14 märts, 2020

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Ainar Ruussaar

Täna, 14. märtsil on Keskpäevatunni teemade nominendid: ... nominente on tegelikult ainult üks - koroonaviirus ja eriolukord.

9 kommentaari:

Anc ütles ...

Koroonaga seoses üks küsimus

Pensionireformiga seoses oli Heldur Meerits sügavalt mures, kuidas II sambast lahkujad küll kauges tulevikus hakkama saavad ja kui ebaõiglane on see, kui jääjad peavad lahkujaid tulevikus ülal pidama.

Kui nüüd II samba osakud põlevad, siis kas pole äärmiselt ebaõiglane, et inimestel ei lasta sealt lahkuda .... ja kui ebaõiglane on see, et tulevius peavad lahkujad pidama üleval neid, kes oma raha II sambas lasid ära põletada!?

karvakera ütles ...

Koolilõunatest -- kuidas NEED LAPSED, kellel kodus süüa ei pakuta, hakkama saavad koolivaheaegadel, eriti suvel ning pikemal jõuluvaheajal?

Unknown ütles ...

Vanalinna Hariduskolleegiumis plaanivad ka muusikaõpetajad kasutada e-õpet muideks, näiteks Skype teel tundi anda. Tunnid tegemata ei jää, meie tänane digivõimekus on selleks juba piisavalt hea.

Mis puutub viirusesse ja selle levikusse, siis enamus inimesi veel ei aima kui potentsiaalselt ohtliku asjaga me tegemist teeme. 2003. a. levinud SARS haiguspuhangust jäid 80% inimesi ühel või teisel moel töövõimetuks/invaliidiks, kuna haigusest põhjustatud tüsistused olid nii rängad. Loodame, et SARS-CoV-2 on natuke leebem... Praegu veel selget pilti ei ole, sest nii vähe aega on möödas.

Unknown ütles ...

Ilmselt tuleb Saaremaa võrkpallivõistluse lubamise (loe: tungiva soovituse) taga Pevkuri karvast kätt, sest tema jaoks oli see võistlus suur isiklik huvi oma karjääri edendamise teel. Ta kandideerib ju Euroopa Võrkpalliliidu asepresidendiks. Näib, et Pevkur oligi selle sündmuse tegelik orkestreerija, sest talle oli seda võistlust isiklikult vaja, hoolimata olukorra tõsidusest. Muidugi on see ainult spekulatsioon, aga tema kõrvad paistavad sealt tagant liiga hästi välja.
Rein Veldi

Sven ütles ...

Kuidas on selline asi võimalik, kui riigis on välja kuulutatud eriolukord: https://m.delfi.ee/eesti/article.php?id=89221737

Unknown ütles ...

Elektrilevi OÜ ja Konkurentsiamet võiks ka 14 päeva alandada elektrienergia võrgutasusid. Oleks ka mingi tegu ükskord Konkurentsiameti pädevuses oleva otsusena eriolukorras!

Sven ütles ...

Kuidas on selline asi võimalik, kui riigis on välja kuulutatud eriolukord: https://m.delfi.ee/eesti/article.php?id=89221737

Elli ütles ...

Tere,hetk tagasi saates kaheldi tühjade poeriiulite olemasolus kauplustes.Käisin eile hilisõhtul Jüri Konsumus,seal olid kõik juurviljad ära ostetud,ka värske riiul oli suht lahe.Öösel Sikupilli Prismas oli kõike küll,aga seal töötas 1 kassa,pikk inimeste saba järel.Iseteenindus maksete osa oli suletud.Minu ostud jäid tegemata.Inimesed ostavad korraga palju kaupa seetõttu, et mida rohkem nakatunuid ringi liigub seda ohtlikum on poes käia.Ja ka sellepärast et kui kui koju karantiini peab jääma,oleks miskit süüa.Suur ostmine on alalhoidlikkus, mitte paanika.

Jane Miller-Pärnamägi ütles ...

Teen väikse tähelepaneku selle osas, et täna ei ole mingit probleemi teha e-õpet ka muusikas, kehalises kasvatuses või kunstiõpetuses ning seda ka õpetajad teevad. Isegi huvikoolid, eeskätt erahuvikoolid jätkavad õpet distantsilt. Tantsuhuvikoolid, mis on peamiselt kõik erahuvikoolid ja sõltuvad põhimõtteliselt õppemaksudest, ei saa endale kooli kinni panekut kuidagi lubada. Tantsu ja kehalise e-õppeks on päris palju võimalusi 1. saab teha vanema astmega otse tundi 2. jagada videosid, mille järgi õpilased saavad iseseisvalt mingit liikumismaterjali õppida (meil on sellist materjali loonud nt. Liikumakutsuv kool, mitmed tantsukoolid ise jne.) 3. saab jagada loomingulisi ülesandeid, et õpilased panevad ise harjutustiku või oma loomingulise töö kokku 4. tantsu ja liikumisõpe tänasel päeval ei tähenda ainult liikumist, oluline on ka mõtestamise osa ehk saab jagada nt. loominguliste tööde linke, mille põhjal õpilane teeb analüüsi