04 veebruar, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Rein Kilk

Ausammas Jeltsinile? Ausalt või? Aga kuhu jäi Islandi väljaku klaasist ausammas?

Kolmkümmend üheksa Eesti ühiskonnategelast ja ettevõtjat esitasid ettepaneku jäädvustada Venemaa esimese presidendi Boriss Jeltsini panus Eesti taasiseseisvumisse mälestusmärgiga.

President jagas välja teenetmärgid.

IRLi uuest juhist pole ka me veel rääkida jõudnud.

Keskerakonnal on täna aukohus, mis otsustab Toobali saatuse. Veame kihla, et Keskerakonna aukohus teeb "IRLi aukohut" ja ei võta vastu mingit sisulist otsust.

Prokurör nõuab Parbusele pikka vanglakaristust.

Rahvaloendusel osales veebi kaudu üle 815.000 inimese

Tehnikaülikool keelas loengutes arvutite ja nutitelefonide kasutamise

Vene Erakonna juhid kimpus okupatsiooni tunnustamisega.

Elektriautod ei taha sõita. Mis me ütlesime!

22 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rekordiihaluse ja rindateadete kõrval ei räägita, kuidas ja mida andmetega tehakse ja kas üldse peab vastama ankeedile, mis räigelt ületab riikliku statistika seaduses loetletud kogumisele kuuluvate andmete loetelu.

Kui hea mõte on liigse täpsusega isiklikku vara, veendumusi ja sugulussidemeid kaardistada, kui Valges raamatus kirjutatakse, et 1941. küüditamiseks kasutatud "poliitiliste värvingute kartoteek" koostati toonaste Eesti riiklike andmekogude põhjal?

Neist teemadest pole kippu ega kõppu olnud.

Anonüümne ütles ...

Alates 01.08.2010 on Stat.ametil vaba voli jätta kõik andmed isikustatud kujul oma andmbebaasi. (stat. seadus par. 32 lg.2)

Igaühel on õigus mitte tunnistada oma lähedase vastu, mitte kellegi ei ole õigust keelduda andmete esitamisest Stat. ametile. (par.23 lg.1)

Aga need on ka pisiasjad võrreldes sellega, täna öösel oli temperatuur madalam kui eile öösel.

Anonüümne ütles ...

Mehed, lepime nii kokku, et EI TOKSI enm. Kui kodutöö on tegemata, siis pigem laske muusikat, ui et googeldate terve saate.Seda oskan ma ise ka

Anonüümne ütles ...

Kui Jeltsinile tuleb ausammas, siis miks me Leninid maha võtsime? Tänu temale esimene riik tekkida sai. Tõsi, Lenin lasi tekkida iseseisvatel pisiriikidel, et hiljem tagasi vallutada.

Kas me me MUUSEAS ei peaks natuke ka tšetseenide peale mõtlema, kelle vastu Jeltsin sõda alustas

Anonüümne ütles ...

Kas Rein Kilk ei tahaks hoopis rääkida oma sõbrast Märt Viisitammest ja sellest, mis motiividel ta sellise suli linnapeaks saamist rahastas?

Anonüümne ütles ...

Mehed, ma ei taha kuulata Kilgi soolosaadet. Mind huvitavad Hõbemägi ja Ruussaare arvamused!

Anonüümne ütles ...

Segab et palju aega kulub lihtsalt mula peale, Härra Kilk palun lühemalt

Anonüümne ütles ...

Jeltsini mälestuseks sobiks bareljeef Toompea lossi seinale,ruumi,kus tunnustus-dokument üle anti.siis ei teki kiusatust poolt-ja vastu-leeridel oma meelsust käia näitamas ja meil kõigil jääks järgmine "väike sõda"pidamata.kommentaari ajendiks oli hirm järjekordse käki ees,mis kuhugile sobimatusse kohta linnaruumi reostama võib pääseda...

Anonüümne ütles ...

Eelevatele. Kilgi jutt on põnev, informatiivne ja kaalutletult põhjendav. Saate pärl.

Nüüd sellest aurahade värgist. Tänavu presidendi valik täitsa OK! Ainult saate esinejatelt tahtnuks kuulda seda mida ajalehest Pravda omal ajal teada saadi, kus kõige informatiivseim ja uudis seisnes selles, mida ajalehes Pravda ei olnud.

Mis meenub, siis Priit Hõbemägi korduvalt esitatav tees presidentide-ordenijagajate rekord on teatavasti napilt aga kindlalt siiski Lennart Meri viimase valitsemisaasta käes (NB!kaks eraldi otsust-käskkirja ühel ja samal päeval) ja lgp president Arnold Rüütlil on auväärne teine koht jagatavate ordenite arvukuses ühel aastal. Peab lgp ajakirjanik asja üle kontrollima!

Anonüümne ütles ...

Kuulge, oleks tervislik tutvuda ka teiste Euroopa Liidu riikide ajalookäsitlustega. Ja siis heietage edasi.

Anonüümne ütles ...

