23 veebruar, 2019

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel

Keskpäevatunni teemad 23. veebruaril:
Palju õnne meie kuulajatele saabuvaks Eesti Vabariigi 101. aastapäevaks!
RAHAPESU! - nädala jooksul sai Danske pank sulgemisotsuse Finantsinspektsioonilt ning juba puhkes uus rahapesuskandaal, mis puudutab Swedpanka. Esialgu on kommentaarid Swedpangast olnud väga napid.
Kohtla-Järve riigigümnaasiumi ümber keerlevad poliitilised tuuled, mille käigus on tõsine oht eestikeelne koolihariduse jätkumisele selles Eestimaa osas.
Riigikogu lõpetas. Mida selle kohta ikka öelda...
Erakonnad trügivad rinnutsi finišijoone poole. Kelle rind on teravam ja rebib lindi esimesena katki?
Esilinastus suurfilm Tõde ja Õigus.

26 kommentaari:

Just ütles ...

Head Nõukogude Armee aastapäeva endistele NA sõduritele, seersantidele ja ohvitseridele!

Anonüümne ütles ...

Kuhu ma teile kirjutada saan ?
Kus kohast te saate ajal (saate) kommentaare loete ?

Toomas Pisuke ütles ...

Täpsuste huvides olgu öeldud, et Swedbank Eestit puudutavad lugudes olevad summad on "ainult" sadades miljonites, mitte miljardites ning enamus väljatoodud summast puududa muid riike, Baltikumis pigem Lätit kui Eestit. Sellegipoolest on kõigis siinsetes suurtes pankades kerge paanikamoment olnud selle nädala lõpus.

Ahv ütles ...

See pill brauder on ise üks pätt.
Tüüp tuleks ise vangi panna.
Tal ei ole mingit missiooni, jätke jama.
Mingi uus sooros, rsk.

and1 ütles ...

PUNANE MÄRGE. KUIDAS MINUST SAI PUTINI VAENLANE NUMBER 1
https://www.apollo.ee/punane-marge.html
see on jõhker lugemine

Anonüümne ütles ...

üle pika aja hea saade :)

Anonüümne ütles ...

Märgiline on see, et üks pisiriik teise riigi panga ära saadab ega lase neil niiöelda ise uhkelt lahkuda, aga sellest saavad ilmselt aru Taani ajakirjanikud, mitte meie omad, kes vägisi tahaks teha vastutavaks välispankade tehingute eest oma riigi. Miks ometi ei ole mitte üks meie ajakirjanik tulnud selle peale, et asi tehti meie, veel kehval järjel riigi kaudu nimme vanade riikide sulidest pankurite poolt.

Anonüümne ütles ...

miski on mäda Taani riigis

Anonüümne ütles ...

K-Järve gümnaasiumist - KES ikkagi kõik see 28 aastat jorutanud on? Keski selles küll süüdistada ei saa, et koolid laiali löödi (riigigümnaasiumid + põhikool). Repsi eriti mitte.

Anonüümne ütles ...

Oh, Issand, halasta! Kuidas küll on saanud võimalikuks, et Miša juhib Eesti haridust.

Wana Patriarh ütles ...

Mehed, räägiks ajast st kuidas keskerakondlik haridusminister oma ametkonna planeerimise vigu kinni mätsida püüab. Huvitav, kust see info praegu küll välja tuli, et kool on eesti keelsete õilaste jaoks liiga suur? See planeeritigi liiga suur ja nüüd on häda majas, et näe eestlasi on kolmesaja koha jaoks liiga vähe!

Anonüümne ütles ...

Ruusssaar, Reformierakond valitses 17 aastat, MIKS ei lahendatud venekeelsete koolide küsimust?

Nii et valimiskasti juures mõelge selle peale... Ja lõpetage valimispropaganda ära!

Anonüümne ütles ...

Eesti keel kaob ka Lasnamäel ära, siin samas külje all. Järgi on jäänud kaks eesti kooli, seal ka pooled venelased

Anonüümne ütles ...

Jutumehed - tulge maapeale.

Ida-Virumaale on vaja mis iganes keelset kvaliteetset(!) haridust andvat kooli. Tänane probleem on selles, et praeguse pearaha mudeli järgi ei suudeta kuidagi rahastada kvaliteetsete õpetajate olemasolu. Seni kuni seda rahastamise probleemi ei lahendata midagi ei muutu. Täna on ükskõik mis keelne Ida-Viru koolilaps õnnetus seisus võrreldes näiteks ükskõik mis keelse Tartlasega.

