24 november, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel

Keskpäevatunnis, täna 24. novembril:
rändeleppe ümber toimuv on näiliselt valitsuse tegevuse paralüseerinud. sellest hiilimata pole midagi ju lausa seisma jäänud. President andis intervjuu, kolumnistid sajatavad. Mida sellest arvata?
Siseminister Anvelt astus tagasi, Katrin Raikist saab arvatavasti uus siseminister. Mida ta endaga kaasa toob?
Postimehes ilmus uuring: mida me kardame. Vaatame, millised on eestlaste hirmud ja kas need on ka tõelised või välja mõeldud.



15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui te räägite ÜROst ja rahvusvahelisest migratsioonipoliitikast, siis mainige tõe huvides ära ka ühe ÜRO vastava valdkonna tippametniku Peter Sutherlandi sõnad:

"The EU should "do its best to undermine" the "homogeneity" of its member states, the UN's special representative for migration has said.

Peter Sutherland told peers the future prosperity of many EU states depended on them becoming multicultural."

Allikas: https://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

Anonüümne ütles ...

Mitte ainult rändelepet vaid ka põhiseadust tõlgendatakse ju erinevalt. Vahet ei ole, kes mida kuidas tõlgendab ja missugusel hetkel me kellegi survele vastu hakkame. Tegelikult ei ole vahet, kuidas seda rändelepet tõlgendada ja kas me sellega mitteühinedes vastu hakkame või hakkame vastu siis, kui seda meie arvamusest erinevalt kasutama kiputakse.

Anonüümne ütles ...

Kolm setust tabletikuninga palgal olevat mõttetut mehikest(yx veel eriline ilueedi omaarvates)
jälle raadios "mötlevale inimesele" LOL!!!
Ei midagi uut siin päikese all. Aedakse tasapaksu jura ja räägitakse sellest kes mida on unes näinud ning kantakse ette hommikul loetud zaitungeid.Ja osalt isegi EM konkurentide omi. Kus on eesti suurima meediakontserni (LOL) tsensorid!?

Anonüümne ütles ...

Oli kunagi juhus tõlkida üht saksa firma 98 lk-list lepingut, kus lause algas lehekülje alguses, keerati mõtet 5 korda ringi ning lõppes lause lehekülje allosas.
Selle lause mõte oli,et kümneid miljoneid maksva liisitud asja miljoniliste osade remont ja asendus lasub liisingu võtjal ja jääb liisinguandja omandusse.
Sakslased lootsid, et meie pool ei näri sellest lepingust läbi...Leping jäi (õnneks) sõlmimata.

Sama teema toimub selle ÜRO misiganes dokumendiga (pole isegi õiget nime - lepe, pakt, raamkava jne.).

Anonüümne ütles ...

Kas kõigil on ikka meeles, et Tallinna linnapea on olnud pesueht neeger Kamerunist !?

Aastatel 1742-1752, Abram Gannibal, tolleaegse ametinimetusega Revali kindralkuberner.

https://en.wikipedia.org/wiki/Abram_Petrovich_Gannibal

Anonüümne ütles ...

Eesti on PARLAMENTAARNE, mitte PRESIDENTAALNE riik. Meie "appointed" president on selle vist unustanud.

vatikann ütles ...

- Mis probleeme Te proua Kaljulaid lahendate siin Eesti välisministeeriumi esinduses?
- Ma lahendan siin oma rahalisi probleeme, issake!

Anonüümne ütles ...

Kuulake KUKUt ka siis, kui räägitakse seal venekeelsest ajakirjandusest. Valdav on ka sealsete tegijate hulgas arvamus, et etv+ saatekülalistest eestlased peavad rääkima korralikku vene keelt. Miks küll kui eestlased lepivad etv-s sellega, et seal räägitakse isegi päris umbkeelsete venelastega, kes elavad siin. Kas me toetame sellise poliitikaga seda, et venelased ei peagi keelt ära õppima ja nagi kogu okupatsiooni aja nõuavad, et eestlane peab rääkima vene keeles.

Anonüümne ütles ...

Anvelt sai 12. septembril Kõrghoone kuninga jooks 2018 tervelt 81. koha. Tervis...

Leeni Langebraun ütles ...

Valet infot levitate. Anvelti Kodakondsus seaduse muudatuse lükkas Justiitsministeerium juba 13.11 tagasi http://adr.rik.ee/jm/dokument/6071999

Priit Hõbemägi ütles ...

Aitäh, uurin. Priit

Anonüümne ütles ...

Saatejuhtidele mõltlemisainet:
Kui Venemaa ähvardaks näiteks San Francisco Golden Gate silda õhku lasta ja nende kolm sõjalaeva tungiks USA piirivalve korraldusi eirates ikka silla poole, siis jänkid poleks kindlasti nii leebed ja sissetungijate pihta avataks turmtuli, kuni sõjalaevad põhjas ja meeskonnad kalasöödaks.
Lisaks tõuseks meeletu kisa kõikidest torudest, et venelased ründavad...

Anonüümne ütles ...

Mehed! Teie? Keelame ära... Teie, kes te propageerite hoopis teist maailmavaadet.... come on... Lõpetage ära!

Anonüümne ütles ...

Rääkides "vastuolulistest sõnumitest"... PEAMINISTRIerakonna PEASEKRETÄR on avaldanud kahtlust, kas Eesti peaks kuuluma NATOsse (ja seda praeguses julgeolekusituatsioonis), aga teie arutate pikalt selle üle, et opositsioonilised Kaja Kallas ja Jürgen Ligi pole milleski päris ühte meelt ning "hallidel oravatel puudub ühtne nägu". No kuulge, ajakirjanikud...

Anonüümne ütles ...

Mida on Kaja Kallase sõnumites selget? Valitsus on paha ja kõik tuleb teha nii, nagu enne 17 aastat oli? Sapine muie sinna juurde. Ma pole eales Keski valinud, aga Ratas meeldib sellepärast, et ta ka teisi päriselt kuulab (vaadake I stuudiot Kallas-Ratas; kummagi kehakeelt teise kuulamise ajal) ja vahel lausa kuulda võtab.
Rändelahkumisega vee peale tõmbamisest ei hakka rääkimagi.