24 aprill, 2010

Keskpäevatunnis Rein Kilk, Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar


NATO välisministrite kohtumine Tallinnas varjutas tervet nädalat ja segas kõvasti linna liiklust. Mis me lõpuks kõigest sellest saime?
Samal ajal tekkisid linnatänavatele K-Kampaania loosungid, mis pilkasid Ansipit ja Laari. Tüüpiline "must PR", kui kasutada Venemaal levinud väljendit. Kas see on meie poliitkampaaniate homne päev? Keskerakond sai ka järjekordse pankrotihoiatuse, seekord ehitusettevõttelt Facio.
Majandusminister Parts ajab suurt äri - viib Eesti Energiat börsile ja ostab riigile tagasi osa Estonian Airi aktsiatest. Kas need on mõttekad ideed?
Ülikoolides on puhkenud elav arutleu uue juhtimismudeli üle. Tartu Ülikooli rektor Alar Karis kirjutas, et ülikoolid kipuvad tegelikust elust kaugenema ja selle juhtimisse tuleks kaasata rohkem mitte-akadeemilisi inimesi. Kas riik võtaks ülikoolid vargsi üle?
Digiretsepte, millega hiljuti suur häda oli, kirjutatakse vähem välja.
1. mail on tulemas talgud. Ja 1. mai valitsusvastasele miitingule Toompeal värvatakse väidetavalt reisisaatjaid.
Tallink tahab Linnahalli endale, kuid Ameerika miljardär on risti ees.
Õiguskantsler viib Tallinna Vee hinna Riigikohtusse, kuid Tallinna Vesti tahaks laieneda üle riigi. Pärnu juba teatas, et tänan, ei!
Kilekottidele kehtestatakse 3krooniline aktsiisimaks, miks mitte kehtestada ka naastrehvimaks, nagu soovitab Martin Pau?
Siseminister Pomeratns tahab nuhkimiskulud jätta sidefirmade kanda, samal ajal on riik sidefirmadele kümneid miljoneid kroone võlgu.
Need ja teised teemad tulevad täna arutusele. Ootame teie kommentaare ja soovitusi!

22 kommentaari:

taat ütles ...

facio oli ju muidu kesikute ihuehitaja ...
kas siis tallinn jättis facio mõnest magusast ampsust ilma ?
... või mis seal taga on ?

Anonüümne ütles ...

Küll aga leiab FAZis ja muudes suurtes saksa päevalehtedes...

Anonüümne ütles ...

NATO-Vene ühise raketitõrje loomine on juba vana uudis, millest on eesti keeles kirjutanud näiteks syndikaat...

Clinton ütles muu hulgas sedagi, et ameeriklaste kavatsus teha venelastega koostööd Euroopa, sealhulgas Venemaa, julgeolekut kindlustava raketitõrjesesüsteemi väljatöötamiseks on tõsine. Sama kordas ta ka eelmisel nädalal Washingtonis toimunud seminaril, mis oli pühendatud valmivale NATO uuele strateegilisele kontseptsioonile.

"Me tahame koostööl põhinevat NATO-Vene suhet, mis annab konkreetseid tulemusi ning toob NATO ja Venemaa üksteisele lähemale," kinnitas Clinton. "Sest Venemaa ja NATO seisavad silmitsi ühiste ohtudega. See vaatab meile vastu Afganistanist ja Pakistanist nende piire mööda tulevate ekstremistide ja narkokaubitsejate näol. Tulemuseks on see, et me oleme leppinud kokku koostöös Afganistanist ja Kesk-Aasiast pärit narkovastase võitlusega tegelevate politseinike koolitamisel. Ja Venemaa lubab viia nüüd üle oma territooriumi meie ISAF-i operatsioonide toetuseks mittesurmavat varustust. Ja me loodame laiendada seda koostööd teistesse valdkondadesse, neist kõige märkimisväärsem raketitõrje."

Allikas: http://syndikaat.ee/news.php?uID=3649&lang=est

"Kuidas võiksid siis NATO-Vene suhted näha välja, ütleme, aastal 2020?" küsis NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen eelmise aasta detsembris Moskva Riiklikus Rahvusvaheliste Suhete Instituudis peetud kõnes. "Minu nägemuses on NATO-Vene julgeolekukoostöö saanud selleks ajaks rahvusvahelist julgeolekumaastikku iseloomustavaks jooneks. Me jagame omavahel luureandmeid ning töötame koos võideldes terrorismi ja narkokaubandusega. Meie mereväed teevad tihedat koostööd võitluses piraatlusega. Ja Vene sõdurid saadetakse kõrvuti NATO sõduritega ÜRO mandaati omavatele rahutagamisoperatsioonidele."

Rasmussen lisas, et selleks ajaks peaks NATO-Vene koostöö raketitõrje alal olema jõudnud sellisele tasemele, et suudetakse ühendada oma süsteemid Euro-Atlandi piirkonnale tõelise raketikaitsekilbi loomiseks, mis "mitte üksnes kaitseb meid kõiki [massihävitusrelvade] leviku vastu, vaid seob meid ühte ka poliitiliselt".

NATO peasekretär rõhutas siis, et selline visioon on mitte üksnes teostatav, vaid ka soovitav. Eelnevalt oli ta arutanud NATO-Vene suhteid pikalt president Dmitri Medvedevi, peaminister Vladimir Putini, välisminister Sergei Lavrovi ja teiste Vene Föderatsiooni juhtidega.

Allikas: http://syndikaat.ee/news.php?uID=3692&lang=est

aj ütles ...

