02 jaanuar, 2009

Uuel aastal eetris Hans Luik, Kersti Kaljulaid ja Priit Hõbemägi

Head Uut Aastat kõigile kuulajatele! Uue saate teemad:

Jõulud plate peal - Parbusel oli raha lae peal peidikus
Kütusehinnad langevad!
2009 tähtsaim ülesanne Eestis - Maastrichti kriteeriumi täitmine. Kas see on valituse, ettvõtjate või kodanike ülesanne ja kuidas sellega hakkama saada?
(Maastrichti kriteeriumid
Eurotsooniga liitumisel peab riik suutma täita nn Maastrichti kriteeriumid:

* Riigi rahandus - valitsussektori eelarve puudujääk peab olema väiksem kui 3% SKPst. Valitsussektori võlg peab olema väiksem kui 60% SKPst või lähenema sellele mõõduka kiirusega.
* Vahetukurss - riik peab vähemalt kaks aastat osalema ERM2s ja hoidma oma vääringu vahetuskursi euro suhtes stabiilsena.
* Hinnastabiilsus - riigi inflatsioonimäär ei tohi ületada rohkem kui 1,5 protsendipunkti kolme kõige paremaid hinnastabiilsuse tulemusi saavutanud liikmesriigi keskmist.
* Intressimäärad - riigi pikaajaline intressimäär ei tohi ületada rohkem kui 2 protsendipunkti kolme kõige paremaid hinnastabiilsuse tulemusi saavutanud liikmesriigi keskmist.

Vene allveelaev sõitis läbi Eesti majandusvööndisse kuuluvate vete.
Simmilt võidakse nõuda sadu miljoneid
Reform langeb, Kesk tõuseb
Lõppev aasta oli hasartmänguasutustele rekordiliselt halb, kuna kahjumis lõpetasid kõik kasiinod, välja arvatud Olympic Casino.
Uued relvad kasutusele: Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots ütles oma jõulude ja uue aasta tervituses, et kiirelt tuleb kasutusele võtta uued relvasüsteemid nagu õhutõrjeraketikompleksid Mistral ja 122-mm haubitsad.
Andrus Ansipi hinnangul ei lõpe järgmine aasta suure tõenäosusega tasakaalus riigieelarvega, vaid oodata on eelarvedefitsiiti.
Suri üks silmapaistvamaid Lääne poliitikateadlasi, Harvardi ülikooli professor Samuel Huntington, kes on laiemale avalikkusele tuntud tsivilisatsioonide kokkupõrke teooria autorina.
Uus juudi sõda!
NORMAN AAS pöördus advokatuuri aukohtu poole, et tegeleksid advokaatidega kes on kohtuliku uurimise all maadevahetuse asjas.
Slovaiikast sai eurotsooni liige.
Norras hakkas kehtima seadus, et seksi ostja saab trahvida.
Vene professor ennustab USA lagunemist: In Moscow, Igor Panarin's Forecasts Are All the Rage; America 'Disintegrates' in 2010

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Soovin edu kui kavatsete kõik need teemad ühe tunni sisse mahutada.

Anonüümne ütles ...

tere!
Mogilevich arreteeriti 24 jaanuaril 2008 Moskvas. http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article3253243.ece

Anonüümne ütles ...

Miks te Kerstit saatesse kutsute kui te (eriti H.H.L.) tal rääkida ei lase. Nagu kaks Urmas Otti!!!