15 september, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel

Keskpäevatunni stuudios teemadeks:
Maailmakoristamine - kas see tegelikult ka toimib?
Teine pensionisammas - no ei ole ju mõtet, kirjutab Postimehes Kristjan Järvan.
EKRE soovitab mitte-eestlaste puhul rakendada lisameetmeid julgeolekulubade osas.
Peeter Ernits hüppas üle keskerakonnast otse EKREsse.
Aga Jaan Männik loobus EKREst.
MMSi grupp suleti ja see ilmus ka uuesti välja.
Eestikeelse õppe arutleu Riigikogus.
Kool alaku kell 9!
Europarlamenti tahab üha rohkem tegelasi - ka Taavi Rõivas.
Raamat Donald Trumpist lööb laineid.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei ole esindusüritus. Iga suur asi algab millestki ja inimene, kes on korra osalenud koristusüritusel, edaspidi mõtleb enne pikalt, kui midagi kuhugi viskab. Kõrvalseisjate virin on mage

Anonüümne ütles ...

Aastaid korjan oma kodukoha metsateelt suitsupakke, krõpsupakke jne. tean, et seda teeb keegi külaelanik, kätte ei saa kuidagi. Ja mida sa sellisega teed? Ehk on aeg prügipolitsei loomiseks.

Anonüümne ütles ...

Kose parkla juures on väga ilus silt "Videovalve", sellepärast ongi seal vähe prügi. Ilmselt tuleks meie kaunid metsad videokaameraid täis riputada, saaks metsaalused puhtamaks. Nii et mitte ainult kakukaamerad, vaid prügikaamerad metsa.

Anonüümne ütles ...

https://www.envir.ee/et/vanarehvid
Kehtib tootjapoolne vastutus

Ja miks ma puu- js juurvilju paberkotikestesse ei saa osta... Võiks ju.

Anonüümne ütles ...

Inglismaal ASDA poketis on "Bag for life". Kui see kott katki läheb, siis viid selle poodi ja saad uue vastu ja nii lõpmatuseni.

Vernek Sepp ütles ...

Just nägin Balti Jaamas, kuidas üks noormees pillas maha klaasist limonaadi vms. pudeli. Ta oli koos sõbranna või pruudiga. Noormees otsustas köndida edasi oma katkist pudelit maast koristamata. Kõnetasin teda ja näha oli noormees tahaks hea meelega mind pikalt saata. Sai vist aru, et ehk ei käi jõud minust üle. Posis vene keeles. Tegi vihase grimassi ja haaras tüdruku käest ning kõndis ülbelt edasi. Teinekord läheb vast sõjaks. Ütle nüüd. Klaasikillud korjasin mina. Muidugi sai ta ka minult õpetussõnad.

Anonüümne ütles ...

Muide - üks väike lihtne soomekeelne testike jäätmete lagunemise kohta - nii mõnigi asi võib olla valgustav üllatus: https://yle.fi/uutiset/3-10075133 Ja need nn.biolagunevad kilekotid on osutunud pettuseks - need lagunevad tõepoolest, kuid väikesteks lagunematuteks kiletükikesteks! Vanapaberi taaskasutus võiks olla lahendus, samas, nagu sealt testist selgub, siis ei lagune ka pealtnäha paberist konidki...

Anonüümne ütles ...

Mina kogusin aastatel 2000...2016 pensioniaastaid 30 ja saan II sambast 45 eurot, millest muidugi võetakse maha TM, seega kätte 36 eyrot. Igal juhul ei tasu asi ära.

Anonüümne ütles ...

III sammas alustas 2001 aastal, käis kohutav reklaamikampaania. Ei läinud õnge.
II sammas alustas 2002 aastal, käis jälle kohutav reklaamikampaania. Ei läinud õnge.

Anonüümne ütles ...

Kas keegi viitsiks välja arvutada, kui need pankadele kingitud 6 protsenti kõigi sissetulekutest investeerida lihtsalt praegustesse võsamaadesse ja raiesmikesse, siis praeguste energiahindade juures äkki selline lihtne skeem toodaks isegi rohkem kasumit? Kõige väärtusetumgi võsa läheb tänapäeval ju elektrijaamadessee. Ja elektrihind ju lendab kosmoses..

Anonüümne ütles ...

Ärge unustage et II samba 4% -osa võetakse I sambast maha! Seega I samba pension hakkab olema väiksem, kellel on II sammas.

Anonüümne ütles ...

ruussaar, idioot jääb idioodiks, kui sa ei aru topeltkodansusest, siis mine häbene nurga!

Anonüümne ütles ...

Venemaa poolt on nende kodanike kohta info SALASTATUD. See on meelega salastatud. Idee, et saada venamaa anmebaasist kodanike kohta andmeid on rumalus. Venemaa ei anna iial selliseid andmeid.

Kas Yana Toom on ikka loobunud vene kodakondsusest? Mis alustel ta saab nii vabalt venemaal ringi reisida?

Anonüümne ütles ...

Mitte ei saa aru, kas saatajuhid tõega ei saa aru või hoiavad igaks juhuks silmad kinni? Miks ei ole tänaval ega metsa all (kuigi palju) pakenditagastuse taarat ega juppigi kvaliteetset vanametalli? Sest keegi korjab ära ja saab selle eest natuke raha. Miks ma peaks kulutama sooja vett (=raha vee ja soojendamise eest) ja aega, et pesta puhtaks pakend, mille prügiauto muu soga hulka kallutab? Makske, ja korjatakse viimane kui kommipaber üles, konidest rääkimata. Seda enam, et koostoomisjaamades suur osa saastast juba sooja tootmiseks sobib.
Ja mis puutub naiivsesse lootusesse, et prügitajatel teiste koristamisest piinlik hakkab... pigem vastupidi, neil hea meel, et plats puhas ja ei pea kaugemale uut kohta otsima minema. Jumal paraku.