09 märts, 2019

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Mark Strandberg

Keskpäevatunnis täna, 9. märtsil:
Mis juhtus uute ja "uute" tulijatega? Eesti200, Elurikkus, Vabaerakond ja Rohelised jäid punase joone alla.
Valitsuse kokkupanemine algas konarlikult, aga tänapäeva Euroopas ei ole valitsuse loomisega venimine mingi ime.
Eesti200 kavatseb poliitikas jätkata. Kas see on ikka hea mõte? Lauri Hussar kavatseb jätkata eraettevõtluses.
Tallinna-Helsingi tunnel? On see ikka reaalne asi? Ja kuidas suhtuda Hiina fondi 15 miljardisse dollarisse?
Taxifyst sai Bolt.
Bill Browder tegi kuriteoteate Swedbanki vastu.





15 kommentaari:

Verner ütles ...

Kõigepealt saagu Eesti riik hakkama Saaremaa silla ehitusega, siis hakkame lihtsustama transpordisidemeid Soomega. Ning Hiina raha pumpamine Tallinn-Helsingi tunnelisse oleks ääretult lühinägelik ja väga riskantne samm. Mitte väga ammu oli ETV kanalis dokfilm, kus näidati väga selgelt, kuidas Hiina oma rahaga Aafrikat nii-öelda vangistab.

Anonüümne ütles ...

Riigimehi ei ole enam. Valitsusläbirääkimiste eesmärgiks on saanud väiklane ärapanemine. Eriti reffidele. Keskerakonna valitsusse kaasamine reffide tõrjumiseks on kui katse sulgeda ninaverejooksu žgutiga ümber kõri. Kas tõesti on isamaa ja seeder nõus olema väikseimaks osapooleks valitsuses, kus välisministriks toom, sise või kaitseministriks kõlvart. Riigi tulevikule ei mõtle enam keegi

Leho ütles ...

Ma ei saa aru, miks valimisaktiivsus sedavõrd väike on. Arvestades veel seda, kui palju reklaami erinevates kanalites selle heaks tehti. Polnud kohta, kus oleks valijale meelde tuletatud, kui tähtis on valimas käia. Ja kõigest hoolimata on osalusprotsent sama. Kummastav! Usun, et kui valimisaktiivsus tõuseks 10-12 protsenti, tunneksime me Eesti poliitmaastikul uut hingamist.

Anonüümne ütles ...

Strandberg võiks vaiksemalt võtta. Ebaedu põhjus ei ole mitte väheses meediakajastuses vaid igasuguse sisu puudumises. Mis oli siis E200 sõnum? Et neil on "pikk plaan" Aga mis see on, sellest ei sõnagi. Nii kõrgelt ei lenda. Sama lugu rohelistega, nad ei suutnud isegi oma rohelist sõnumit edastada.

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud Kaimud.
Tehkem vahet ROHELISTEL ning KANEPIROHELISTEL. Need on kaks täiesti erinevat parteid.
Zuzu on kanepiroheline.

Leho ütles ...

Palun seletage mulle, kuidas on võimalik, et inimene, kes avalikult on tunnistanud trollimist avalikes kommentaariumites, on esindatud Riigikogus. Kas Eesti ühiskond on andnud heakskiidu sellisele käitumisele või on midagi väga viltu meie valimissüsteemiga. Jaa, jutt käib Ruuben Kaalepist.

Tiugu ütles ...

Käed eemale Kajast. Kaja on kõige kaunim naine riigikogus ja sellest piisab.

Anonüümne ütles ...

Tiugu Paugule: vale jutt! Viimastel andmetel on kõige kaunim naine Riigikogus tissimiss Urve Palo :-)

Anonüümne ütles ...

Annan ka oma hääle Urve Palole, sest mul on sellised mõnusad NISA-näpud millega ma klaviatuuril toksin.

Anonüümne ütles ...

Jean Claude Junker on öelnud ühe väga targa mõtte:
Me kõik teame, mida tuleb teha. Aga me ei tea, kuidas pärast seda uuesti valituks saada

Anonüümne ütles ...

Hiina laevadest -- miks peaksid hiina laevad sõitma üle Põhja-Jäämere kuhugi Põhja-Norrasse või Murmanskisse, kui need laevad võiksid otse sõita Amsterdami ja Rotterdami?

Anonüümne ütles ...

1.
Ei maksa naera valimistulemuste ülelugemise üle.
Kui valimised on ühetaolised, siis on ka ülelugemine ühetaoline.
Kas või printigu välja, aga kui on ülelugemine, siis on ülelugemine.
Või tahate öelda, et rikutakse valimiste ühetaolisuse põhimõtet?

2.
E200 sõnum oli, et neil on "pika plaani" nimeline siga kotis. Ostke ära ja te ei "kahetse".

3. Korrutis (raha x meedia x inimesed). E200 korral olid esimesed kaks olemas, aga inimesi polnud (=0), kui sooviti vastuseid, siis inimesi polnud. Hiljem tulid, aga siis oli hilja.

Anonüümne ütles ...

Saates osalejad püüavad püüdlikult Refi ja Kaja ees pugeda - lootus ikka, et Refi võimule tulles saaks isiklikku kasu lõigata. Kas saatejuhid tõesti peavad õigeks, et ühiskonna jõukamale osale tehakse kokku 250 miljoni eurone ja igale suure palga saajale 100 eurot kuus kingitus?
Teisalt on ju Refil ka suur tõenäosus opositsiooni jääda.

Anonüümne ütles ...

Täitsa kummaline. Hea küll, et alati on keegi, kes täpselt vastupidi arvab, aga Ruussaare kommentaar Kallase dispuutidele nt mind hämmastas väga. Mu meelest ta enamasti segas ja tänitas vähemalt nendes, mida mina nägin-kuulsin. Kõik on halb, mida Kesk teeb. Ja kui teatatakse, et 'lõpuks ometi saab taas mõistuspäraselt valitsema hakata' ja siis neid poolemeelseid koalitsiooni kutsutakse... Kas tõesti on uss oma saba söömiseni jõudnud ja selgub, et ikkagi ON oluline, mida 'ägedat' meediasse paiskad?
Tasuta maakondlikku bussi ei pea ka mina õigeks ja maksude segasus peaks vähendama (aga mitte suurepalgaliste 500se vabastusega), aga reffi ülbe suhtumine ei ole tibagi vähenenud. Paraku. Ja järjekindlalt unustatakse ära see 40%, kes mitte kedagi valimiseks ei leidnud.

Anonüümne ütles ...

Soovitus järgmiseks nädalaks: https://meieeesti.postimees.ee/6538179/eestit-ei-vii-edasi-halastamatu-konkurents-vaid-koostoo-usaldus-ja-kogukondlikkus
Täiesti hämmastav, et isegi Ekspress on päevateemadel lahmima asunud.