäolisemalt otsene vale lihtsakoeliseks eneseupitamiseks. Lugege Muuli raamatuid.

Anonüümne ütles ...

Arvestage sellega, et nendele 300-400-le pagulasele lisanduvad automaatselt ka nende pereliikmed - nii et jutt pole sugugi ainult 300-st inimesest vaid kordades rohkemast ja seda igal aastal. Ja see on miski, millest Tarand millegipärast vaikib.

Anonüümne ütles ...

Kuule Tarand, me liitusime euroopaliidu majandussüsteemiga. Mis krdi kolmandate riikide pagulaste vastuvõtmise kohus?

kaidoruuder ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Vaga huvitav on vaide, nagu ehitaks müüre Ossinovski ja nagu neid müüre meie ühiskonnas poleks. Meil on ju olemas ebanormaalsed palgalohed, mille likvideerimist saate tegijad võimalikuks ei pea ja meil on ka suured erinevused inimeste teadvuses, mida ajakirjanikud samuti siluda ei taha ega oska?

Anonüümne ütles ...

Minule sobib Tsahkna seisukoht ja üldsegi mitte Tarandi-Luige oma.See viimane on rullnokkade seisukoht. Kõik mäletavad Kreeka abistamist , kuidas Ligil oli Kreeka jaoks rahad alati olemas aga mitte oma päästjatele, õpetajatele, õdedele. Tulemus on see et Kreeka on nüüdseks kõik rahad läbi löönud ja jälle käsi pikalt ees aga eesti riigist võõrsile lahkunud üle saja tuhande inimese. Kas hakkame järgmisi miljoneid „solidaarselt“ letti panema. Sama story on aafrika põgenikega. Relvakaupmehed on huvitatud AAfrika piirkonnas sõda õhutama JA vaenutsevaid GRUPPE relvastama. Aferistid laevaomanikud on huvitatud aga põgenike veost ja nii see non -stop lugu kestma jääbki. Aafrikas on sajad miljonid mustanahalisi . Aafrika rikkad riigid peavad kokku võtma oma organisatsioonid, kes hakkavad neid probleeme lahendama kohapeal pluss ÜRO , Punane Rist jt rahvusvahelised org-d..Eesti Valitsus peab seisma oma rahva huvide kaitsel mitte lohisema „solidaarselt“ kaasa. Eesti riiki , rahvast ja kultuuri peame kaitsma eeskätt meie ise.

Anonüümne ütles ...

Mida Tarand ajab kärbseid pähe?
Lissaboni alusleping ei kohusta liikmesriike mingi kvoodi alusel pagulasi vastu võtma. Kui EL tahab kehtestada kvoodid, siis tuleb aluslepingute kallale minna. Nii et Tarand, me oleme mõtlevad ja laia silmaringiga inimesed ja teame, et pagulaste vastuvõtmine on IGA liikmesriigi SISEASI. Ärge eksponeerige ennast kui lõpliku tõe teadjat.