13 oktoober, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Ainar Ruussaar

Täna Keskpäevatunni stuudios:
Valitsusel pole hääli oma otsuste läbiviimiseks, kuid see pole ka mingi eriline mure. Pole olulisi asju ja ka opositsioonil pole mingit põhjust paati kõigutada. Aga kas pole aknaalused hoopiski kõige sõltumatumad saadikud, nagu me ju soovime, ilma partei templita?
Välismaal toimus börsilangus, nii Euroopa Liidus kui Ameerika börsidel.
Nafta hind tõuseb ning kütusehinna tõus mõjutab meie majandust, inflatsioon nagunii Eestis eurotsooni kõrgeim, vist?
Teine pensionisammas - võtta või jätta?
Kas õpetajad saavad õiguse õpilasi läbi otsida ehk Viljandi koolitulistamise jahtunud jälgedes.
Turismifirmad otsiti kapo poolt läbi, sest need olevat Krimmi koraldanud turismireise, see on aga sanktsioonide tõttu keelatud.
ajaleht Sirp sai uue (vana) peatoimetaja - Kaarel Tarandi.
Aivar Riisalu sooritas rünnaku kaitsetemaatikasse, pakkudes ennast kaitseministriks ja öeldes, et ministeeriumis keegi tegelikku elu ei tunne.
Pangaautomaadid hakkavad vist nüd küik koos tööle.
Milline peaks olema viina ja õlle hind, et Läti piirikaubandus ära kaoks.
Erakonnad said annetusi tuntud ärimeestelt.
Rail Baltica hakkab kallimaks minema, 18%  tiksus jälle juurde..

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mida on vinguda Lasnamäe elanikul eriarstiabi üle, kui saarte inimesed peavad pea kõigi eriarstde juurde mandrile sõitma oma raha eest ja järjekord sama pikk kui Lasnamäe inimesele.

Unknown ütles ...

Andrus on Veerpalu mitte salu hõbesalu!

Anonüümne ütles ...

Praegu see I sammas suureneb koefitsendiga 1,05...1,06. II samba väljamaksed ei suurene, aga inflatsioon käib üle ikka. Praegu on kaotus ja tõenäoliselt ka hiljem.

Anonüümne ütles ...

Ruussaar võiks vaevaks võtta ja kas ise vaadata muude EL riikide kütuse hindu või lugeda majandusuudiseid. Siis tulla raadiosse pasundama.

vkobla ütles ...

Palju on siis kütus "mõningates" riikides peale venemaa norra ja usa.. NOHHHH

Anonüümne ütles ...

Kas KAPO on nii korrumpeerunud, et Danske rahapesu organisaatorite uurimise asemel kotivad turiste ja sooja mere äärde puhkama soovijaid?
Kuidas teie arvate?

Anonüümne ütles ...

Merkel teeb Putiniga rahulikult gaasiäri - solidaarsus ja sanktsioonid EL moodi!

Anonüümne ütles ...

Noored Kukust.
Kes täna olid keskpäevatunnis.
Kui Te ei räägi tõsiselt siis ei ole vaja rääkida.
Te ju ise teate väga hästi et alko- ja kütuseaktsiis on jäämäe veepealne osa mis paistab paksust udust välja.
500 miljonit lätti räägime meie töö juures juba aasta aega nüüd on lisandunud veel tallinkk coop jne.
kui te ei viitsi voi ei tea voi ei taha voi teil ei lubata ärge siis minge raadiosse ennast lolliks tegema inimeste ees.

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud saatejuhid.
Mind tõsiselt häirib see kui ajakirjanikud (ka muudes kanalites) ise asjaga kursis pole ja põhinevad oma arvamustel ja sisu tekitamisel mingitel kõlakatel. Teie ülesanne võiks olla ikkagi rahva valgustamine ja tõe kuulutamine.
H.Meerits võttis teemaks selle et, erafirmad peavad teenust osutama 15% odavamalt. Palun tutvuge dokumentidega või küsige mingit seletust Haigekassast enne saadet selleasemel, et valejuttu edasi levitada.

Tegelikult see 15% hanketingimustes tähendab seda, et pakkumised, mis on odavamad kui 15% ei vasta tingimustele. st. odavamalt kui 15% ei saa teenust osutada.

Muidugi Haigekassa kõneisikud on ka saamatud, et pole suutnud seda asjaolu tänaseks selgesõnaliselt ja üle riigi kuuldavalt selgeks teha isegi nendele inimestele (k.a saatejuhtidele), kes peaks igapäevaste uudistega kursis olema.

NÕUKOGU OTSUS 20. aprill 2018 nr 12
Ravi rahastamise lepingu .. valiku väljakuulutamise põhimõtted.. hindamise alused ja .. tingimused.
$2.1.1
Pakkuja pakub kõigile tema poolt pakutavatele teenustele kogu lepinguperioodiks RaKS § 30 lõike 1 alusel Vabariigi Valitsuse määrusega kehtestatud haigekassa tervishoiuteenuste loetelus sätestatud piirhinnast (koos piirhinna rakendamise tingimustega, st koefitsientidega) madalamat hinda. Piirhindadest koos koefitsientidega (edaspidi piirhinnad) madalamat hinda kui 15% ehk koefitsient 0,85 ei pakuta. Pakutavat komakohaga madalamat hinda rakendatakse täisarvuna ilma komakohata ja koefitsienti kahe komakohaga (ilma ümardamata).

Anonüümne ütles ...

Kulla päälinlased - keegi ei lähe eesti bensuga Lätti alkot ostma - eelkõige minnakse tankima (eriti praegu!) ja muidugi paned siis paar kohvrit või alust pagasnikusse (kui kodus panipaigad juba täis pole). Mis mõtet on jama ajada, kui juba numbridki näitavad, et soomlased eriti ei tule, kõik on kole kallis.