05 jaanuar, 2019

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel


Head Uut Aastat, kallid Keskpäevatunni kuulajad!
Aasta esimeses saates räägime:
ilutulestikest siin ja seal ning kuidas nendesse peaks suhtuma,
Igor Gräzin teeb trikke - kas teda saab üldse tõsiselt võtta?
Uus Lotte film tegi avapaugu
Postimees valis aasta inimeseks Maarjamäe memoriaali autorid. Kommunismiohvrite memoriaali «Teekond» autorid on Kalle Vellevoog, Jaan Tiidemann, Tiiu Truus, Kirke Kangro ja Lidia Zarudnaya. Miks just see memoriaal on südamesse läinud? Ja teised mälestusnurgad ja sambad?
Saate laul EKRE laul, Ärapanija 2017: 


10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis te imestate? Läbi aegade on grääsini vaated olnud lähemal keskerakonnale kui reffidele. Pigem vääris imestamist, miks ta sinna reffi kuulus

Anonüümne ütles ...

Räägite ilutulestikust. Rääkimise põhjus on Nurmiko -- pole ilutulestik.

Tegemist on MITTE-ILUTULESTIKU raketiga, mis pani Nurmiko kasvuhooned põlema. Sisuliselt on sellise raketi niisama lõbu eesmärgil õhku laskmine keelatud. Signaalrakett ei ole ohtlikum kui mingi teine rakett, aga seda peab oskama lasta.

Anonüümne ütles ...

Imestamisväärne on see, et AJAKIRJANIKUD peavad EKRE-t parempoolseks parteiks, kui nende sisu on ju algusest peale olnud SOTSIALISTLIK.

Anonüümne ütles ...

See pürotehnikareostus ei ole vaid lühikest aega aastavahetusel, vaid kestab sisuliselt aasta läbi! Igasugusel ajal ja igasuguse ilmaga, mistahes vanuses või joobeastmes tüüpide poolt. On vaid ime, et veel nii vähe vigastatuid ja tulekahjusid on olnud. Üks, kes tänavu haiglasse viidi, oli kätt vigastanud siis, kui lasi raketti oma korteri rõdult! On maid, kus on ilutulestikku lubatud teha kindlaksmääratud tähtpäevadel ja ainult professionaalide poolt, lihtinimestele piisab tordikaunistustest. On maid, kus ilutulestik on keelatud veekogude kohal, sest tegu on räige mürgise keemiareostusega. Lisalugemist, alates lk.20: https://loodusaineteliit.files.wordpress.com/2012/06/kagu_19.pdf (muide - jõulude eel leidsin aiast surnud rohevindi, kes ilmselt jättis elu just selle paugutamisreostuse tõttu, selleaegse sulaga toidupuuduses linnud ei olnud ja välimuselt oli linnuke ilus ja priske)

Anonüümne ütles ...

Ilutulestiku reguleerimine on väga lihtne, kui seda lubataks teha ainult litsentseeritud firmadel, mitte üksikisikutel. Esiteks oleks tagatud ohutus, teiseks reguleeritud aeg, et see ei toimuks kell 3 öösel ja kolmandaks tõusaks hind ja igaüks ilmselt ei jõuaks seda endale lubada. See ei tagaks muidugi mürareostuse ja mürgiste ainete ühkupaiskamise kadumist aga parem ikka kui praegune olukord

Anonüümne ütles ...

Memoriaalist. Ise sinna veel jõudnud ei ole, piltidel on igati soliidne. Küll aga riivas avamise piltidel silma see, et seal olevad riigilipud lehvisid (lehvivad?) kõrgel mastis - pidupäevalippudena, mitte leinalippudena, mida selline koht eeldab. Pidupäevalippude sümboolne tähendus rikub memoriaali sügava tähenduse.

Raivo ütles ...

Priidule abiks Mart Juure FB seinalt: Lotte-sarja filmide sügavam mõte:

"Lotte reis Lõunamaale": võitlus maaga.
"Leiutajateküla Lotte": võitlus jumalaga.
"Lotte ja kuukivi saladus": võitlus ühiskonnaga.
"Lotte ja kadunud lohed": resignatsioon ja alistumine.

Seega siis 4., mitte 3. film...

Anonüümne ütles ...

Lp Priit Hõbemägi!
Olen ülimalt kurb, et teie ja ka mõned teised südametunnistusega arukad inimesed (näiteks Mart Juur) on sidunud ennast Vabadussamba mõnitamise kampaaniaga.
Võimalik, et olete sattunud mõnede manipuleerivate demagoog-arhitektide mõjutamise ohvriks ja ei suuda enam reaalsust tajuda.

Vabadussammas on meie riigi ja rahva olemise ning vabaduse peamine ja kõige olulisem monumentaalne sümbol. Selle sümboli alavääristaja võtab endale julguse astuda avalikult vastu kogu riigile ja rahvale.

Kas teate Vabadussamba loomise lugu - aastakümnete jooksul väiklaste vaidluste ja otsustamatuse tõttu samba loomiseni mittejõudmist ja siis mõnede poliitikute tugeva otsustuskindluse toel selle valmistegemist?
Kas teate, et laimukampaania algatajad on Vabaduse platsi praeguse kujunduse suuresti mitte-eesti tausta ja seostega kavandajad? Kas teate, et sama seltskond pakkus Vabadussamba monumendiks välja nutumüüri Ingeri bastioni endises vallikraav-prügilas?
Kas teate (monumendi sisulist ja moraalset väärtust küsimuse alla panemata), et teie hea ja õigena ülistatud kommunismiohvrite monument on otsene plagiaat New Jersey 09-11 memoriaalist - https://en.wikipedia.org/wiki/Empty_Sky_(memorial)?

Sõda(surm), iseolemine, vabadus ühelt poolt ja esteetika teiselt poolt on niivõrd erineva taseme kategooriad, et tervel mõistusel pole võimalik tuua teist argumendiks esimese kategooria käsitlemisel.

Ja palun väga, kui teil edaspidi tekib soov Vabadussamba teemal sõna võtta, siis palun ärge laskuge mõnitamisesse vaid esitage oma konstruktiivseid ideid.

Mikk ütles ...

Vähja Tiit plaanib radioaktiivseid jäätmeid merre ladustada, aga saade tehakse Lottest ja mälestuskividest.

Anonüümne ütles ...

Postimehes oli artikkel et hakatakse ka mujalt meile tuumajäätmeid tooma. sellest oleks võinud rääkida hoopis.