02 juuni, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg

Keskpäevatunnis täna:
Viljandis ja Virus toimuvad erakondade üldkogud - IRL otsib maailmavaadet ja sotsid otsivad uut ideed;
Nelja Energia müük Eesti Energiale - hea või halb?
Elektrituru seadus hakkab valmima.
Kas kooliaasta tuleks teha lühemaks viienda vaheaja arvelt?
Taxify sai Daimlerilt kõvasti raha, 152 miljonit eurot.
Kolmandaid lapsi tuleb peredesse juurde.
Andres Anvelti kodakondsuse teema kütab jätkuvalt kirgi.
Kas diiselmootorid kaovad, nagu Euroopa Komisjoni volinik arvas?
Biokütused on keskkonnale hoopis kahjulikud.
Ühekordsete plastnõude keelamine on Euroopa Liidus päevakorras.



17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ainult teadmine, et ruussaar on jälle oma taguotsa stuudiosse vedanud, ajab südame pahaks!

mushka ütles ...

Ruussaarel on "kodutöö" totaalselt tegemata. Ta vassib erakondade liikmete arvu osas lubamatult. Ajakirjaniku professionaalsus on lausa olematu.

Just ütles ...

Hõbemägi, kui Sa lähed kohikusse ja ütled "how are you" siis see juba ongi probleem, problelem Sul omal peas, sest siin Tallinnas peaks küsima "kuidas sul läheb". Nii on lood, globalist Hõbemägi, asi selles ongi, et meil enamus tahavad eestikeeelset rahvusriiki, kus saab emakeeles rääkida ega pea inglaste keeles teenindajat kohvipoes kõnetama.

Anonüümne ütles ...

Kuulge, tulge maa peale tagasi. Palju on neid peresid, kus lapsed õpivad pilli, teevad sporti jne. Hea, kui keskmise pere lapsed käivad ühes huviringis. uöge oma mullist lõpuks välja ja vaadake ringi, kuidas TEGELIKULT enamik eestimaalasi elab.

Anonüümne ütles ...

Täiesti omas "mahlas" vennad, kuidas saab nii eluvõõras inimene teha saateid laiadele massidele?

Anonüümne ütles ...

No nii Hõbemägi - kui ma Narvas tahan taksojuhiga rääkida vene keeles , siis see on ka minu asi. Miks siis neid venekeelseid ametist lahti lastakse, aga VAID inglise keeles kõnelevaid Tallinna teenindajaid poputatakse ja kummardatakse?

Kaupo ütles ...

RU vaade on kitsas, meil pole jalgpallurit ja ooperilauljat. Küsimus pole selles, mis meil saamata jääb vaid selles, mis lapsel saamata, tegemata ja arenemata jääb.

Anonüümne ütles ...

Migrandist töötaja kohvikus on võtnud loomulikult ära ühe kohaliku töökoha, kusjuures lihtsamat sorti töökoha. Sellise lihtsa aritmeetikaga ei tohiks hr. Hõbemägi ikkagi eksida, kui ei tahetud just ajupesu kuulajatele teha.

Anonüümne ütles ...

Tööandjate puhul tuleb täpsustada: Tööandja peab ütlema, et tal pole inimesi kes oleks nõus tööle tulema 800 eurose brutopalga eest, näiteks.
Alati on tähtis KONTEKST.

Anonüümne ütles ...

Oioi Ruussaar, 1 päev lisaks koolis vabaks vähendab niigi mitte täiskoormusega töötavate õpetajate palku. Mõtlema peab igast aspektist lähtuvalt.

Ja Ruussaar, olen sõitnud Narvas taksoga ja alati hakkama saanud. Soovitaks uussaarel rohkem "lihtrahva" hulgas liikuda.

Anonüümne ütles ...

Vaimulik, kes last ristib, ei ole ristiisa. :-D

Anonüümne ütles ...

