17 november, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel

Keskpäevatunni teemad täna, 17. novembril:
ÜRO rändapakt lõhkus valitsuse: kas asi ikka oli seda väärt ja miks kõik niimoodi läks?
Kas pakt on hea asi või mitte? Kas see kohustaks Eestit millekski või mitte?
Kas koha pärast ÜRO julgeolekukunõukogus tuleks muretseda?
Miks Ossinovski nii ultimatiivselt käitus, välistades edasise koostöö Reinsaluga?
Mis saab nüüd Eesti valitsemisest? Ja eelarvest?
Erakondade populaarsustabel näitab, et .... kellele on suur asi, kellele on silmavesi.
Pole hullud lood vaid Eestis - ka brittidel on Brexitiga kõik sassis ja valitsus langemas.
Korobeinik ja Sooäär liituvad "vabade liikmetena" Keskerakonna nimekirjas. Ohoo!
Nordica tõmbaba otsi kokku...
Läti 100! Elagu!

21 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Reinsalu tõesti risti ette ei löö. Nimelt kui Reinsalu veel Presidendi Kantselei direktor oli, siis ta varastas vana Lennarti tagant küüditatute andmebaasi. Kui me ResPublikale kampaaniat tegema hakkasime, siis andis ta selle, et saaksime õigetele sihtmärkidele okseposti teha. Pärast valimisvõitu tegi ta Jüri Pihliga diili, et see Murtud Rukkilille asi kenasti kalevi alla pandaks.

Anonüümne ütles ...

muide - viimases Jukuraadios vihjas Valdaru, et tasapisi ja vaikselt pidi liikuma allkirjastamise poole teinegi sarnane dokument, see aga pidi olema pagulasteemadest. Arusaamatu, et on vaja mingit pikalt tõlkimatut ja väidetavalt mitte millekski siduvat rahvusvahelist dokumenti, millele peavad allkirjad andma riikide tippjuhid... Elik meil käib tipptasemel vassimine! (muidugi praeguse valitsuse puhul ei üllata eriti miski, pigem üllatas see, et esmakordselt üks minister julges vastu hakata)

Pihlaka Talu ütles ...

Eesti keelne tõlge on teadlikult vigane. Alapealkiri "OBJECTIVES AND COMMITMENTS" on eesti keeles "EESMÄRGID JA KOHUSTUSED", vene keeles "ЦЕЛИ И ОБЯЗАТЕЛЬСТВА". Edasi inglise keeles "We commit to tähendab eesti keeles Me kohustume, vene keeles Мы обязуемся", aga mitte Me pühendume.
Kas ametliku dokumendi tõlke moonutamine või võltsimine pole mitte kuritegu? Kas selle eest Mikser ei peaks krimininaalkorras karistatud saama?

Anonüümne ütles ...

Miks ei julge kommenteerida presidendi väljaütlemist? Ja kas Tänaseks rändepaktiga mitteliitujad:
Austria, Ameerika Ühendriigid,Tšehhi, Poola, Austraalia, Ungari, Bulgaaria, Horvaatia on idioodid?

Iisrael, Sloveenia, Šveits, Saksamaa, Taani, Jaapan, Itaalia veel arutavad, kuid on skeptilised.

Tabasite naelapea pihta: ÜRO tool on see, mille nimel OMA rahvast lollitatakse.

Anonüümne ütles ...

See on midagi täiesti uut. Ruussaar süüdistab RE kui see sekkub läbikukkunud ja kakleva valitsuse tegemistesse kodumaaarmastuse puudumises! Kuidas on selle kodumaaga siiani ja kuidas on sellega sotside ja isamaalastega, kes tegelikult kaklevad ja seda enne OMA riigieelarve vastuvõtmist.

Anonüümne ütles ...

Miks meil on vaja raisata raha sõjaväele ja politseile, kui osa poliitikuid üritab riigi suveräänsust maha müüa ja uksed moslemitele pärani löövad ?? Eluaeg makse maksvad pensionärid saavad u. 300 euri, pagulased aga tasuta elamise ja abirahad !!Kui me tahame Eesti riigi kestma jäämist ja lastele turvalist tulevikku, on meie kvoot O. Kuidas moslemi pagulased Rootsi on üle ujutanud ja seal laamendavad, võib igaüks jutuubist vaadata.Suur tänu hr. Reinsalule ja ka EKRE le. Normaalne inimene tulevastel valimistel kindlasti enam sotse ja refi ei vali. Aamen

Anonüümne ütles ...

