19 august, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Eiki Nestor

  • Presidendikandidaatide debatt. Mida uut me saime teada nende inimeste ja nende seisukohtade kohta? Kas seda oli palju või vähe? On sel üldse mingit tähtsust? Tahtsime debatti, aga ei lepinud enne kokku, et mis asi see debatt üldse on? Toetus endiselt 48/20. Kas president peaks solvuma väikeste asjade pärast nagu vanade artilite meelespidamine? (AR) Miks seadus ei kohust kandidaate avalikkusega suhtlema? Ja miks nad seda ära kasutavad?
  • 20 aasta tagasi. Neli musketäri olid juba üsna vanaks jäänud... aga suutsid ikka veel ennast näidata nagu filmis Old Tricks. Kas 20. august on nüüd Edgari vaimust vaba? Milline roll tal oli? Vahteri järgi ei midagi erilist. Kas päev võeti tal lihtsalt käest ära või on selles tema suur teene, et seda päeva on meeles peetud? Miks Ansip puhkusel on sellisel ajal? Sest see võiks tekitada piinlikkust ja tal pole olulist rolli?
  • Dalai-laama külaskäik ja selle tähtsus. Miks nii palju vastukaja? Miks on oluline, kes ja kuidas teda vastu võtab? Miks Ansip lahkub riigist, Ilves aga korraldab mittemaetliku kohtumise? (Vastus: Ansipile pole rahva poolehoidu tarvis kuni järgmiste valimisteni; Ilves aga vajab positiivset imagot enne presidendivalimisi.)
  • 20 aastat taasiseseisvumisest. Kus olid sina sel päeval, kui Toompead rünnati?
  • Sotsiaalminister hakkab eripensione rappima. Mitmes katse see juba on, kas võimsaid jõude, kes elavad eripensionidest ja nende kaotamise vastu võitlevad taas ei alahinnata?
  • CO2 kvootide müügist saadud raha eest soojustatakse ligi 500 hoonet üle Eesti. Mis on selles aktsioonis positiivset ja mis negatiivset? Kellele on see õnn, kellele õnnetus? Liiga palju raha? Vaidlustamised, oskamatus riigihankel osaleda, tellingute ja aknede nappus, aga mis pon positiivset? Annab tööd ehitajatele, erasektorist tulnud meestele jms.
  • IRL pidas suvepäevi aga kas erimeelsused kadusid? Herkel ja Lukas ajavad oma rida edasi.


1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Sa oled ikka tüüpiline tuututaja.
Ansip oli 1989 aastast juba Kofkini jäätisefirmas tööl.