Kui tahame Id-Virumaale eestimeelset kooli - siis sinna tuleb lihtsalt selle nimel oluliselt rohkem pappi maksta.

Anonüümne ütles ...

võrdluseks võiks tuua kõrghariduse, kus õppejõud inglise keelt pursivad rühmadele, kus suur osa rahvast ka keelt ainult 'üldjoontes' oskavad.
Mistõttu seniste võimuerakondade õiendamine on eriti küüniline. MIDA nad ise tehtud said?
Ja Lukas teatab tähtsalt, et rahastust tuleb suurendada ja eraraha kõrgharidusse tuua. Mis see seniste tasuliste tudengite raha siis oli? Mida halba on selles, et riigieelarvelistele kohtadele (tasuta kõrgharidus!) lisaks said õppida need, kel võimalus ja vajadus maksta? Stiimul tasuta kohale jõudmiseks ka olemas. Nüüd on 'tasuta' - tööl käia tudeng ei saa (ei jõua õppekava täita, tuleb saamat ainepunktide eest trahvi maksta), elada on vaja, ja kui laenu ei taha võtta... Ja õppejõudude palgad langevad, vanad lähevad pensionile, noortel pered üleval pidada, kesse totu ikka kõrgkooli tööle tuleb. Või noh, totu just tulebki.

Anonüümne ütles ...

Miks Reform ei lahendanud 17 aasta jooksul vene koolide probleemi?

Anonüümne ütles ...

Kas Ruussaar on KE-s? See on ju nende viis, et süüdistada refikaid selles, et nood lasevad teha kesikutel sigadusi.

Anonüümne ütles ...

Eesti Vabariigis on ÜKS riigikeel - eesti keel. Seega on ainuvõimalik RIIGIkooli õppekeel eesti keel. Kõikides muudes keeltes on lubatud avada ERAkoole, kus õppekavad oleksid kooskõlas riiklike õppekavadega. Oli nii ka sõjaeelses vabas Eestis. Eestis kõneldakse kodudes ka teisi keeli peale tolle vene keele (eesti keelest rääkimata).

Anonüümne ütles ...

Ärge ajage naerma, Kaja Kallas oli Kukus Ratasega väideldes n a e r u v ä ä r n e. Pidev matslik vahelerääkimine ja küsimusele vastamise asemel Ratase vastuste "lahkamine" oli ä m b e r.

Anonüümne ütles ...

Kas te ei võiks rääkida arvudest? Kui on 70 eestikeelset õpilast ja 230 venekeelset, eelnevate aastakümnete jooksul pole koolitatud õpetajaid sellese kriitilisse piirkonda, kes oleks võimelised mitte ainult eesti keelt vaid ka teisi ained keelt mitte päris oskavatele lastele õpetada. Pole eraldanud raha, et keegi sinna üldse läheks. Milles siis nüüd ainult Reps on süüdi? Kes on lasknud selle väga suure potentsiaaliga piirkonna viletsusse kukkuda? Arutlege faktipõhiselt, ärge tehke propagandat, isand Hõbemägi. Muuseas, venelane, kes elab, töötab ja maksab makses Eestis, kellel on valimisõigus, on täieõiguslik valija ja temaga peab arvestama. Sellega arvestamine ei ole riigi maha müümine.

Anonüümne ütles ...

TV 3 saates Mihkel Rauaga (umbes 50min )ütles Euroopa parlamenti ja Keskerakonna juhtkonda kuuluv saadik JANA TOOM otse välja unustage ära oma eestikeelne kool ja ta teeb kõik,et seda ei tuleks.See on tegelik Keskerakonna poliitika.

Ahv ütles ...

Raamatusoovitajale. See apollost ost oleks ca 40.- EUR.
Jätan seekord mammonajumalale annetuse tegemata.
Teadjamad inimesed võtavad raamatu järgnevalt lingilt:
http://uj3wazyk5u4hnvtk.onion/torrent/23610755/Red_Notice_by_Bill_Browder_EPUB

Olles juba nõksa lugenud, leidsin vähemalt ühe tõele vastava lause:
It bears mentioning that in Russia there is no respect for the individual and his or her rights. People can be sacrificed for the needs of the state, used as shields, trading chips, or even simple fodder. If necessary, anyone can disappear. A famous expression of Stalin’s drives right to the point: “If there is no man, there is no problem.”

