07 aprill, 2018

Kekspäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Madis Kimmel

Tänases Keskpäevatunnis räägime,
- kuidas linnavaltsuse ametnikud bussiäri tegid;
- kuidas hiidlased oma praamiliikuluse eest võitlevad;
- kuidas rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov pensionireformile vee peale tõmbas;
- kuidas edeneb (või ei edene maakonnaliinide tasuta ühistransport);
- Tallinna Televisioon otsib kosilast;
- Borati pilti näidati Kasahhi külalistele.

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Simson Rukkis - vat aru ei saa, kuidas Simsoni lahtilaskmine kanalit süvendab. S.t muidugi saan (kui nõudmise autori parteilist kuuluvust vaatan), aga... loogiline oleks ometi nõuda, et kanal süvendataks??

Henn Sarv ütles ...

Sain aru, et hiidlaste praamimure saab ootamatult lihtsa lahenduse.




Kuna hiidlasi juurde enam ei sünni, kuna sünnitusmaja kinni ja sünnitamas käiakse Saaremaal, siis need juba saarlased, kes seal sünnivad.




Seega varsti ei ole hiidlaste laevaprobleemi enam olemas ja selle asemel on saarlaste oma. Saarlaste laevaliikumine on aga ilusti ju korras.



Anonüümne ütles ...

Ühistranslpordist: ilmestav näide oli väga asjakohane. "Tasuta" (mille me niikuinii kinni maksame, nagu üks sule haaranu tabavalt märkis) transpordi asemel peaks langetama kütuseaktsiisi (jääks ka Lätist õlut ostmata, sest kui juba kütuse pärast lähed...).
Tööle ja tagasi pead niikuinii autoga minema, mille maainimene on niikuinii juba sunnitud olnud ostma.

Tiugu ütles ...

Simson loobib meie raha tasuta bussisõidule, aga 300 eurot saarerahva jaoks ei leia. Vabatahtlikud teevad oma tööd südamega, aga Simson????? https://www.saartehaal.ee/2018/04/07/ts-laevad-keeldus-nahaarstide-toetamisest/#comment-796104

Anonüümne ütles ...

Tere, kas sellest huumorist ei tule juttu https://www.err.ee/693485/apardus-siseministeeriumis-kasahstani-esindajatele-naidati-borati-fotot

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et mobiiliandmeid kasutav bigdata firma Positium on võimeline mudelleerima täpselt, kuhu ühistrasport peaks Eestis sõitma

Anonüümne ütles ...

ja kui tihedalt

Anonüümne ütles ...

Mitu korda Kimmel oma reisimisest ühistranspordiga mööda Eestit ja hääletamisest ühes ja samas saates räägib?Arvab vist,et kuulajatel on haugi mälu!

Anonüümne ütles ...

Pensionireform ja ametliku palga saamine - nagu 'saamine' otsustaks, mida sulle makstakse?? Tööandjad on ju NII hädas, efektiivsust pole ollagi, palka maksta kuidagi ei saa... mismoodi see palga saajast sõltub? Ja kuidas on normaalne, et madala palga saaja (nt kutuuritöötaja) ka pensioni osas nöökida saab?

Anonüümne ütles ...

ja Ossinovski ministriameti mahajätmise jätsite hoopis tähelepanuta...

Andrus ütles ...

Ma juba tõesti kahtlen, kas Meerits ise mitte ei kuulu väike linna harimata inimeste hulka

virve rüüt ütles ...

