16 veebruar, 2019

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel

Keskpäevatunni teemad täna:
Rainer Vakra plagiaadikahtlus. Mis saab edasi, kas mees peaks astuma tagasi, st kandideerimisest loobuma.
Kui varem räägiti rünnakust välismaalasele Stroomi rannas, siis nüüd on teada, et politsei ei ole leidnud mingeid märke rünnaku toimumisest. Mis toimub?
Uued reitingud enne valimisi.
Mobilisatsiooniplaan võtaks autosid ja masinaid ka tavakodanikelt.
Kas Narva ikka kandideerib kultuuripealinna tiitlile? Mis saab Jõhvi riigigümnaasiumist?
Metsavas pandi vangi.
VEB Fondi osakuomanikud jäid rahast ikkagi ilma.


16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oi oi Ruussaar. Jutt juba nagu nõukaajal. Süüdi ametiühing, pioneeriorganisatsioon, korteriühistu ja kes kõik veel aga mitte pätt ise.

Urmas Loit ütles ...

See autorideklaratsioon on praegusajal tõesti olemas, aga kas 2002 seda ka tehti tollases pedas (alates 2005 - TLÜ)

Anonüümne ütles ...

Seda väita, et akadeemilises töös/maailmas valetaja valetab ka poliitikas on sama, kui väita, et poliitikuna valetaja valetaks ka akadeemilises maailmas olles. See on ilmne liialdus. Hämmastav on aga see, et me juba justkui otsime võimalust, kuidas pisendada toimunut! Tuues justkui sotsiaalmeedias "lubatu" või tavalise nüüd üle ka akadeemilisse käitumisse. Või püüdes tuua. Nagu Dumas' on lasknud krahv Monte Cristol öelda, siis eksimuse peaks alati andeks andma, lohakust või unustamist mitte kunagi.

Anonüümne ütles ...

Vladimir Korb plagieeris ka mingit kõrgkooli tunnistust, aga istub ikka riigikogus.

Aga Priit, mida tähendab "endine Ida-Euroopa riik"??.

Just ütles ...

Praegust võimu kallutatust arvestades (oleme ju endises nõukogudeaegses olukorras tagasi) pole üldse põhjust oodata, et Vakralt sohiga saadud kraad ära võetakse nagu see ausalt olema peaks. Aega võtab selle allesjätmise jaoks vabanduste väljamõtlemine, mitte selle põhjendamine, miks on kraad vaja ära võtta, kaasaarvatud magistrikraad.

Anonüümne ütles ...

mehed, pool tundi räägite sellest, mis oli sulaselge valetamine vakra poolt,,,piisaks 5 min, et öelda,,,see oli valetamine ja otsene pettus,,,aga ei,,seda ei julgeta kohe mitte öelda, vaja on keerutada ja jälle igasugu komisjone moodustada,,,see pole isegi enam banaanivabariik

Anonüümne ütles ...

Täna te mehed küll tegelete lihtlabase jahumisega. Lohistada ühte teemat pool saateaega täis....no ma ei tea. Seda enam, et Priit peaks olema selle ala proff, on igav kuulata sellist jura. Peale selle, õpetage Ruule selgeks, et pole viisakas vahelekraaksumisega kolleegi juttu sekkuda. Ja üleüldse võiks ta vähem rääkida, jätaks targema mulje.

Anonüümne ütles ...

Kui jutt on endise liberaalse võimupartei valitsemise ajal tuule (raha-riikliku tellimuse) tiibadesse saanud Tallinn_Muusik_Viigi korraldaja prouast, siis tänasel päeval hoiab iga vähegi lugeda oskav inimene-organisatsioon selle inimesega seotud firmadest eemale!
Kui Narva ei taha antud prouaga tegemist teha, siis on see ettenägelik majanduslik tarkus, mitte mingi vanast kinni hoidmine.
Loomulikult ei tohi Narva antud prouaga mingit tegemist teha ega ammugi talle raha maksta!

Ain.K ütles ...

Vast ikka Kohtla-Järve riigigümnaasium, mitte Jõhvi.

Anonüümne ütles ...

Saade on muutunud väga igavaks propasaateks. Boring.

Just ütles ...

Midagi pole valesti öeldud, ka Jõhvi on sinnapoole teel.

avo anton ütles ...