Kas ka ülejäänud vastab minu ootustele - eks näeme.
Venemaa on jõhker koht elamiseks - sellele ei oponeeri.

Marika ütles ...

Keskpäevatund on alati köitnud oma poliitiliselt neutraalse aruteluga. 23.02.19 saade oli aga väga viltu ühe erakonna poole. Keskerakond ei ole ära teeninud seda sõimu Kohtla-Järve koolide õppekeele asjus. KE on 2 aastat võimul olnud, enne seda oli REF 20 aastat. Kogu vastutus on eelkõige viimastel. Reps on muidugi saamatu ja tema ammugi (oma selgrootu hariduspoliitikaga) ei ole võimeline seda sõlme lahti harutama 2 aastaga. Tuletagem meelde, et omal ajal oli sel kohal isand Ligi.
PS. Ma pole kunagi KE valinud. Ka seekord ei vali, aga ebaõiglus hakkab vastu.

Unknown ütles ...

Hõbemägi ütleb ühes lauses, et need, kes sellise maksusegaduse tekitasid ja muid sigadusi korda saatsid praeguses valitsuses, neid ei tasu valida. Mõni minut hiljem kiidab aga Isamaad taevani ja ütleb, et need on need, kes julgevad midagi teha ja otsustada. Kmoon, Priit! Isiksuse jõhker kahestumine?

Unknown ütles ...



Priit Hõbemägi on varemgi õhutanud vaenu rahvaste vahel. Vastutustundetu sellises eas! Juhuslikult vestlesin verinoore emaga, kes lükkas lapsevankrit ja ütles, et soovib sõda! Ta põhjendas seda raadiost venekeelsete koolide kohta kuulduga ja ütles, et on kõigeks valmis, et venelased Eestist välja ajada. Täna kõneldi Vikerradios sõjakast noormehest, kes kavatseb koos hulga teistega tõsta kurika, et peksta vaenlasi. Ajakirjanikud võiksid neid hukatuslikke meeleolusid tõesti uurida ja vaigistada, mitte õhutada. Mida kõike ei kasutata KE laimamiseks. Olen kuulanud KK ja JR debatte Vikerradios ja Kukus; iseloomustus, mis anti Keskpäevatunnis, ei päde. Hoopis teine asi on, et ajakirjanikud ei oska valitsuse liikmetele jt poliitikutele sisulisi küsimusi esitada. Materdada on kergem. Täna läksid kõik saates osalejad liiale ja jätsid lodeva mulje.

Murelik
Vanaema.

Anonüümne ütles ...

Kui Marika ütleb, et KEle tehakse liiga, siis see on sulatösi. Nöutakse, et Reps haridusministrina kehtestaks päevapealt ja NB! seadusega vastuollu minnes Kohtla-Järve riigigümnaasiumis 1. septembrist 100 % eestikeelse öppe. Mis tähendaks, et suur osa venekeelseid kukuks lihtsalt koolist välja. Mis sellest! Mis sellest, et see on ebareaalne nöue, peaasi on, et sellega kahjustatakse KEd ja aidataks uuesti vöimule RE. Ja köik need väikesepalgalised, kes tulumaksureformist kasu said, valige ikka REd, kes teeb lihtsa, kuid teid nöökiva maksusüsteemi tagasi! Tegelikult muidugi ei önnestu tal seda kuidagi tagasi teha! Aga ikkagi: ärge valige KEd, valige... neid teisi, st muidugi REd ja Isamaad! Juba selleärast ärge valige KEd, et Mihhail Kölvart ületas Tallinna kesklinnas kiirust! Höbemägi on üks meie terasemaid ajakirjanike ja väga sageli nokib just tema ainsana tera välja, aga valimiste eel hakkab ta propagandistiks ning valetab küüniliselt. Hakkan sellega juba harjuma, ju siis on tal selline arusaam töest. Ka mina pole KEd seni valinud, kuid seekord olen otsustanud seda teha - Ratase toetuseks. Kelle kohta on Mart Laar väga töeselt öelnud, et Jüri Ratas on korralik inimene. Meil pole sellist inimest ammu peaministriks olnud...