26 detsember, 2009

Pühadesaates Rein Kilk, Ainar Ruussaar ja Priit Hõbemägi

Jõulude-järgses saates räägime president Ilvese esinemistest ja nende sõnumist, arutame, miks Vabadussamba hoogne ehitus päädis selle pimedaks jäämisega, kas euro tulemine on majanduslikust eesmärgist muutunud poliitiliseks nuiaks, kas Leedu CIA salavanglad mõjutavad ka Eesti mainet maailmas ja paljust muust. Ootame teie kommentaare!

3 kommentaari:

alari ütles ...

Muidugi ei räägi president niivõrd erakondadega liitumisest, vaid teistest osalusvormidest - kodanikuaktiivsuse ja -algatuse kaudu, kus sa väljendad valijana jooksvalt oma huve, mitte vaid 4-5 aasta tagant: nõuad poliitikutelt kodanike kaasamist, üheskoos otsuste tegemist jne. Kõik ju teavad, kui isoleeritult erakonnad toimetavad ja juhitud on, ning kui varjutatud mainega nende liikmeksolek. Kodanikeühenduste kaudu oma huvide kaitse on veel nn puhas vorm. Ja ärge hakake siin rääkima äärmuslastest või riigipööramisest mõttetalgute abil, vaid paljus on presidendi jutt kui talgud innustamine igapäevasele oma asjade ise korraldamisele.

Anonüümne ütles ...

viimastest valimistest--Eestis toimuv sahkermahker parteide ja kampaaniate rahastamisega on kujunenud ka otseseks julgeolekuriskiks. Hiljuti avaldati viimaste valimiste kampaanianumbrid. Numbritest nähtub, justkui oleks kõige rohkem kulutanud Reform!?!?. no kuulge-- me kõik nägime kampaania mahte,meedias ja eriti karjuv pilt oli pealinna tänavail. ma arvan et kesk pidi kohe kindlasti kõvasti rohkem panustama, kuna see oli suisa karjuvalt kulukam,kui kõik ylejäänud kokku. Ja meil ei kysi selliste ilmselgelt ebaausate numbrite kohta keegi midagi?! Ei ajakirjanikud, õiguskaitseorganid ega lihtkodanikud-- me keegi ei kysi, kus siin koer maetud-- kes valetab? Me ju kõik nägime, et keski kampaania oli vähemalt suurusjärgu võrra mastaapsem. Ok , oletame et seda saab seletada niimoodi-- kõik ylejäänud parteid on väga lollid, ei oska raha lugeda, tellisid kallid ja lupardlikud reklaamifirmad jne-- kõik teised maksid yle, varastasid raha ära vms.kuigi-- keski ja reformi reklaamifirma pidi stiili järgi vist kyll sama olema. Aga-- Savisaare reklaami käiati lisaks Vene kanalitel söögi alla ja peale. Arvestades mis maksab reklaamiaeg vene riigitelevisioonis Vreemja vahele-- on ju selge, et nulli vähemalt võib kesikute deklareeritud rahadele julgelt otsa keevitada. Ok, nad ehk ei pidanudki seda raha ise välja käima, kuid keegi ju kulutas-- ja kosmilisi summasid. Aga kas see savipätlus on juba nii endastmõistetavaks kujunenud et keegi ei kysigi enam midagi?! Mõni ajakirjanik ehk võiks uurida, kui palju reklaamiaeg vene televisioonis maksab? Minu meelest tulebki niimoodi vaikiv ajastu, kui meil juba nii ilmselgete võõrriigi sekkumiste kohta mingeid kysimusi ei teki. See oleks pöörane skandaal euroopas ,kui näiteks saksa valitsuspartei nussutaks niimoodi mõnd taani parteid,või rootsi soomes midagi sellist teeks. Lisaks kehtib meil teatud päevad vahetult valimispäeva eel propagandakeeld.vene televisiooni see mõistagi ei peagi huvitama.. Kuidas eesti seadusandlus reageerib faktile, et teatud elektoraadi nishi puhul seega seadused ei kehti ja propaganda on lubatud kuni nulltunnini. Rikutud on hulka häid tavasid ja säädusi ja keegi ei kysi?!

alari ütles ...

Riiki ja ühiskonda ei saa juhtida ju ainult raputustega, Ainar. Korra aastas lauluväljakule kokku tulek ei muuda ka inimeste igapäevaelus või valitsemiskultuuris midagi, see on sama kasutu pseudotegevus kui vaid jõululaubal kirikusse minek.

No ja kui "revolutsioon" korra aastas toimuks, devalveeruks sellegi efekt väga ruttu.

Kodanikeühenduste rollid ongi erinevad küla ja riigi tasandil ja eks need kujunevad ning teadlikkus areneb veel teist 20 aastat. Ei, ei taha revolutsioone, taas.