11 september, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Ignar Fjuk

 Keskpäevatunni teemad 11. septembril:

Saadame lauluga ära terviseameti juhi Üllar Lanno, kes ei saanud olla aastatki oma kohal, ning pidi suurema osa oma ametiajast tegelema suurte probleemidega. Sotsiaalministeerium leidis Terviseametis hoolsuskohustuse rikkumist. Lahkunud on juba Jesse, Priske ja Marek Seer. Terviseamet võib kaotada ravimite hulgimüügiloa. Lahkuvad ka tippametnikud - lisaks Meelis Oidsalule ka Priit Kama. 

Kohalikud valimised on ukse ees ja valimisnimekirjad kinnitatud. Vene kaardist kõneleb sedakorda ainult Yana Toom. Keskerakonnal taas kaelas uus korruptsioonikahtlustus abilinnapea Eha Võrgule, Repsilt võetakse saadikupuutumatus ja Haridusministeerium andis tema vastu kohtusse tsiviilhagi.

Linnaliikluses toimub midagi erakordset - punased vaibad tänavatel ja tohutu arutamine nende üle. Liikluskorraldaja Talvo Rüütelmaa vabastati ameti. Rahul ei ole vist keegi. Teid pealinnas aina parandatakse ja lasteaiad Tallinnas pakuvad teist last tasuta. 

Majanduskasv on üüratu, ligi 10 protsenti. Mis saab nüüd Reformierakonna suurtest kärpeplaanidest? Kaitseväe orkester, laste huviringid, filmialalt 3 miljoni kärpimine kärpimine. Kuid režissöörid tegid vastulöögi ja esmaspäeval hakkab Riigikogu kultuurikomisjon arutama Tallinna filmilinnaku lisamist Kultuurkapitali poolt rahastatavate objektide nimekirja.

Estonia vraki eraalgatuslik uurimine algas - mida ja kuidas uuritakse. Kuid saladusi on veel palju...


Kommentaare ei ole: