21 september, 2007

Mikrofoni taga on Marek Strandberg, Priit Hõbemägi, Rein Kilk

Hans H Luige äraolekul võtab koha Kuku-raadios stuudios sisse Marek Strandberg. Kolmekesi koos Priit Hõbemäe ja Rein Kilgiga võetakse ette nädala kuumad teemad.
Valitsuse keeldumine Vene-Saksa gaasijuhtme ehitajatele uurimisloa andmiseks, torujuhtme tulevik ja mida arvavad rootslased; Kalevi ja Tere-piimakombinaadi müük - kas Kruudast saab nüüd meediamagnaat ning millised väljavaated tal selleks on - need on vaid paar teemat paljudest.
Ootame teie kommentaare ja soovitusi!

29 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tsau priit,ole hea mängi homme keskpäevatunni avalooks seda 42GO - Bemmi kummid,see nii teemasse lugu.saab klenskit tervitada tallinna vabastamise puhul ja ka streetracereid ülemiste parklast.

Anonüümne ütles ...

See et uuingutele ei öeldi, on tõepoolest antud olukorras kõige targem otsus. Me ei peaks vaid oma mätta otsas istuma. Kasekamp ütleb, et me ei saa enam kaasa rääkida. Vastupidi - meie ei mõjutab arvamusi ja seisukohti ka näiteks Soomes ja Rootsis. Soome meedias on gaasitoruga seoses esikohal keskkonnaküsimused ja ükski tont ei seleta, et toru tuleb Soome lahe ka Läänemere keskkonnale kasuks. Ja siinjuures viidatakse Eesti eitavale seisukohale ja seda võetakse arvesse. Kilgi jutt on täna üllatavalt rumal. Kahjuks.... Aga hr Kilk on ennegi väga pinnapealselt lahminud ja fakte ning termineid sassi ajanud. Enne eetrit oleks vast hea oma jutt ja seisukohad läbi mõelda (see kehtib muidugi ka teiste kõnelejate-kirjutajate kohta). Nothing personal

Anonüümne ütles ...

Kas Kilgil on närvid läbi või? See mõjub mõistuse peale pahasti.

Anonüümne ütles ...

Auväärt keemik Strandberg, gaas saab plahvatada ju ikka siis kui kuskil miski oksüdeerija kah ligiduses on. Vaevalt et vees sisalduvast hapnikust piisab.

Unknown ütles ...

Palun pidurdage ometi seda Kilgi agressiivset inertsust.
Lihtsalt ära tüütab alati just tema sekkumine teiste sõnavõttudesse.
Kasvatamatuse tipp.
Kilk on ise üks suur omakasupüüdlik populist.

Peeter ütles ...

Tere,
Kas ei saaks saadet juhtida nii, et Rein Kilk ei saaks pidevalt kõigist teistest üle rääkida. Tehku endale oma saade! Selles kanalis ja saates ootaks pisut arenenumat vestulskultuuri. Kuulaja

Anonüümne ütles ...

priit,
proovi need kaks pläralõuga vaos hoida

Anonüümne ütles ...

Kas Kilgil ei ole arusaamist sellest, mis on suveräänsuse aluseks. Õigus ise otsustada, et vaenulikult meelestatud venemaa (siiski venemaa tankist North Streami näol)ei tule meie majandusvööndisse laiama.Ps. kui taasjast ei ole täielikku infi, ei peaks pläkutama.

Unknown ütles ...

Hr. saatejuht, Strandbergi arvamust gaasijuhtme asjus tahaks väga kuulata, palun lylitage Kilgi mikrofon vahepeal välja ja laske Strandbergil mõnedki laused lõpetada!

Anonüümne ütles ...

Hr. Kilgil on Venemaal äri ajada, sellest ka tuline vaidleja uuringute poolt. Selge märge, et ärihuvid püsivad tal igal ajal esimesel kohal, täpselt nagu võitleb magusa suutäie eest meie ekspeaminister hr Vähi, Sillamäe sadama suuromanik.

Ats43

Anonüümne ütles ...

Härra Kilk, võtame ennast kokku.

Tuletame meelde, et ettevalmistatud "JAH" (oma 15 lisaklausliga) oli tegelikult "EI". Tingimused ei olnud täidetud ja "EI" oli tegelikult lihtne öelda. Aga see ei olegi ju tegelikult tähtis...

Keegi ei taha seda toru Läänemerre (Paet ütles selle ka välja). Eesti otsustas hetkel kõige loogilisema variandi kasuks - kui me ei taha seda Läänemerre, siis oleks äärmiselt silmakirjalik (idiootne?) seda oma vetesse kutsuda - seda sõltumata sellest, kas toru tuleb "kõrvalrajale" või mitte.

Keskkonnaohud (need mida Hõbemägi mainis) on juba teada, Soome ja Rootsi kaitseuuringute keskuse uuringute tulemused, avalik arvamus... no ei jäägi ju mingit pinda, millelt edasi minna.

