30 november, 2019

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja UrmasJaagant

Keskpäevatunni teemad täna, 30. novembril:
Nädal on olnud sündmustest pungil, nii et isegi raske on öelda, mis on sellest kõige olulisema, kuid teeme seda siiski:
esmaspäevasel kabineti telefoniistungil otsustas valitsus, et maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti kaotab oma koha ja koha kaotas ka minister Mart Järvik. President Kaljulaid avaldas sel puhul meelt, rahvas soovib teda tubli kodaniku auhinna nominendiks. Nüüd on vaja ka uut kantslerit.
Lemetti on tõusnud rahva lemmikuks või märtriks - ja tema poolt tõstatatud korruptsioonikahtlused maaeluministeeriumis pakuvad palju kõneainet. Kui Ratas teadis juba augustikuus Lemetti tõstatatud kahtustustest, siis miks ta varem ei reageerinud?
Veidi pärast maaeluministri vabastamist lasi VTA peatada MV Wooli kalatehased.
Lisateeriabakterit leiti veel ka Rimi salatitest ja Oskari ühest lihatootest.
Justiitsminister Raivo Aeg leidis kandidaadi peaprokuröri ametikohale.
Ka maaeluminsitri kohale leiti uus inimene.
Rail Baltica uued segadused - töötajate arvates on juhtimiskriis, kuigi nurgakivi läks maasse.

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

Härrased! Kõik ülejäänud ministrid on saanud suhteliselt rahulikult tööd teha.

Leelotaja ütles ...

Kuidas küll lp. ajakirjanikud aru ei saa, et Lemettiga oli koostöö puudumine juba varem. Maaeluminister oligi just selline paika pandud, keda polnud kahju välja vahetada. Lemetti teadis hästi, et temast tahetakse lahti saada aga enne 6 kuud seda teha ei saanud. Sellepärast Lemetti ka enne hakkas kaebamas käima. Ta eeldas, et saab ministrist enne lahti kui aeg küps. Lemetti ei käitunud just kõige arukamalt. Ja te vaadake, ajakirjanikud ka tulevikku. Sots. min arutab juba, kuidas osade ametite tegevus salastada, sh. ka ajakirjanduse jaoks. See on ohtlik. Ja millest te siis üldse kirjutate kui teile hakatakse igal pool ust näitama. Ametnikeriik ruulib ja ajakirjandus läheb prügikasti.

mafiruza ütles ...

Punaparunite kallal naaguti juba nõukaajal, ikka altpoolt üles. Maamatsile koha kättenäitamine on nüüd ka kõrgklassi privileeg Eestis, nagu selgub proua presidendi etteastest maaelu ministeeriumis toimunu kohta. Põllumehed on surutud kahe tule vahele. Kõrgendatud huvi tõttu keskkonna asjade suhtes ka koolilaste hulgas, tuuakse Eestisse tehnika, et kontrollida kalade tervist Peipsi järves ja näe, listeeria bakterit üles leida suudetakse täna ka poeletilt, kus kala polegi. Ja kes on süüdi - põllumees! Mitte leti ehitaja, mitte müüja kaupluses. Vähemalt kusagil demokraatia noores Eesti riigis oskab jälge ajada.