Olen õpetaja ja ütlen ausalt, et pole vaimustatud ideest, et koolivaheajad lühemaks teha. Õpetajad vajavad kindlasti seda aega, et oma patareisid laadida, asi ei olegi niivõrd võimalikus rahalises kaotuses, kuivõrd just selles, et ka õpetaja vajab vahepeal seda puhkust. Miskipärast arvan, et ka lapsed vajavad seda tegelikult, et probleem vaheaegade "liigse" pikkusega on ainult osadel lapsevanematel, mitte koolitöös otseselt osalejatel, aga just nendest tuleks lähtuda.

Anonüümne ütles ...

Ehk oleks võimalik Ilmaparandaja saates pidevalt tsiteeritavat ajalehte "The Guardian" õigesti hääldada. Väga riivab kõrva.

Ei ole "guardian", on /ˈɡɑː(r)diən/.

Saate leheküljel olevaid kommentaare keegi ilmselt ei loe. Juba veebruaris on asjale tähelepanu juhtitud.

Anonüümne ütles ...

Ruussaar toob saate kvaliteedi alla. Asja mõte on päevakajalistest asjadest rääkida, neid lahti seletada ja erinevaid vaateid näidata. Ruussaar ilmselgelt pole pädev. Viib võimalusel jutu gruusia teemadele või kordab niisama mingeid banaalseid mõtteid ja selgitab üldlevinud ja üldteada mõisteid. Igav.

Anonüümne ütles ...

Ruussaare toodud näide - Aserbaidžaani taksojuhi võrdlus on äärmiselt vale.

Loomulikult peaks sealne taksojuht oskama aserite keelt. Lisaks võiks taksojuht osata inglise keelt, aga keegi seal aserbaidžaanis ei arva et taksojuhile piisab ainult vene keele oskusest.

Meil on taksojuhte kes ei oska muud keelt peale vene keele. Ja see on probleem, Ruussaar. Meil peaks oskama taksojuht eesti keelt.

Jah, kohvikus neeger-teenindaja võib kutsuda appi eesti keelt oskava teise teenindaja, aga vene keelsel taksojuhil puudub võimalus appi kutsuda teine eesti või inglise keelt oskav teine taksojuht.

Anonüümne ütles ...

Tere. Olen teie saate pidev kuulaja, kuid tänane saade pani mind seda kommenteerima. Nimelt, lõik, kus arvate, et 60 pluss ja ärksama taibuga inimesed võiksid töötada kaubanduskettide kassades on solvav. Ma austan väga ka selle töö tegijaid, kuid väide, et nagu 60 pluss muuks ei kõlba on mulle vastuvõtmatu. Töötan riigiasutuse teenindusüksuse juhina ning just 60 pluss kolleegid on oma teadmistelt ja töösse suhtumises noorematest kolleegidest peajagu üle. Nendele ei pea pidevalt tuletama meelde ametiülesandeid ning asutuse hoiakuid ja seisukohad on neile selgitusteta teada. Samas kiiresti arenevas asutuses ei ole neil probleeme uute arvutiprogrammide õppimisega ega uute töölõikude omandamisega. Seega, selle lõiguga panite küll "ämbrisse". Kahju, et te pole kogenud 60 pluss kolleegide väärtust töökollektiivis. Viimastel aegadel olen uute töötajate värbamisel alustanud CVde hindamist alates 40 pluss isikute hulgast. Värvatuks osutus 54 aastane naine ja teate, ta on supetöötaja ning ma olen väga rahul. Kui inimene on haritud ja õppimisvõimeline, saab ta ka keeruliste teenistusülesannetega suurepäraselt hakkama, olenemata oma east. Oluline on tahe ja motivatsioon.

Anonüümne ütles ...

Ruussaar tulek saatesse on täiesti kohutav! Mis kuradi reede ja stessimaandamise päev? Halloo, ei ole vaja siia saatesse tuua rahvusringhäälingust pärinevat sotsialismi ja liberalismi. Ärge näppige laste vaheaegu, õpi olema lapsevanem, siis leiad ka vaheajaks tegevust. Tegelege oma muu jamaga.