05 oktoober, 2019

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Urmas Jaagant

Keskpäevatunni teemadeks täna, 5. Oktoobril:
Valitsus liitus kliimaneutraalsusega aastaks 2050.
Mida ütleb Stockholmi keskkonnainstituudi raport kliimanautraalsuse saavutamise võimaluste kohta?
Kadri Simson saigi eurovolinikuks... elu ikka pakub üllatusi:)
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart võttis sihikule alkoholi müügi pealinnas
Maaeluminister asus kaitsma tootjat ja soovitas talle endal alluva ameti kohtusse kaevata.
EKRE tegelane küsis arhitektidelt olematu konsultatsiooni eest 10 000 eurot.
Tüli radarite ja tuuleveskite vahel hakkab lahenema?
Swedbanki uus juht külastas Tallinna. Endisest Eesti Swedbanki juhist Robert Kitist on saanud meediastaar, kes annab intervjuusid igale poole. Talle tuntakse kaasa.

3 kommentaari:

Kaupo ütles ...

Teadlased ei räägi mitte vastuolulist juttu vaid seda, mida nad oma valdkonnas teavad.
Kui mõni teadlane suudab sellest kokku panna suure pildi ja mõni lugeja oskab välja noppida tema arvates vastuolusid siis on ikka küsimus lugeja oskustes või soovmõtlemises.
Kliima on selline süsteem, mis ei toimi nii, et me suudaksime selle viimase hetke sekundi ära tabada, et siis teha ümberlülitus oma käitumises ja kõik saab korda. Ei saa. Eks proovige hävitatud liike ellu äratada ja luua keskkond sellises ulatuses kus nad ka elus püsiksid ja liik oma levialas taastuks. Kui edukas on inimkond selles olnud?
Ja nii ongi, Urmasel ei maksa unistada, et targad poliitikud hakkavad kohe tegutsema kui nad on teada saanud, et viimane hetk on käes. Nagu Priit ütles, nad ei võta ette midagi, mis nende populaarsust vähendaks. Seega ei ole lahendus poliitikute käes.
Lahendus on vaid ettevõtjate käes, kes tegutsevad siis kui näevad, et asi tasub ära.

Anonüümne ütles ...

No kuulge! See ei ole normaalne, kui järelkuulatavas fails alguses REKLAAM on!!! Seda enam, et Kuku reklaamid on KÕIK nii lamedalt lapsikud ja häirivad!

klm ütles ...

Lihtsalt väike alusteadmine kogu selle kliimanduse kohta. Süsihappegaas ei ole mürk ega saaste. See on täiesti normaalne osa globaalses aineringest, ja elutegevusest (sellesl põhineb ju kogu fotosüntees) ja on nii olnud enne inimest, ja saab olema pärast teda. Inimene lihtsalt on viimasel ajal seda liiga palju ise atmosfääri juurde pumbanud, kuna põletab liigselt orgaanikat. Ilma süsinikku emiteerimata ei saa ükski organism elada, ja seepärast ongi keeruline kliimaneutraalsust massidesse viia. See pole nii üheselt halb ja paha, nagu mõnikümmend aastat tagasi olid nt happevihmad, mis sai kohe nii rahva kui poliitikute jaoks oluliseks teemaks, ja ka edukalt likvideeritud. Mõnuainetest on võimalik vabaneda, kui teha cold turkey, sest inimene on võimeline elus püsima kenasti ka ilma nendega. Aga dieedi pidamine on palju keerulisem, kuna söömist ei saa täielikult ära lõpetada. Ja analoogne probleem on ka kasvuhoonegaaside emiteerimise piiramisega...