Sellel nädalal tuli uudis et 68 Riigikogu liiget on esitanud taotluse Põhiseaduse muutmiseks, et kaitsta ka teiste rahvaste kultuuripärandit Eestis. Teeb kõhedaks et 68 rahvaesindajat toetavad sellist sõgedust. Kuidas kommenteerite?

Endel Kuus ütles ...

Härrased mehepojad! Kasulik olnuks teil kuulata Rasmusseni prssikonverentsi, kus ta ütles, et Vene - NATO nõukogu kohtumist eivõetud kavassegi, tuues esile ka põhjused, miks. Meie aga targutame jäärapäiselt Lavrovi keeldumisest Tallinna tulla. Ja ühine raketikilp on muidugi asi, mis Toompeale ja arvamusliidrite eliidile kurku kinni jääb.

-raul- ütles ...

Lootus jääb, et Kuku hakkab ka pilti näitama...

Anonüümne ütles ...

kuku televisioon! väga hea!

Unknown ütles ...

Kohe tore kuulata enda ja maailmaga rahulolevaid inimesi! Elu on ilus ja huvitav! Nii seda poliitikat tehaksegi?

Anonüümne ütles ...

Kiilasjääga on kogemusi palju, tuhaga taevas selliseid kogemusi ei ole. Keegi ei taha v6tta endale sellist vastutust.

Anonüümne ütles ...

Kuulge, andke andeks, kiilasjää ja lennukimootorite võimalik seikumine ei ole ikka võrreldavad. Ärge tehke oma marki täis, pliis.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi, palun ära sega kogu aeg vahele ja ära räägi kogu aeg Reinust ja AInarist üle, ja ära sega kogu aeg kui nad räägivad.. see on nii tüütu. Sa koguaeg võtad jutu enda kätte, ei lase kordagi mõttekäiku lõpetada. Kuula ise saade üle - ega ilmselt muidu sa sellest aru ei saa. See ruulimine on äärmiselt annoying!

Terv,
iganädalane kuulaja

Priit Hõbemägi ütles ...

The Black Swan Theory is used by Nassim Nicholas Taleb to explain the existence and occurrence of high-impact, hard-to-predict, and rare events that are beyond the realm of normal expectations. Unlike the philosophical "black swan problem", the "Black Swan Theory" (capitalized) refers only to unexpected events of large magnitude and consequence and their dominant role in history. Such events are considered extreme outliers.

Unknown ütles ...

kogu see tuhajutt on ikka naiivsetele, tuleks mõelda kellele see kasulik või vajalik oli, et lennuliiklus maha võtta. USA-s näiteks ei ole vulkaanipursked lennuliikluseks mingi takitus. puhas konspiratsioon

Anonüümne ütles ...

Välisministeerium hakkas lennukriisile reageerima ja välismaal hädas olevatele eestlastele mingitki infot, konktakte ning abi pakkuma alles kriisi neljandal (!) päeval. Kas neile oli prioriteetsem organiseerida NATO kohtumist või ei saanud aru mis toimub, mine võta kinni.

Raul wips Vibo ütles ...

Muidugi oleks tore, kui oleks ka rongi alternatiiv.. aga get real, mitu inimest siis võiks nädala jooksul Tatrates rongiga käia? Või Kesk-Euroopas üldse. Või mitu Eurooplast oleks valmis siis öörongiga meie Evelini leiba maitsma tulema?
Me oma 1 koma miljoni elanikuga ei suuda mitte kuidagi seda raudtee projekti tänaste odavlendude ja maantee konkurentsis kinni maksta. Oli üks ettenägematu segadus lennunduses, sõu vat? Siin ilmas ei ole midagi absoluutset kindlat, ei ole ka raudteel ega maanteel.

Anonüümne ütles ...

Krt, ärge karjuge kogu aeg üksteisest üle, ära on tüüdanud juba,
see ei ole ju joomalaud, vaid raadiosaade,
võimatu on keskustelu jälgida!

Anonüümne ütles ...

The Shinkansen (新幹線)
http://en.wikipedia.org/wiki/Shinkansen

Up to a world record 581 km/h (361 mph)

Anonüümne ütles ...

Täpsustuseks: 'think-tank' ei ole 'mõttetank', pigem ehk 'mõttekogum' vms.

-raul- ütles ...

Mitte ainult Eesti erakonna etteotsa kuluks naisjõud ära, vaid ka keskpäevatundi oleks hädasti naishäält vaja.

Keskpäevatunnile oma Ingridi leidmist soovides,
Kuulaja.

-raul- ütles ...

Anonüümsele, Priidule ja Wipsile,

ei maksa siin kadakajänkit mängida. Eestikeelse saate blogis räägime ikka eesti keeles, oma ingliskeeles võite Larry Kingi saadet kommida.

Anonüümne ütles ...

seda, et miks Keskpäevatund pehmelt öeldes üliuimase kiirusega internetti üles riputatakse? elan ise Pärnumaal ja seal Kukuraadio kõikjale ei levi. arvutit ka igale poole kaasa ju ei vea. näiteks praeguse kommentaari kirjutamise ajal tänane saade veel üleval ei ole. on sellisel uimerdamisel mingi sügavam põhjus või on tegu lihtsalt saamatusega?

Anonüümne ütles ...

Kell 22:43 25.04.2010 ja eileset saadet veel arhiivis üleval ei ole! Ei ela Kuku raadio levipiirkonnas, kuid olen saate pidev kuulaja varem sellist jäma ei ole olnud!!! MIKS?