10 juuli, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Ignar Fjuk

 Keskpäevatunni teemad 10. juulil:

Üle Leedu piiri liiguvad sisse varem lennukitega Bagdadist ja Istanbulist Minskisse sõidutatud immigrandid. Kas see hübriidsõja variant võib korduda ka Eesti-Vene piiril?

Koroonarindel muutusteta. Nakatuvus tõuseb vaikselt, Terviseameti ladudes toimunu on ikka saladuskatte all. Karjaimmuunsusest ei tasu rääkidagi, vaktsineerimistempo on loid, juhid jagavad uusi lubadusi. Segadused reoveeruuringuga - miks oli seda suveks vaja katkestada? Kas kolmas laine on juba käes?

Kas koolide ventilatsioonide tõhustamisega ikka tegeletakse? Paistab, et mitte eriti, oodatakase mingit uut rahalaeva.

Venemaa pidas kinni ja saatis välja eesti asekonsuli Peterburis. Kas Valgevenesse ikka oli vaja saadikut määrata?

Algas Estonia huku uurimise eeluuring.

Käivad sisseastumiseksamid ja hakatakse nanokraade taotlema. 



2 kommentaari:

karvakera ütles ...

Küsimus: kas mingi pagulaste/sõjapõgenike konventsioon ei sätesta et põgenik peab seal riigis asüüli paluma, kuhu ta esimesena saabub? Mitte nii, et ma kolin riigst-riiki ja lõpuks kusagil Euroopa Liidu riigis küsin asüüli.

Miks Aafrikast ja Lähis-Idast tulnud ei küsi asüüli Valgevenes, venemaal, Türgis?

karvakera ütles ...

Ülemiste linnaku ühel kontorihoonel Lõõtsa 8 juhtus sama asi , et hoone kontoriruumide jahutusseadmed ütlesid üles, kui väljas läks õhutemperatuur 32 kraadist kõrgemale. See toimus 2010 või 2011 aasta paiku, kui olid väga kuumad suved.
Tol ajal kommenteeritigi et antud seadmed ei kannatagi kuumemaid välistemperatuure, kuna ongi selliseks projekteeritud.
See on Tallinnas tavaline, et jahutsseadmed või külmutusseadmed ei arvesta üle 30-kraadiste õhutemperatuuridega. Sest need seadmed peavad kuuma välisõhku veelgi kuumemaks kütma.