27 juuni, 2020

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Heldur Meerits

Jaanipäevajärgses Keskpäevatunnis, 27. juuni teemad:
SEB pank sai miljon eurot trahvi,
president Kaljulaid lükkas tagasi välisteenistuse muutmise seaduse,
Estonia teatri juht Aivar Mäe sattus ahistamiskahtluse alla,
Liikluses olukord ei parane, vaid läheb järjest hullemaks,
Haigekassa sõlmis lepinguid nendega, kel polnud valmidust teenuse osutamiseja ja terviseamet ei kontrollinud seda ka,
Aegnal laeval oli kolm purjus kaptenit,
Aasta Ema läheb kohtu alla kasulaste süstemaatilises ja aastaid kestnud alandamises ja piinamises,
FSC otsib eesti metsast põlisrahvast, kellele metsaõigust anda.





3 kommentaari:

Markus ütles ...

Mulle Ainari viidatud uue ajastuga seostub pigem see, mida Elon Musk (ligikaudu) ütles: ühiskond on nagu keha, mis on interneti tõttu saanud närvivõrgu, kus info levib silmapilkselt. St kui ilma närvisüsteemita käsi pliidile panna, siis läheb tükk aega, enne kui pea aru saab, et midagi on valesti. Ja nüüd oli midagi valesti.

Mulle hetkel tundub, et Aivar Mäe huumor on lihtsalt empaatiavõimetu nende suhtes, kelle kulul ta nalja tegi, ja nüüd tuli kogu see asi tänu "uuele ajastule" üleriigiliselt välja, ning ära-karistamise surve on tunduvalt suurem.

Ja see, et Aivar Mäe mingit joviaalsuse juttu selgituseks ütleb, ajab inimesi pigem rohkem närvi -- sest see on ka vanakooli viis probleemidega toime tulla (öelda, et neid ei ole).

karvakera ütles ...

Kooseluseaduse järgi võivad ametlikult paari heita ka mees ja naine ning naine ja mees.
Mitte ainult mees ja mees või naine ja naine.

Rahel ütles ...

Aivar Mäest on nüüd tehtud mingi kummaline onu Eino ja ta ei saa end isegi kaitsta, sest kaebajad on anonüümsed. Mu jaoks naisena pole need "kannatajad" nii kaua, kui nende taga pole nägu ega nime....kasvõi siis ainult selle probleemiga tegelejate jaoks, mingid kangelased ega kannatajad vaid anonüümused, kelle juttu ma pean siis rohkem uskuma kui armastatud Helgi Sallo. See polegi nagu mingi uus põlvkond vaid vanade hirmsate käitumismustrite tagasituleks.40ndatel oli ka ju nii, et keegi anonüümselt kaebas, kas siis kadedusest või mingi lahendamata tüli tõttu ja nimetas su kulakuks ning leidsitki end loomavagunis Siberi poole teel olevat. Ahistamise vastu tuleb astuda, aga mitte viisil, mis panevad vaid õlgu kehitama ja tunduvad lihtsalt laimu ja kampakana.