Lp keskpäevatundlased, olete väga kitsalt "eesti" vaatenurgast sotside ja vene erakonna vahekorda analüüsimas. Pakuks välja, et okupatsioon on usu küsimus just venelaste vahel. Ükskõik kui palju eestlased okupatsioonist räägivad, venelased ei usu ikka. Seetõttu oleks vaikimine (ehk moratoorium) parimaks viisiks edasi liikuda.

Anonüümne ütles ...

Moratooriumi kehtestamine ei tähenda mittetunnustamist. See tähendab, et mõni partei ei kasutaks antud teemat omale poliitilise profiidi lõikamiseks.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi, mine VAnemuise ringi ja vaata mis seal toimub ja siis hämmastu uuesti

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi, minu asi on see, kui mind loengus segatakse juutuubide ja mängudega. kas on raske aru saada?

Anonüümne ütles ...

Härra Ruussaar, mismoodi te interneti seal loengus ikka kinni keeraksite? Hea küll, kooli wifi ehk veel, aga mobiilne internet? Ehitate auditooriumid kõik faraday kambriteks?

Anonüümne ütles ...

Loengu ajaks wifi levi kinni keerata on loomulikult võimalik. Wifi võiks kinni keerata ja kinni jättagi. Kel sülearvutiga facebooki toksida vaja, see kasutab tänapäeval nagunii mobiilset internetti.

Mobiililevi on ka muidugi võimalik piirata (vanglates ju piiratakse), aga see eeldab juba teatavaid investeeringuid, mitte lihtsalt ülikooli võrguadminnide poolt millegi kinnikeeramist.

brida ütles ...

olen õppejõud ning ammmu juba keelanud arvutite kasutamise loengus. Peale seda istuvad nad rahulikult-ja tõepoolest kuulavad.Nende ilmed on kaasamõtlevadning nendest peegelduvad isegi emotsioonid.Mul ei ole vaja,et nad kirjutavad-on vaja ,et midagi jääks neile meelde.Peale arvutite keelamist on nende tulemused tunduvalt paranenud.

Anonüümne ütles ...

kui wifi ja mis tahes raadiosagedust kinni tahad panna siis pead kinni panema - või läheb kinni - ka kõrvalruumides - vasakul, paremal, üleval, all, koridoris, avalikus ruumis nagu pargis, naabermajas... Vastavalt kui kas tahad välja lülitada või segada. NB wifi on vabasagedus, GSM mitte. Ikkagi on eeldus et on sätestatud et kasutada ei tohi - peale seda tehnilised meetmed.

Anonüümne ütles ...

Ma pole õppejõud kui loenguid olen pidanud pidama küll ja ausalt öeldes on ikka väga masendav tunne kui seisad rahva ees puldis, rahva ise aga toksib feisbukis või tegeleb ton teab millega.

Ei saa vabandada sellega, et loeng on äkki igav. Ku loeng on igav, siis lahkutakse ruumist. Mul on parem pidada loengut ühele kui 10-le kellest ma aru ei saa, millega nad parasjagu tegelevad.

Kusjuures, on loenguid (näiteks asutuses ohutustehnika-alane), mis ehk ongi juba loomult igavad aga neid peab pidama.

Openendid võivad öelda, et tegelikult nad konspekteerivad. No see võib nii olla, kuid üldiselt ilma pika mulata, ütlen ma, et paberile konspekteerimine on viljakam ja üleüldse ... kirjutamisoskust on ka vaja arendada ja seda eriti ülikoolis.

Üldine kirjaoskus on juba masendavat madal.

Anonüümne ütles ...

Mida teab maksuvõlglane ordenitest? Mida teab maksuvõlglane ausast ettevõtlusest?

Anonüümne ütles ...

Jaa. Seda paha haisu, mis sealt tartumaalt tõuseb, on juba kgu internet täis. Loodame, et pussumees nyyd püssi nurka ei viska ja erakuks hakka. Vana mettalliärimehe- muinasjutuvestja pajatusi on ikka tore kuulata-nii huvitavalt ju räägib, et pisar tuleb suisa silma. Rein-jää ikka raadioeetrisse, ära põgene kurjade võlausaldajate eest kuskile sohu. Mis sest, nimi on rikut, müts on sul loodetavasti alles ja katab sinu megaaju arktilise kylmalaine ees ja järellainetuse eest. Teie ka seal pealinnas, ärge siis väga teist nokkige-näete et inimene ju püüab olla hea.

Anonüümne ütles ...

Ma tahan ka nüüd lõpuks teada, kaua te seda rumalat, kisavat "ärimeest" selles saates hoiate. Palun vastake konkreetselt, kas see on kinni makstud? Kui ei ole, siis palun eemaldage see mees lõpuks ometi saatest, kuna tema osalusel on seda lausa võimatu kuulata juba viimased paar aastat. Igal laupäeval loodan, et seekord ei ole ja peaaegu igal laupäeval pettun. Tõsiselt, teie kuulajaskond väheneb selle mehe räuskamise pärast.