Tartu ülikooli keskkonnatehnoloogia teadur, Eestimaa looduse fondi ekspert Kuno Kasak:
1.Arendajate sõnul hakkaks puidurafineerimistehas ammutama Emajõest vett vooluhulgaga 0,85 m3/s, mis on ligikaudu 1,5% Emajõe keskmisest vooluhulgast. Kasutatavast veest 90% läheks pärast puhastust heitveena tagasi Emajõkke. See on üle kahe ja poole korra suurem kogus kui Tartu reoveepuhastil. Kas rafineerimistehase puhastusseadmed hakkaksid laiuma kümnetel hektaritel või on arendajatel plaanis rajada kompaktsemad süsteemid?
2.Arendajate sõnul ei ole nende efektiivsuseks seatud näiteks üldfosfori puhul 2 mg/l, nagu sätestab määrus, vaid parima võimaliku tehnoloogia rakendamisel hoopiski 0,1–0,2 mg/l. See teeks kuni 4,5 tonni Emajõkke jõudvat fosforit aastas. Sellisel juhul võrdsustuks puidurafineerimistehas pooleteise Tartu linnaga. Aga mis saab siis, kui parima võimaliku tehnoloogia tulemusel on heitvees fosfori kontsentratsioon näiteks 0,4 või hoopis 1,6 mg/l? Piltlikult öeldes võrdub iga viiendik milligrammi üldfosforit, mis liitri kohta järele antakse, ühe lisanduva Tartu linnaga.
Sellest piisab, et oleks selge, et siin pole enam mitte midagi UURIDA.
1. Tehas tahetakse teha vana Kraft-tehnoloogiaga, mis on juba täpselt teadaolevalt väga kõrge saastavusega - siin pole enam mitte midagi uurida, kõik numbrid on olemas
2. See on tselluloositehas, mis kasutab ära ainult 40% puidust, ülejäänud põletatakse, s.o. see on väga madala puidu väärindamise tasemega, Eestis oleks mõtet ainult uusi kõrgrafineerimismeetodeid kasutada
3. Eestis ei jätku metsa sellise raiskava tselluloositehase jaoks4. Peipsi kui üle Euroopalise tähtsusega puhta magevee reservuaar on kaitstud rahvusvaheliste konventsioonidega, see välistab selle saastava tehase täielikult Uurimisjutud on täielikult olemasoleva teadmise eitamine ja ainult demagoogia jõupositsioonilt.

Täpselt nagu tehasele on antud ETTE roheline tee eriplaneeringuga võrdselt riigikaitselise objektiga, täpselt samamoodi on ETTE otsustatud vormistada tehasele roheline tee nn. uuringuga. See on kuriteglik, absoluutselt ebademokraatlik ja Eesti käsitlemine koloniaalmaana.

Anonüümne ütles ...

Kui te ei tea, millest räägite, siis parem ärge rääkige! Jäin sel aastal pensionile. Staazi 22 (kuni 01.01.1999), pensioniosak 30, +1 laps.Pole kunagi saanud miinimumpalka. Ja tulemus: pensioni saan 474 eurot..... Ei maksa praegune palk mitte midagi kui just ei saa 3-kordset aastas. Ja mida vähem sul on nõukaaja staazi, sesda vpiksemaks jääb inimese pension. Kui sama süsteem kehtiks 10 aasta pprast, siis miinimumpalga saajad ei saaks üldse pensioni enam.

Anonüümne ütles ...

Tere Priit,
Kordan ja kui vaja, jään kordama.
Tahan Keskpäevatundi kuulata IGA nädal aga täna ei saanud seda jälle teha, sest kohal oli jälle too "etetitaja". Kas sul Priit, endal ei ole piinlik, vastik? Minul on.

Anonüümne ütles ...

Kimmel jälle platsis...saate latt on korralikul alla lastud...asjalikku analüüsi sellest saates enam pole!

Anonüümne ütles ...

https://www.facebook.com/groups/Tartu.tselluloositehas/permalink/2109975002375957/

Anonüümne ütles ...

Järjest hullumeelsemaks see mölalaat siin läheb!
Nüüd on siis selgunud persoon, kes käivitas laulva revolutsiooni ja nõuab vastavat tähte rinda! :D
Rahvarindel polevatki mingit osa ega tähtsust meie vabaduse saavutamisel, Savisaar on nagunii juba maha maetud jms. pläust voolab siis järgmise Tarandi st. Karla suust!
Ei tea, kas Astokil juba enamusaktsiate kott seljas selle haisukombinaadi ja metsamõrva bande käest, et nii koledasti siin tartlasi õpetab!?!
Ja see hirmus vanainimeste röövija ja "ravitseja" Kimmel ei mõtlegi siit kaduda.
No on ikka komplekt ajupesijaid eetrisse lastud! Kuku peaks tõega oma sloganit muutma, mis mõtlevad ja inimesed...?...

Anonüümne ütles ...

Miks ei kutsuta saatesse asjaliku jutuga inimesi....kimmeli jutt ei kõlba
ju siia saatesse...üks kuulaja nüüd saatel vähem