Ruussaar, milleks selline sinutaoline sitaratas üldse elab? Absoluutne saast!

Anonüümne ütles ...

Ilus saade oli, kuni Ruussaar jälle kõik ära rikkus.

Anonüümne ütles ...

Kas saade on meeestele: "Ruussaar: mehed, kas oskate öelda..." - ilmselt retooriline küsimus või??? Või, et stuudios vaid mehed... TASE!

Anonüümne ütles ...

IGAUNIA - tähendabki Koiva jõe tagune!
Sellest ka sarnasus Eestiga.

Eelivaimumõõk ütles ...

Kuulsin arutelust ka midagi head. Priit Hõbemägi suutis üsna veenvalt lahti seletada ÜRO pakti meie jaoks olulisi nüansse ja ka sotside hingeeluga seosesolevaid rünnakuid.
Siin ei saagi teistmoodi aru saada, sest kogu poliitiline olukord rahva jaoks on nii selge, et pole võimalik sotside petukõnedega inimesi lolliks pidada.Enamus ju saavad aru ja tõenäoliselt ka need,kes oma positsioonide tõttu ei taha aru saada,et tegelikult on tegu riigi reetmisega kõrgemal tasemel. Hämmastav, et sotsid isegi enne valimisi, ja ka reformistid, julgevad rahvale näkku sülitada.

Anonüümne ütles ...

Kas mitte ei toonud rändepakti avalikkuse ette hoopis Riigikogu väliskomisjoni esimees reformierakondlane Marko Mihkelson 8.11.2018? http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/riigikogu-valiskomisjon-soovib-sven-mikserilt-ulevaadet-uro-randepakti-kohta?id=84270437&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+delfiuudised+%28DELFI+%3E+Kõik+uudised%29
Milline erakond meil see spinimeister oligi?:)

Anonüümne ütles ...

Ainar Ruussaarele - et Riia kesklinnas on räämas juugendmaju? Vähemalt mõned neist kuuluvad eestlastele: kas Toomas või Jana Toolile.

Anonüümne ütles ...

Saate 1.pooles katkes saade mitmel korral paarikümne sekundilisele pausile . Minu jaoks kõige huvitavamate kohtade peal. Saate 2.pooles,s.t. 2. teema ajal katkestusi polnud.Kas oli saateviga?

Anonüümne ütles ...

miks võtab saate üleslaadimine NII KAUA aega???
saate lõpust on möödas ligi kolm tundi, ja ei yhtään mitään...
näiteks err-s on saade üleval poole tunni jooksul peale lõppu!!
häbi!

Anonüümne ütles ...

Kas Igaunija mitte otse Koiva jõe tagusest Ugandist ei pärine??
nagu soomlaste Viro'gi Viru(maa)st pärineb...

Anonüümne ütles ...

"Kas ametliku dokumendi tõlke moonutamine või võltsimine pole mitte kuritegu? Kas selle eest Mikser ei peaks krimininaalkorras karistatud saama?"
Nõus. Eriti "vaimukas" ju olla võib (Ruussaar mustanahalistest lumes), aga HULL lugu on sellega, et me ei saa enam päriselt aru, mis maailmas toimub - sest valdkondlikke termineid ei arendata. Aitäh Mikk Salule, kes idioottõlkele tähelepanu juhtis, ise poleks täpsemalt uurima hakanud. Kuidas saab olla, et välisministeerium annab välja tõlke, mille mõningate lausetega isegi guugl paremini hakkama saaks? (dokumendist: Migrantide ja ühiskonna mõjuvõimu suurendamine, et saavutada täielik kaasamine ja sotsiaalne
ühtekuuluvus. In Engl: Empower migrants and societies to realize full inclusion and social cohesion - gtõlge: Tagada sisserändajatele ja ühiskondadele täielik kaasamine ja sotsiaalne ühtekuuluvus).
Niikaua, kui akadeemilisi ringkondi hinnatakse põhiliselt nende panuse järgi ingliskeelsesse teaberuumi (artiklid 1.1, 1.2 eelretsenseeritud ajakirjades... in English, of course! jne), ei ole lootagi mingit tegelikku süvenemist ja arusaama oma emakeeles. Mõneti on isegi hea, et asi praegu teravalt esile kerkis. Ka saatejuht ütleb: between a rock and a hard place - mis see eesti keeli olla võiks?
Väga tikub pähe vene ajast pärit hämming, kui kasahh teatas, et ta on 'kazahh russkova proishoždenia' - ja otse loomlikult venet purssis.
MIS mõte sel eesti riigil siis on?
Tõsiselt, MEHED.
KES selle muutuse (emakeelne=eestikeelne teadus ja terminoloogia ning dokumentide arusaadav vahendamine on tähtis) algatama peaks?

Anonüümne ütles ...

P.S nojah, ei ole vaja erutuda: kasahhiga muidugi täpselt vastupidi, 'russkii kazahskova proishoždenia'. Prestiižikama olemise tarbeks...


P.P.S Ruussaarele - mina ei saa ka sellest aru, kuidas meie hindu vaadates (eriti kütus, Läti poolel oli diisel täna 1.19 kaardisoodustusega) meie inimesed hakkama saavad.

Anonüümne ütles ...

Somaalia kommentaari kohta (inimesed ise valisid) - seal käib tegelikult siiani kodusõda väga mitme osapoole vahel. Kodutöö aitab vältida tühja lahmimist.

Anonüümne ütles ...

Minu meelest oli ränderaami arutlus vãga mõistlik ja ühtin selle seisukohtadega täielikult. Aitäh, et pakkusite tasakaalustatud ja ausat lähenemist sellele tundeid tekitanud teemale! Loodame et eesti poliititkud ka siit midagi õpiksid!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Immigratsiooni vastu aitab eestlaste tootmine :
"Eestis kulub igal aastal autokütusele umbes 10 miljardit eurot, mis teeb 7500 eurot iga inimese kohta (rinnalapsest raugani). „See raha läheb naftašeikide taskusse. Milleks me neile seda kümnist maksame, kui nutika planeerimise abil saaksime kõik oma sõidud tehtud kodumaal toodetud energiaga?” püstitab Jarmo Tuisk küsimuse. "
Auto paaki,bensiini ja diisli asemel,vala vett : http : / /
m. stins. biz / auto/
Auto on water
AUTO ON WATER
Hydrogen on the ICE is one of the most exciting topics of vehicle owners and not only. Our company has developed electrolyzers capable of replacing the main fuel (gasoline, diesel) by 70-90%. In some cases, it is 100%. Working samples were successfully tested for 2 years.
The results of the engine, units of the units, were in excellent condition, without damage.
Increase of the motor resource of ICE by 2 times, Increase of the engine power up to 35%, Absence of deposit on the piston system.
Machines on which tests were carried out
VAZ 2101
VAZ 2101
VAZ 2108
VAZ 2108
VAZ 2109
VAZ 2109
BMW e39
BMW e39
Volga GAZ-24
Volga GAZ-24
Gazelle
Gazelle
HUMMER H2
HUMMER H2
KamAz
KamAz
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Tavria
Tavria
Security
SECURITY Our company has focused on the required capacity per second of a sufficient amount of gas from the water for the operation of ICE. The explosive gas does not accumulate and is not stored in cylinders. There are no volumes of gas accumulation. In the event of an accident or other damage and ignition, the explosion is excluded, since the system is filled with water and the exhausted gas immediately consumes the internal combustion engine. Nothing to explode.
Installation additional. generators
ADDITIONAL. GENERATOR
ADDITIONAL. GENERATOR
ADDITIONAL. GENERATOR
Propane-methane with hydrogen
Excellent proven system of afterburning methane and propane. The propane savings range from 40 to 70%.
In DVS, propane or methane is burned by only 63-64%, the remaining 33-34% is emitted into the exhaust manifold.
Hydrogen is mixed with propane-methane during combustion causing propane to burn to 90-99%
thereby increasing power and saving gas by at least 30-35%.
Good Started on the mixture in -25 -27. Smooth work.
Reduces the temperature of hydrogen burning.
Propane-methane slows the ignition of hydrogen and oxygen.
Hydrogen raises the octane number and raises the caloric content of propane or methane by 20-40%, depending on the amount of hydrogen.

CO2
The ecological exhaust also increases. CO2 emissions are reduced to a minimum, The smell of exhaust fumes. Our performance at the gas saving stand (PROPAN) and the reduction of CO2 emissions to 7-11%.
INDICES AT THE BOOTH
Propane is marked by Red.
CO2 is marked with white
CO marked in yellow.

OPTION 1. Savings of 50-70%.
OPTION 2. Savings of 70-90%.
OPTION 3. Savings of 90-100%.