01 veebruar, 2020

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Ainar Ruussaar

Täna, 1. veebruaril räägime järgmistest teemadest:
Pensionireform võeti vastu hoolimata opositsiooni ponnistustest. Kas teise samba omanikel on nüüd käsi kullas või p***e mullas, seda otsustavad nüüd president ja Riigikohus.
Värske erakondade toetuse mõõtmine näitas, et Reformierakond on kukkunud kõrgustest alla ja on nüüd Keskerakonnaga samal tasemel. Languse põhjuseks arvasid analüütikud Reformi raevuka vastuseismise pensionireformile.
Hiina viirus tekitas Tallinna vanalinna luksushotellis paanika. Kas karta või kahetseda?
President jagas välja 114 teenetemärki. Autasud said teiste hulgas ka Kuldne Trio ja Marju Länik.
Brexit toimus ja nüüd oleme Euroopa Liidus ilma Ühendkuningriigita. Näis, mis saab.


7 kommentaari:

Indrek ütles ...

Huvitav, et Meerits käsitleb aastat 2025 analoogselt tänase päevaga ja arvab, et pension (kui selline üldse enam eksisteerib) koguneb ainult tööinimeste maksudest ? Ehk on selleks ajaks Eestis suudetud näiteks luua midagi sarnast norrakate naftafondile ja maavarade müügist kaetakse solidaarselt pärismalaste vanaduspõlve kulutusi ?

Pihlaka Talu ütles ...

Kas lugupeetud Meerits oskab öelda mis on väärt 30€ pensioniraha, mida 2. sambast 40 aasta pärast saada on? Tuletan meelde. Kui 1988 oleks olnud ka 2. sammas ja sinna oleks kogunenud inseneri aastapalk, siis 23 aasta pärast sai sellest aastapalgast 10 €. Rubla ja euro on sarnased katteta rahad, ehk lepalehed, nende saatus on sama. Euro on tagatud ainult pankurite suust tuleva sooja õhuga, paraku see õhk haiseb pahasti.

Unknown ütles ...

Kodanik Hõbemägi oleks nagu Helme käest kaabu sissevehkinud!
Piinlik ja kahetsusväärne!

karvakera ütles ...

Niikaua kuni pangad ei suuda II sambasse tootlust tekitada ja raha II sambas praktiliselt ei kasva, niikaua on oht et noorem põlvkond peab rohkem hakkama maksma vanemale põlvkonnale niiehknii, vaatamata pensionireformiseadusele või vana süsteemi edasi kestmisele.

Unknown ütles ...

Saatejuht on ju ise täielik propagantist, mis paneb kahjuks lõpetama saate kuulamise.

Daniel Jakovlev

Unknown ütles ...

Ravimiturg ei ole mingi Linnamäe eraomand, mille tema oma kahe palja käekesega valmis ehitas. Sellega hr.Hõbemägi 'niidab võsa' ehk on loll jutt. Ei ole kuulnud, et hr.Hõbemägi oleks sellist emotsionaalselt laetud kaitsekõne esitanud Eesti Gaasivõrgu riigile ülevõtmise ajal. Samasugune on asi on ravimituruga. Keegi ei võta Linnamäel poodidevõrku ära - hoidku need südame rahus endale! Riik ei annab loa apteeki pidada neile, kes ei ole maaletoojad!
Kordame uuesti, ravimiturg ehk haiged inimesed, kes vajavad rohtusid ei ole Linnamäe eraomand, absoluutselt mitte!
Sellele apelleerimine on puhas demagoogia saatejuhi poolt.

Priit Hõbemägi ütles ...

Räägiksin seda juttu iga ettevõtja kohta, kelle omandit hakatake ära võtma. Alguses võetakse ära ettevõtjalt, siis võetakse ära kellegi maja või maa. See on lihtsalt algus.