17 veebruar, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Indrek Tarand ja Madis Kimmel

Keskpäevatunni teemad täna, 17. Veebruaril:
Vabariigi aastapäeva eel tegeleme põhiväärtustega:
Kas Eesti tuleks kaheks jagada, et Euroopa raha saada?
Kas Eesti Vabariigi hümni tuleks seadusega kaitsta või mitte, usaldades traditsioone ja inimeste heasoovlikkust?
Kas Tartu maraton toimub? Jah, toimub!
Lasnamäe Maximas eesti keelt ei räägita!
Miks on taas unustusse vajunud presidendivalimiste korra läbivaatamine?
Bonnieri preemia läks jagamisele kahe konkureeriva väljaande vahel.
Keskerakondlane Vladimnir Velman nimetas Eestit Ameerika orjalikuks teenriks. WTF?!?
Vägistajast süürlane käis Viljandis rahvaste sõpruse vaimus rahvatantsu õpetamas.
Hõissa, meil olid vastlad!
Leedu Vabariik tähistas 100. Aastapäeva, kuigi... Suur-Leedu kõrval on see tühiasi :)

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Silmakirjalikkuse tippsaavutus Tarandilt, et mida selle rahaga väljaspool Tallinnat teha...
1. Kiire Internett
2. Maanteed, teed, tänavad
3. Tootvad tööstused (Öko)
4. Puidu väärindamine
5. Kaugtöö


jne.

Andres Oopkaup ütles ...

Statistikaamet uuris samal ajal kui Leedu omale kahte piirkonda taotles (vist 2015 lõpus) Rahandusministeeriumilt, et ka Eesti ka peaks tegema kaks piirkonda. Tehniliselt oleks see võimalik olnud.
Vastus oli ühene, et jätkame ühe piirkonnana.

Anonüümne ütles ...

Ehk peaks kõigepealt keegi arvutama, missuguseid rahasid me saame ja mis sellest teha saame ja ka seda, kas saame oma eelarvest toetada Harjumaa teadust. Siiani on ju arendatud ikka Harjumaa teid, Harjumaa igasugust infrastruktuure. Muu Eesti vajab teid ja korralikke liiklusskeeme, sidevahendeid, elektrivarustust. Mitte millegagi ei ole põhjendatud, et mõnede ülbete tallinnlaste tõttu on jäetud tegelik teaduslinn Tartu vaeslapse ossa rääkimata muudest Eesti osadest. Korralikud teed ja kohalikud arendused oleksid kasuks ka sellele, et ka Lõuna-Eestisse oleks turistidel asja. Praeguse valitsuse mõte viia 25 aastat peale riigi uut loomist valitsusasutused mööda maad laiali on niivõrd totter, et ei kannata mitte mingisugust kriitikat.

Anonüümne ütles ...

Õige, Hõbemägi, riik ei tule toime. Ja möönge ometi ÜKSKORD, et Reformierakond+IRL+Sotsid on süüdi selles, et lisaraha saamise võimalus magati maha...

Anonüümne ütles ...

Ilmselgelt peab EU ülimalt laristava ja valdavalt nomenklatuurile ja nende riigihanke firmadele varastamiseks mõeldud eelarve vähenema nii suure riigi lahkumisel nagu UK mitte kasvama.

Nii kapital, ajud kui inimesed vaieldamatult lahkuvad Euroopast seda eriti ääremaadelt. Kui kultuurijärgne EUNLKP väga selgelt Euroopa vastases tegevuses muutust ei tule jõuame me vääramatult välja uue WWIII sõjani sest peale viha, vaenu, 1%'distumise ja vaesuse külvamise ei ole neljanda reichi rajajad kunagi ju tootnud. Oleme saksa kommunistide juhatusel sakas sotsialistide radadel täpselt 1:1'le täna, need, kes väga madala haridus tasemega kultuuritus Eestis pole tavapäraselt koolis käinud ei ütle see küll midagi aga see kõik ei muuda reaalsust, et see protsess on käivitunud. Piisab nüüd vaesuse ja inflatsiooni suurendamisest sarnaselt WWI-WWII Saksamaale ja saame selle tulemuse kiiresti kätte hetkel mil vääramatult on majandustsükkel lõppemas ja kõik selle ta endaga kaasa toob mille kõrval 2008 on hale huumor vaid sest paraku katteta raha trükil on väga selged teoviljad. Hetkel eiole küsimus kas tuleb vaid ainult selles, et millal. Dow teeb juba neid asju mida ta ammu oleks pidanud tegema, kus õhku on juba oma poole jagu masinas.

Anonüümne ütles ...

Tuletame siin juures meelde, et parteide selline tegevus nagu ta praegu on Eestis on Põhiseadused vastane ning ebaseaduslik. Õigusetakantsler keeldub küsimust menetlemast jätkuvalt aastast aastasse ning masin käib edasi olukorras, kus kogu üritus on rajatud organiseeritud kuritegevuse eesmärgi varjamatult. Tõendus sellele varaste loodud riigis varastele on ilmekalt olukord, kus Eestis on kõik ainult halvemaks ja Eestile kahjulikumas muutunud kui keegi vähegi majandust tunneb ja numbreid lugeda oskab. Oleks kena, kui raadios sõnavõtvad elukutselised arvamuseavaldajad on enne ikkagi endale materjalid selgeks teinud ja läbi lugenud põhjalikult.

vatikann ütles ...

Siiamaani pole ma saanud vastust oma küsimusele: Miks Allar Jõksi ei valitud Eesti presidendiks? aga kes kõik on süüdi, et teisiti läks

Anonüümne ütles ...

AASTApäeva tähistatakse sel juhul, kui sünnipäevakangelane on surnud. Mina tähistan Eesti Vabariigi sünnipäeva, aastapäev on vellmannite, toomide, kõlvartite märg unenägu.

Anonüümne ütles ...

Mina ei tähista midagi! Mis toimub meie valitseva ladviku ajudes, kui presidentinna kehtestab oma ametnike kuupalgaks rohkem kui neli tuhat ! euri ajal, kui ta kehtestab oma rahva TOIMETULEKU PIIRIKS KUUS 140 NÄRUST EURIKUT!!!! :(,
miinimumpalgaks 500 € ja LOA PIDADA penskarite närustest sentidest veel kinni 20 % juhul, kui sel puudub vallas- või kinnisvara mida saaks konfiskeerida ja maha müüa hädasoleva riigi ülalpidamiseks!
KES oli ja ON need GEENIUSED, kes sihukesed jõledused välja mõtlesid ja ellu viisid? Tahaks ikka nimeliselt teada, siis teaks nõu küsida, kuidas leiba ja seepi osta, rohtudest ja üürist rääkimata! Ja teadaolevalt on meie riigis vaesusepiiril kodanikke ca 300 000!Seda arvu ei saa sedasi peita kui härra Ossinovskis /nii nimetas teda seal härra Nestor! :D/ tegi viimases valitsuse infotunnis põhjendades aktsiisipoliitikat Riigikogu ees, kui näpunipsuga muutis lätlastele kingitud 50 miljonit 20-ks!

Anonüümne ütles ...

Kuulasin kordust ja lisan suts. Too Stolitsa-tramm on väga andekas, nimelt illustreerib seda ilmakuulus Salvador Dali pika vuntsiga portree. Ja Dali teatavasti on sisuliselt sürrealismi isa... Igati aus reklaam! (ma küll ei tea, kuidas tolle portree kasutusõigusega lood on)