12 jaanuar, 2019

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel

Täna Keskjpäevatunni teemadeks:
Eesti 200 ja skandaalne plakatikampaania, mis pani eestlased ühte ja venelased teise nurka istuma;
Eesti 200 majandusprogramm,
kilekotiskandaal jälle avalikkuse ette kistud;
reitingud tõid üllatusi,
EKRE plaanid luua iseseisev korrakaitseüksus,
Narva kolledžil raha otsas mis saab edasi?
trahviraha kogumine plaaniliseks - riik tahab kõvasti rohkem trahviraha,
Anzori Barkalaja lahkus Elurikkuse erakonnast.

10 kommentaari:

Gentle Wolf ütles ...

Minu meelest on trahviraha kirjutamine eelarve sissetulekute poolele ebanormaalne või isegi ebamoraalne.
Trahvi eesmärk peaks olema mingi taunitava tegevuse karistamine ja ideaalse lõppeesmärgina olukord, kus sellist tegevust enam ei toimu.
Praegu on kuskil eelarvetes ennustatud näiteks liiklustrahve x miljoni eest. Mis saab siis kui kõik hakkavad korralikus ja seda x miljonit ei laeku? (unistus küll, aga siiski...)
Ehk et: trahvitulu saab käsitleda vaid erakorralise tuluna ja see võiks laekuda reservi vms.

Anonüümne ütles ...

Rääkida tuleb hoopis Ukrainlastest, kes märtsi kuust saavad ID kaardiga viisavabalt Eestisse tulla. Välja on jagatud juba 5 miljonit kaarti. Ja need ei ole venelased.

Anonüümne ütles ...

Töötan kollektiivis, kus on kaks Eesti keelt rääkivate venelast, aga kabinetis ja koosviibimisetel nad ei istu eestlastega koos vaid hoiavad ikka omaette ja kõrvuti.

Anonüümne ütles ...

Võimaldame ja nõuame vene lastele eestikeelse õppe nii lasteaedades kui koolis. Mitte mingil juhul ei luba me teist riigikeelt ja püüame ära oodata põlvkondade vahetuse. Meie julgeoleku ohuks ei ole tänased üle 50-sed. Nad on 90% Venemaa meelsed, aga nad ei suuda enam lausa võidelda. Ohuks on kolme-neljakümne vahel inimesed, kes ei olegi alati vene rahvusest vaid venestunud teiste rahvuste esindajad. Noored enamasti ei ole ohuks, sest osad sulanduvad meie ühiskonda ja osad kolivad mujale. Lootust integreerumisele ei ole. Ärme sunnime pensionäre eesti keele kursusele, aga kõikidelt, kes tasuta kursused läbivad, nõuame ka oskusi, sest muidu teeme vaid venekeelseid ajaviitmise klubisid.

Amaalie ütles ...

Kuulen Ruussaare suurte mõtete vaikimist. Väga pikk vaikus kuhu ta lükib sõnu.

Anonüümne ütles ...

Kuidas vähendada mittekodanike hulka Eestis?
Lihtne juu.
Ka KOV-i valimistel valimisõigus ainult riigi kodanikele. Eks siis, kui muidu ei saa, ole näha kui väga soovitakse kodakondsust.

Anonüümne ütles ...

Kui võrrelda venelaste hulka nüüd ja EW ajal, tuleb arvestada, et siis oli ka Petserimaa ja Narvatagune Eesti osa ja enamus venelasi seal.

Anonüümne ütles ...

Ainari suu avades tuleb mökitamise ja kokutamise vahel ainult lamba määgimist, s.t. ajuvaba ja mõttetut sõnamulinat. Miks selline tüüp peab inimesi kuku raadios kiusama. "Rahvateenrites" oleks täiesti sobiv kohatäitja!

... ütles ...

Tõesti pillub triviaalsusi.

Anonüümne ütles ...

Ruussaare mõttelõng on täna nagu kana takus - iga teema lõppeb: "Keskerakond on võimul ja võlgu"!

See et munitsipaalpolitsei on väga levinud maailmas ja et see loodi rehvormarite valitsuse ajal, mil politsei koondamiste laine jättis paljud korrakaitse valdkonnad katmata ... Ei olnudki muud väljapääsu.