Tänasel hetkel on aktuaalne Kohtla-Järvel eestikeelse Järve Gümnaasiumi sulgemine ning uue riigigümnaasiumi avamine nii eesti keelse kui ka venekeelse õppega.
Aktuaalne on sellest kõneleda just praegu, mil on võimalik veel olukorda päästa ning tagada Kohtla-Järvel eesti keelse gümnaasiumi säilimine. Ka Jõhvi gümnaasiumiga on probleeme kuhjaga, aga seal tuleb leida teine lahendus, sest algne kahju on juba tekitatud.
Haridusministri Mailis Repsi ja peaministri Jüri Ratase otsused kahekeelse riigigümnaasiumi avamiseks Kohtla-Järvel on suureks pettumuseks, seda enam, et eestikeelne gümnaasium suutis püsida 50 aastat nõukogude kultuuri viljastavates tingimustes, aga taasiseseisvunud Eestis seda enam ei suuda ! Seetõttu võiksite oma saates just sellest valupunktist rääkida.
Lugupidamisega Avo Anton

Anonüümne ütles ...

Jah, Ruussaar, 'retsendendid'... Kui kaks tööd on identsed näpukateni välja, siis on üks neist teise pealt maha vehkinud. OK, juhendaja oleks muidugi pidanud märkama, aga see ei muuda asja - töö on maha vehitud. Üliõpilane vehkis. ERITI piinlik, üritab nägu teha, et ei vehkinud. No aga tekstid ON ju identsed!
Ja siis ongi nii, et esitab üliõpilane väiksema kirjatöö, kopi-peist sõbralt, ja ma küsin, mida ta õigupoolest mõtles, kas tõesti arvas, et ma kontrolltöid ÜLDSE ei loe. Mispeale ta vaatab mind pilguga, mis kindlasti tapaks (kui saaks), ja ütleb: aga VÕIS ju materjale kasutada.
Aga mitte sellest ma ei tahtnud. Vaid hoopis sellest, kuidas hoolega ülilühikeseks ja löövaks lihvitud loosungid poliitikule hambad säärde löövad. "Igaüks loeb!" - näh, võibolla oleks tore, kui mõni lugemata jätnuks :).
Või "Kodukulud alla!" - ja mis tegelikult sai? "Tasuta kõrgharidus!" - ja isegi Lukas ise teatab väitluses, et 'suurema nõudlusega erialadel võiks lisaks tasuta kohtadele raha ka võtta'. (Marju Lauristini jahmunud: "Aga nii see ju enne oligi!" oli muidugist eriti tore).

Anonüümne ütles ...

P.S Postimehest: "Plagiaadisüüdistuse saanud Rainer Vakra ütles, et noore tudengina ta osales Tartu pakendikogumise pilootprojektis, mida saab kinnitada ta juhendaja. «Ma tunnistan, et toona kasutasin veel avaldamata musta materjali, mida mu juhendaja mulle edastas,» sõnas Vakra." Ühesõnaga, komisjon ei saanudki originaali teada, sest polnud avaldatud. Selle peale üliõpilane lootiski?

Anonüümne ütles ...

Tom Clancy raamatus “Command Authority” jõudis tankist Arkadi Põlvasse.

Anonüümne ütles ...

Harimatus ruulib! Just kuulsin raamatututvustusest, et inimene kodustas HÄRJA! Ei teagi, kas nutta või naerda - härg nimelt kohipull, mitte loomaliik. Eile õhtul jäin kuulama pühapäevase saate kordust ja võttis kohati hinge kinni tõesti. Et nii lühikese ajaga on muutunud teaduse tähendus! Vaid mõni aastakümme tagasi oli tänane bakatase lõpetamata kõrgharidus, nüüd aga - nagu saatest korduvalt kuulda - lausa TEADUSKRAAD ja tehtud oli TEADUSTÖÖ! Tolsamal nõuka-ajal hakkas teadustöö ikka kandidaadi väitekirjast, päris õige teadus oli aga juba teadusdoktori tasemel (oma peres nii üht kui teist). Päris kole oli saates osalejate suust kuulda, kuidas bakalaureus on justnimelt teaduskraad ja kuidas nüüd teadust on plagieerimisega ära rikutud. Et üks üsna tühise väärtusega referaat oleks midagi teaduses muutnud - oh jah, raske midagigi sellest rumalusest arvata... Fakt on see, et nooruke veel poliitiliselt sidumatu nolk sai sellise töö eest hinde ainult sellepärast, et temast oluliselt parema haridusega temast vanemad inimesed seda tolereerisid ja lausa võimaldasid. Magistritaseme töö tegi ta mitu head aastat hiljem ja teisel erialal, vikipeedia andmeil vahepeal natuke isegi Soomes end edasi harinud, vaevalt seal plagiaatide abil. Ei õigusta kedagi, kuid ei saa jätta mainimata, et 17 aastat tagasi bakatasemel teadust ikka ei tehtud!