Ajakirjanike peale olen samuti pahane. Miks ei pressita näiteks hr. Kasekampilt välja mida tähendab see "kaasarääkimise õigus", millest me ennast väidetavalt ilma jätsime.
Reaalselt oli see otsus AINUS koht, kus me kaasa rääkida saame (oleks saanud). Muus osas oleme ainult üks murelik Läänemere riik.
Järgmine võimalus millestki "kaasa rääkida" on merepiiri nihutada (mis jääb juba ulmevaldkonda)

Aga kirss selle gaasitordi peal on Soome edasine käitumine. Nii ebamugavasse seisu ei ole nad ennast kunagi varem mänginud... kahjuks

Anonüümne ütles ...

gaasitrassile öeldi ei kuna ERL tegi meeleavalduse:
http://www.syndikaat.ee/news.php?uID=1326&lang=est
http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=16954818&categoryID=120&ndate=1190149200

Unknown ütles ...

Kilgile veel teadmiseks,et Lippmaa kirjeldus plahvatuse suuruse kohta oli seotud sõjaolukorraga,või terrorismiga,kui kahjustuks kogu gaasitoru,mis pole ju tänapäeval enam ulme.
Ja ahastamine pensionide tõstmise pärast on väga-väga väiklane,mis on iseloomulik vaid tegelikust elust mandunud pururikkale tõusikule.
Kilgi agressivne lahmimine on ammu liiale läinud.

Anonüümne ütles ...

Minu arvates tuleb kindlasti tänada Endel Lippmaad, kes tegi väsimatut selgitustööd sel kriitilisel ajal, kui otsustati, kas lubada uuringuid või mitte. Lippmaa rääkis nii nagu asjad on. Valitsuse viimane otsus on meie iseseisvusele ja sõltumatusele määrava tähtsusega.

Anonüümne ütles ...

Minu arvates tuleb kindlasti tänada Endel Lippmaad, kes tegi väsimatut selgitustööd sel kriitilisel ajal, kui otsustati, kas lubada uuringuid või mitte. Lippmaa rääkis nii nagu asjad on. Valitsuse viimane otsus on meie iseseisvusele ja sõltumatusele määrava tähtsusega.

woland ütles ...

Tulin esimest korda sisse, et teha märkus Kilgi esinemisest tänases kpt-s (olen muidu suhtregulaarne kuulaja), aga näen, et rohkelt neid märkusi juba ees ;-). Seetõttu tahaks veic pehmendada ka tema vaatevinklit. Pole saladuseks, et Kilgi transpordiprojekt Tartu-Pihkva sõltub otseselt E-V suhetest, sellest ka tema äärmine tundlikkus suhete küsimuses. Eile just kuulasin eelmist kpt-i ja põnevusega ootasin, kuidas nüüd saatejuhid omi sõnu sööma hakkavad. Nüüd ikkagi Hõbemägi "sõi" (kuigi fleksiibelselt), Kilk ei söönud (au!), jm Luik vältis kohaletulekut.
Kuigi Kilgist ei jäänud "küüsi taha", mis on siis tema arvates see õige tegu. Kui "jah uuringutele/torule jms", siis oleks see valtava vähemuse arvamus, ja demokraatlik valitsus tegi demokraatliku (kindlasti mitte populistliku!) otsuse. Kui ka tema arvab "ei torule", siis miks ta nii kirglikult (kas kellelgi jäi muu arvamus?) kaitseb seda??? Mingi sots-refleks? Või tahab ta oma (niigi lootusetult pidurdatud) ärihuve eelistada kõigi huvidele?

Tõnu ütles ...

ärgem laskem silmist selle kaksik-toru, rõhutan - reserveeritud juhtme põhilist julgeoleku riski meie jaoks. see juhe võimaldaks venemaal suvalisel ajal välja lülitada ida-eurooapat läbivad ja ka eestit toitvad gaasitorud ja sellega mõjutada meie majandust ilam saksamaad ja lääne-euroopat puutumata. see on põhirisk ja seetõttu tuleb selle toru vastu kõigi vahenditega seista alates juba uuringutest.

Anonüümne ütles ...

kilk oli seekord õige imelik. ainus võimalus valitsusel tema meelejärgi olla oleks võtta vastu eestile hästi kahjulikke ja rahva seas ebapopulaarseid otsuseid. kui ikka valitsus raiub kõigist hoolimata järjest s...a kokku vat siis on nad tõelised mittemõjutatavad riigimehed. kas nii?

Anonüümne ütles ...

Kilk oli 22. sept. keskpäevatunnis väga nõrk, kas tal on mingi isiklik lootus gaasi saada ei tea, aga jutt oli ikka väga väga väga imelik ja mingi populismi otsing valitsuse otsuses, no tule jumal appi. Mees vääriks mõnenädalast puhkust.

Anonüümne ütles ...

VGX2kx Your blog is great. Articles is interesting!

Anonüümne ütles ...

q9MgNM Wonderful blog.

Anonüümne ütles ...

Hello all!

Anonüümne ütles ...

Wonderful blog.

Anonüümne ütles ...

Please write anything else!

Anonüümne ütles ...

Thanks to author.

Anonüümne ütles ...

Thanks to author.

Anonüümne ütles ...

Nice Article.

Anonüümne ütles ...

Good job!

Anonüümne ütles ...

sP20FC Magnific!