15 oktoober, 2010

Keskpäevatunnis Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Sotsiaaldemokraadid peavad täna tähtsat üritust - valitakse uus esimees, aseesimehed jm. Kas Sven Mikser on uue põlvkonna saadik, kas Pihl on minevikumees? Kas Marianne Mikko on tõsiselt võetav kandidaat?
Riigikontrolli aastaaruanne: valitsus ei suhtunud majanduskriisi saabumisse tõsiselt, omavalitsustes suur korruptsioonioht.
Toimusid presidendi kärajad, president ise aga maadleb oma tervisega.
Rahandusminister Jürgen Ligi sai Euroopa Liidu aasta rahandusministriks. Mis mees ta õieti on?
Keskerakond hankis endale Toompeal linnamõisa? Kas see on õiglane, et Tallinna linna valitsev Kekserakond linna varaga nagu enda omaga ümber käib?
Tallinnas toimub suur turutants - nii valmistatakse ette elanike poolehoidu valimiste ajaks.
Reformierakonna populaarsus tõuseb. Kas Kadri Simson valetas, öeldes Delfile, et EMOR ennustab valesti?
Eesti Energia loobus hinnatõusuplaanist ja võttis taotluse tagasi, Reformierakond ei toeta rohelise energia toetuse kärbet. Juhan Parts sõitis USAsse põlevkiviteemalisele üritusele, alles eelmisel nädalal sai Eesti Energia liigse laienemishuvi pärast peaministrilt kritiseerida. Uurime, mis on selle taga.

12 kommentaari:

Kadri ütles ...

väga imelik teemapüstitus selle EMORI osas. Ka minu blogist http://kadrisimson.blogspot.com/ saab näha, et nentisin fakti: möödunud aasta mais (europarlamendi valimiste eel), mõõtis TNS Emor Reformierakonnale 25% toetust, aga valimised andsid vastuse, et tegelik toetus Reformile oli vaid15.3%. Ja seejuures oli tegemist selgelt küsitluses loodud situatsiooniga, sest hääletada saigi ju vaid erakondi!

Kohalike valimiste eel oktoobris mõõdeti reformi toetuseks Emori poolt 31%, samas kui tegelikult toetas Reformierakonda 16.7% valijatest.

Seda kuivõrd erineb EMORi uuringutulemus tegelikust elust saab lihtsalt vaadata emori enda lehel, paremas veerus on erakondade toetuse link.

Saatejuhile aga soe soovitus, ei tasu enda poliitiliste eelistuste kammitsais teiste poliitikute nime juurde valetamist pookida. Eriarvamus ei ole valearvamus!

parimat soovides,
Kadri

Anonüümne ütles ...

Halloo,demagoogid!
Miks ignoreerite Kadri sõnumit,kuigi Kilk nagu lubas seda teha?
Kas on ebamugav teema?

Loosierakond ütles ...

Aga härrased! Äkki poliitline maastik muutub peagi?

Loomisel on erakond, mis - nagu kõik teisedki erakonnad - vajab populaarsust. Aga ei raiska riigi raha (mida ju jagatakse iga valimistsükkel 400 miljonit) reklaami peale, vaid pakub seda erakonna liikmetele loosimiseks. Mõni memm Nuustakult või noor Narva kolledźist võib saada miljonäriks pelgalt oma meelsuse väljendamisega! Rääkige sellest - ja te näete, et ka parlamenti tekib lõpuks fraktsioon, kus liikmed mõtlevad iseseisvalt.

Hoolimata meedia-poolsest ülelibisemisest lisandub liikmeid peaaegu iga päev.

Triinu Ojala ütles ...

Lisan lingid Emori valimisennustustele ja tegelikule elule: http://www.emor.ee/eesti-kodanike-ep-valimiste-eelsed-hoiakud-mais-2009/ ; http://www.emor.ee/tns-emori-labi-viidud-euroopa-parlamendi-valimiste-eelne-uuring-oli-tapne/; ja ka varasemast ajaloost: http://www.emor.ee/tns-emori-poolt-tehtud-riigikogu-valimisprognoos-oli-vaga-tapne/ Alati on oluline millist toetust ja millises sihtrühmas mõõdetakse! Ei ole kena külvata bluffivat usaldamatust uuringute suhtes, kui tulemused ei meeldi!

Anonüümne ütles ...

President sai rahvalt totaalse üksmeelse vastulöögi poliitikutele kummarduse tegemise,pigem pugemise eest.
Neti kommentaariumides,mis ju rahva hääl.

Anonüümne ütles ...

nõmme turu omapära on ju ,et ta on kallim kui teised turud ja kallim kui isegi kauplused. keskerakond aga lubas nõmme turul odavaid hindu

Unknown ütles ...

Teie ikka ja jälle kordate müüti,et
Pol Poth on Pariisis Sorbonne ülikooli lõpetanud. Olen lugenud,et ta jättis õpingud pooleli.
Vaadake ka: http://en.wikipedia.org/wiki/Pol_Pot
http://www.cbv.ns.ca/dictator/pol%20pot.html

Kajar ütles ...

"Välimeediakampaania kogueelarve on alla 200 000 krooni, projekti kogueelarve on ca 3 600 000 krooni." http://www.postimees.ee/?id=318228

TTÜ inimõiguste keskus viib 2010. aastal läbi projekti, mille eesmärk on suurendada Eesti ühiskonna teadlikkust võrdsest kohtlemisest ning võidelda sallimatuse vastu. Projekt keskendub sellel aastal rassismi ja homofoobia vastu võitlemisele.

Projekti käigus toimuvad mitmed sündmused:

Eesti Päevalehe lisa Möte erinumber (koostöös Eesti Päevalehega)
Filmifestival Tartuff ja filmid Kumu Dokumentaalil (koostöös Pimedate Ööde Filmifestivaliga)
Koolitused
Rahvusvaheline konverents oktoobris
ja palju muud huvitavat.
Projekti finantseerivad Euroopa Liit, Sotsiaalministeerium ja Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut.
Projekti toetatakse Euroopa Liidu tööhõive ja sotsiaalse solidaarsuse programmi PROGRESS (2007-2013) raames.

alvar ütles ...

Kilk, hüppa ojja! 3 saateosalisest on sind kõige raskem kuulata, sest sa ei räägi mitte millestki. Mis kuradi homovärbamisest sa kilkad?! Tõsiselt! Millise kehaosaga sa mõtled? Millises sajandis sa elad? Tülgastav kuulata sellist prõõkamist.

Anonüümne ütles ...

Ruu ole hea ja lase kolleegidel oma mõte lõpuni rääkida, aga ära mõlise kogu aeg vahele. Kurat, mees kas sulle ükskord kohale ei jõua, et sa ei ole ainuke seal stuudios ja sugugi mitte ka kõige säravam täht.

Anonüümne ütles ...

kadri mine küpseta kooki ja võta oma tabletid sisse. Internetist hoia aga eemale!

Anonüümne ütles ...

Homoteema lõpetuseks:
Iga põllumees teab et seemnekülvikut ei pargita sõnnikuhoidlasse.