15 oktoober, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Marek Strandberg ja Rein Kilk



Kõigile head hõimupäeva!

Riigikontrolör Mihkel Oviir ja tema võitlus. "Ülevaade riigivara kasutamisest ja säilimisest 2010. aastal" annab valusa pildi Eesti valitsemisest ja otsustest. Veidi liialdatult võiks öelda - valitsemine ja seni vastuvõetud otsused/seadused nõuavad üha rohkem raha ja Eesti riigi arendamiseks ja paindlikuks manööverdamiseks jääb aina vähem raha. Oleme vanade otsuste lõa otsas.

Õiguskantsler tõstatas taas haldusreformi teema.

Esmaspäeval andis Toomas Hendrik Ilves parlamendi ees ametivande ja pidas kõne.

Rahareformi kangelasest on saanud Eesti Panga president. Ardo Hansson on mees "väljast" kas selle son tema tugevus või nõrkus. Kas jälle süüdistused, et "tema ei tea eesti asjadest midagi, kuna pole kartulikoori söönud"? Miks Reformierakond nii närviliselt reageeris, kui kõlasid vihjed, et nad on püüdnud manipuleerida EP presidendivalimisi? Kuidas on ellu viidavad Jaan Männiku kom teesi keskpanga edasisse tegevuse kohta: kuluefektiivsus, avatus ja kultuurimuudatus.

Männik, Oviir ja Hansson - need paistavad olevat sõltumatud mehed. Ja see on hea märk Eestile, partokraatia ja ühepartei valitsemise ajajärgul.

CO2 kvoodiäri lõhnab pahasti. Nüüd jagatakse kvoodiraha ka selleks, et ebaõnnestunud kvoodiraha jagamist propageerida positiivses valguses.

IRLi emapensionist on saanud vanemapension, aga seaduseelnõu jagab vanemad kahte lehte - need, kes saavad raha kätte ja need, kes ei saa, sest raha läheb teise pensionisambasse. Kuid seal ei pruugi raha oma väärtust kasvatada, vaid võib kahaneda ootamatult kiiresti, nagu elu on näidanud.

Rahvusvahelise suusaliidu otsus lõkata kõrvale Otepää tekitab furoori, aga järeldused on kerged end peale suruma. Milleks korraldada võistlusi FISiga sõjas oleva Andrus Veerpalu kodulinnas ja karta sellega kaasnevaid jamasid, kui seda saab vältida? Pealegi kutsus Suusaliit tagasi FISist Tiit Peki ja lükkas kõrvale korraldaja Arukuuse. Nüüd pole eestlastel võimalik enam isegi oma sõna maksma panna.

Mage pisipettus Riigikogu liikmetelt - liikmed lasid provintsilehes saadikuhüvitise eest oma erakonna reklaame avaldada. Suur vargus hakkab ikka nööpnõeltest peale, nagu öeldi raamatus Hulkur Rasmus või Karlsson.

Pärnu juhtiumiskonverentsil kõnelesid Tiit Hennoste meedia võimust, Ilja Sundelevits sellest, kuidas empaatia abil venekeelsete eesti elanikega paremaid suhteid luua ja Raul Rebane poliitikute "kollasest juhtmest". Väike ülevaade nende ideedest.

Mida me üldse füüsikalisest maailmast teame, küsib Marek Strandberg nõudlikult.


12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nojaa, aga te lähetute millegipärast eeldusest, et see "lukus" raha läheb valesse kohta. Seda ei ole aga keegi tõestanud.

Henn Sarv ütles ...

Rein! Palun ära anna ebatäpset infot. See rabi lugu oli põhimõtteliselt teisiti. Ei olnud mingit kolmandat meest vaid see oli rabi oma naine, kes ütles, et nii ei saa, et annad mõlemale õiguse.

Anonüümne ütles ...

Kiidan teie saate tänast koosseisu. Annab kohe positiivselt tunda, et eetris pole ühtki reformierakondlast ega Reformierakonna ajalehe ajakirjanikku

stirlits ütles ...

lugege ka err-i ajaveebist dzuga-dzaga unenäguderaamatut ning saate selgemaks-mis mõtleb alamrahvas oma unanägudes.....

Margus ütles ...

Hr. Strandberg võiks oma kulutusideoloogia raames rääkida lähemalt astusest nimega KENA, selle juhist ning miks rohelisi RKsse tagasi ei valitud. Ühtlasi võiks ka peeglisse vaadata.

Anonüümne ütles ...

Koristamata linn ei ole elektriauto probleem. Aga külmas ilmas on neid testitud ja töötavad küll.

Anonüümne ütles ...

Kas mitte nood elektriautod ei müüda Eestis raha eest.

Anonüümne ütles ...

priit, nüüd läheb jutt küll väsitavaks, sest 2012 jaanuaris toimub murdmaasuustatamisetapp, järgmisel 2013 aasta jaanuaris jääb võistlus vahele

Anonüümne ütles ...

Mis juttu räägiks Hõbemägi 10 aasta pärast (ahjaa, ta siis juba pinsil), kui Eesti poleks kinni võtnud võimalusest ehitada välja kiirlaadimisvõrgustik ja ülejäänud maailm paneb pika puuga eest ära!

Anonüümne ütles ...

ei taha olla anonüümne sõimleja, aga märgin tagasisidena ära, et ei kuula enam Keskpäevatundi, sest seal on aina Strandberg.

Anonüümne ütles ...

"Rahvusvahelise suusaliidu otsus lükata kõrvale Otepää tekitab furoori, aga järeldused on kerged end peale suruma."
Mind on üks mõte unes vaevanud. Et mis oleks, kui. Kui Veerpalu-värk oleks läinud kõmukirjutajate abita - B-proov oleks lahti tehtud (ja ärge jumalapärast hakake jahuma, et suusaliit nii ja naa, rahvusvahelistes reeglites on kirjas, et FIS võib ise ka proovi avamise algatada, samuti protseduur, nii et asja maha vaikimine poleks mingil juhul õnnestunud), fakt meediasse jõudnud, kõik muidugi šokeeritud - aga fakt on fakt. Ei mingit jahumist, valetamist ega arutamist, kas on nii või ei ole. Ei mingit rahvaliikumist AV kaitseks.
Hõbemägi kui ainukese väljaande esindaja, kes N. Järvi osas mõistliku artikli avaldas (mistõttu väljaane mulle nüüd kasti potsatab), võiks ehk olla suuteline sihukest unenägu vähemalt intellektuaalselt huvitavaks pidama. Vastandina nt Pmehe hüsteeriakirjutajatele.

Anonüümne ütles ...

P.S tagasisidena märgin, et mulle Strandbergi keelekasutus hirmsasti meeldib. Tegelikult Kilgi kirglikkus ka, olgugi et ma temaga alati nõus ei ole.