16 märts, 2019

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel

Täna, 16. märtsil Keskpäevatunni teemadeks:
Nädala sündmustele tagasi vaadates võiks saate üldpealkiri olla: VALETAMINE KUI ELUNORM.
Läbirääkimised, mis toimuvad Stenbocki majas, kuigi valimistulemusi ei ole veel välja kuulutatud ja keegi pole saanud ettepanekut valitsuse moodustamiseks.
Raimond Kaljulaid lahkus Keskerakonna juhatusest.
Deutsche Welle intervjueeris Martin Helmet.
ALDE kiri Ratasele ja segased lood selle ümber ehk kes kellele valetas?
Uuring ütles, et valijad eelistavad teistsuguseid valitsuiskoalitsioone kui praegu.
Välisluureamet avaldas aastaraamatu, mis paljudes riikides vastukaja leidis.
Väike kliimastreik Toompeal, Tartus ja Paides.
Treener Mati Alaver peeti kinni ja lasti jälle lahti.
Danske panga eksjuht Aivar Rehe tegi suu lahti... ja ei öelnud mitte midagi.
Rainer Vakra lõputöö Tallinna Ülikoolis tunnistati plagiaadiks. Mis saab aga tema magistritööst, see pole veel selge.
No ka Brexit ka muidugi - venib nagu härja ila...

19 kommentaari:

Oliver ütles ...

Kogu see olukord on lihtsalt masendav. Aga minu jaoks jäi möödunud nädalast kõige rohkem meelde hetk, kui läbirääkijate käest küsiti kommentaari nende paljude murekirjade kohta, mida noored inimesed on peaministrile saatnud. Ajakirjanikud said vastuseks tõeliselt ilged ja üleolevad muiged (kõigi kolme poolt), Ratase "kirju on alati tore saada, mõmm mõmm mõmm..." ja Helme "me võime ju ka oma väidetava trolliarmee käima panna ja selliseid kirju saata". Sisuliselt sülitatakse Eesti noorte - Eesti tuleviku siira mure peale. Väga, väga rõve maitse on suus. Ja tõsine mure selle pärast, kuhu me teel oleme.

Anonüümne ütles ...

Kesk 26 + Ekre 19 + Irl 12 = 57, mis on enamus 101-st. Mida te, palun, vingute päevade kaupa? Ajupesu käib KuKu-s ja muus meedias nonstop. Kas arvate, et kuulaja on loll?

Anonüümne ütles ...

Mina ja väga paljud teised peavad just uue valitsuskoalitsiooni võimalikult kiiret loomist hetkel kõige olulisemaks tegevuseks. See ongi tegevus, mis võimaldab valitsusel tööle asuda Eesti rahva heaolu tõstmiseks.

Anonüümne ütles ...

Huvitav huvitav. Miks kogu eesti meedia halab nüüd äkki kõlvarti, toomi, stalnuhhini, korbi valijate pärast? Olete kõik in corpore liitunud Sputnikuga?

Anonüümne ütles ...

Mägi ei öelnud, et kes tegi

vaid ütles, et talle öeldi!

Anonüümne ütles ...

Väga rumal oleks istuda praegu käed rüpes ja oodata presidendi pakkumist valitsuse moodustamiseks ja alles siis hakata vaatama, kellega koalitsiooni teha. Kui kõik on kokku lepitud, siis läheb peale presidendi ettepanekut kõik kiiresti - näiteks KaKa-le:) tehakse pakkumine moodustada valitsus, kui keegi temaga valitsust moodustatad ei taha, teeb president ettepaneku järgmisele ehk siis JüRa-le. Ja kui praegused konsultatsiionid on edukad, siis ei pea ju enam nädalate kaupa läbi rääkima, vaid kohe saab valitsus tööle hakata. Mumeelest väga mõistlik ajakasutus.

Anonüümne ütles ...

Varem oli ajakirjanduse ja oponentide suur mure, et venelased valivad keskerakonda. No ei saa ju valitsusse see erakond, mis Lasnamäe pööbli toel on valimised võitnud. Nüüd on krokodillipisarad, et venelased ei vali Keski. ETV iga intervjuu on täis vene valja eest hoolitsemist.Täna oli Vikerraadios suhteliselt tasakaalukas ja informatiivne arutlus, kuidas ja miks valitsuse moodustamine just selline on nagu praegu on. Samas ka nenditi ka, et erakonnad ei ole eriti vaeva näinud, et protestipartei ei tekiks. Kui suhtumine on valitsuse ja eriti mõne erakonna poolt aastaid olnud selline, et kui hakkama ei saa, ära ela, amine minema.

Anonüümne ütles ...

Aga ehk saate naljanumbriks teha seda Eestist ära kolimist seetõttu, et olete valged mehed. Naised ja mustad ehk peaksidki mõtlema, eriti haritud inimesed.

Anonüümne ütles ...

Kaikameestele vastukaaluks on meil tekkinud kaikameedia :)

Anonüümne ütles ...

Tuletan meelde,et Riigikogu valimistel osalevad EV kodanikud. Kas Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaare ja Madis Kimmeli arvates on venekeelne EV kodanik kolmanda sordi inimene võrreldes eestikeelse EV kodanikuga? Lõpetage see sildistamine ja kiilu löömine ükskord ära!

Amaalie ütles ...

Hr Kimmel, te tsiteerite vene propaganda ilgeimaid esindajaid, milleks?

Anonüümne ütles ...

Kas teil on konkreetsed faktid,et olete Alaveri süüdi mõistnud? Kas teie juhite uurimist. Kas te ei võta ikka liiga palju enda peale?

Anonüümne ütles ...

Noorhärra ei tunne Eesti lähiajalugu, sest ka varem on valitsuse moodustanud valimistel teise häältesaagi kogunud partei! See toimus aastal 1999.
Ärge hüsteeritsege ja õppige ajalugu koolis paremini, siis ei tee ennast lolliks avalikult sõna võttes!

Anonüümne ütles ...

Kert Ämmapets on ühe hirmnaljaka üliedeva IRL-i rahandusministri hüüdnimi.

Anonüümne ütles ...

Kas saaks teie diktorile edasi öelda, et ta pisut uuriks võõrkeelseid päris-, koha- jm. nimede hääldust jm. üldsilmaringi laiendavat - täna nt. mis asi on "osmaan"? - osmani impeeriumi tean küll, aga sõna "osmaan", mis igas uudises kõlas, on tundmatu.

Anonüümne ütles ...

Väga hea artikkel https://arvamus.postimees.ee/6545241/martin-molder-kaimas-on-justkui-info-kodusoda
Täiesti kergem hakkas, et mitte kõik siiski hüsteerikuteks pole muutunud. Kahju, et uskumatult paljud siiski on.

Anonüümne ütles ...

Püha taevas, Hõbemägi, õppige ometi nimesid hääldama. Guy Verhofstad ei ole inglane ega ameeriklane, tema nime ei hääldata gai, vaid prantsusepäraselt gii. See on meie ajakirjanike pidev häda, et kõiki asju hääldatakse nagu inglise keeles, aga no nii kogenud ajakirjanikult ootaks ikkagi paremat.

Anonüümne ütles ...

Vähemalt üks nn arvamussaade, kus saatejuhid(va muidugi ruu:) on säilitanud terve mõistuse ja astuvad valdava enamuse rahvaga ühte sammu! Ning ei lähe kaasa punasotside ja oravakommarite köetava laushüsteeriaga...

Anonüümne ütles ...

Postimehest kommentaar kõigi-eesti asjus:
Erki Mägi
Kõigi Eesti. Tingimusel, et sa ei poolda EKREt, ei ole rahvuslane, ei arva isegi endamisi, et omasooiharus ei ole ok, ei pea taunitavaks illegaalide kontrollimatut sissevoolu jne. Kõigi nende Eesti..... palju neid siis lõpuks järele jääb, kelle Eesti see on? Pool rahvastikust? Aga mis ülejäänutega saab? Kui see pole nende Eesti, kuhu nemad minema peaks? Rõhutan, ma pole EKRE valija, mitmed nende äärmusesse kalduvad seisukohad on minule vastuvõtmatud, aga sellegi poolest said nad oma hääled täiesti demokraatlikult, moodustades üldisest ligi viiendiku..... ja siis üks seltskond teatab, et meil pole nondega mitte millestki rääkida, me ei kavatsegi nendega rääkida.... viiendikuga riigi elanikkonnast??? Ja selle juures rääkida midagi veel demokraatiast ja liberaalsusest? Oli üks valgustusaja tegelane, Voltaire' nimeline, kes ütles umbes nii, et Härra, ma ei ole nõus Teie seisukohaga, aga oleksin valmis surema Teie õiguse eest seda väljendada - see ongi demokraatia printsiip. See kisa aga, mis nüüd "eliidi" poolt lahti päästeti, ei ole demokraatlik küll ühestki aspektist.
Minu arvamus on hoopis, et kui EKRE oleks praegu jäetud kõrvale, võitnuks nad järgmised valimised. Vaat siis kuulnuks me alles kisa. Praegu aga - kas nad muutuvad viisakaks teiste (sh liberaalide) arvamuste suhtes ja teevad valitsuses head tööd (see sobiks meile kõigile) või nad põruvad, tehes lolle otsuseid (no vähemalt liberaalidele sobiks ka see). Las nad olla. Sest nii on demokraatlik.

- Võiks arvamus-rubriigis olla.