20 jaanuar, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Madis Kimmel

Täna, 20. Jaanuaril Keskpäevatunnis saates:
104 kiri Ojasoo asjas, presidendi vastus ja muu sellega seonduv.
Minister Urmas Reinsalu kanakarja kambakas ja tema (vähe)võimalik umbusaldamine.
Sarapuude perekond tahab kohtu kaudu Riigikogu kõnepuldi vaba sõna piirata.
Siim kallas tegi ettepaneku kinnisvaramaks kehtestada.
Kas ühe- ja kahesendised tuleks käibelt kaotada?
Tunnelihüsteeria on tõusuteel. Kuhu järgmiseks auk puurida!

45 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paneks paika NO99 auhinna asja ka.
2017 saadud "Auhind" (Europe Theatre Prize) on preemia mida annab välja Euroopa Komisjon ja suuruseks on 60 000 eurot. See on sisuliselt Euroopa Liidu programm ja seal ei ole mingeid allkategooriaid.

1990 aastast antakse välja lisaks ka Europe Prize New Theatrical Realities PREEMIAt, mille suuruseks on 20 000 eurot ja mida NO99 on taotlenud alates 2010 aastast (nagu projektitaotlusi ikka tehakse, nüüd siis lõpuks sai). Annab välja seda preemiat ikka seesama Euroopa Komisjon.
Nii et Euroopa "Oscarist" on asi väga kaugel.

Anonüümne ütles ...

Parem laul oleks olnud see https://www.youtube.com/watch?v=Q66BvS1D7Xw
või selle originaal https://www.youtube.com/watch?v=UnBlst3T7bY

Anonüümne ütles ...

Ei hakanud asi pihta mitte sellest avalikust kirjast! Ning ei maksa puhuda mullikesi mingist andestamisest. Küsimus ei ole mitte selles, et praegu kellelegi ei andestataks - praeguse valikuga tõmmati vesi peale kõigile teistele Eesti andekatele ja tegusatele lavastajatele, kel pole kombeks naisi jalaga lüüa. Samamoodi tõmmati vesi peale teistele (kutselistele) teatritele, kes sellist suursündmust samamoodi oleksid võinud korraldada (ja sellega oleksid ka korraliku rahasüsti saanud). Tartus ERMis toimuva esimene valik oleks pidanud olema Tartu Vanemuine - seal andekaid eri teatrivaldkondade inimesi küll ja rohkem! Ojasoo EI ole Eesti ainus lavastaja ega ole ta kindlasti ka see kõige erilisem andekus, kellele teised ligilähedalegi ei saa. Ja ei olnud see sugugi niiväga aastaid tagasi: https://www.postimees.ee/3732135/prokuratuur-ojasoo-loi-naist-kaks-korda-jalaga - oli ikka üsna hiljuti, samas ei seganud see talle riikliku aumärgi andmist. JUSTIITSminister, kes ei suuda oma sõnu kontrollida, on muidugi klass omaette...

Margus Kiis ütles ...

Olin ise 104 kirja allakirjutanu ja me avaldasime lihtsalt nördimust, kuna Kaljulaid ISE rõhutas 24 veebruar 2017 vägivalla alase diskussiooni olulisust.

Kersti Kaljulaid 24. veebruaril 2017:
"Millal te kuulsite viimati poliitilist diskussiooni, näiteks enne valimisi, kuidas lugupeetud kandidaadid võiksid aidata vägivalda välja juurida? Nõudke sellist diskussiooni. Ärge valige inimesi, kes koduvägivalla teemal suudavad genereerida vaid mõne rumala nalja. Ärge naerge ja ärge valige.

Omalt poolt luban, et ei lakka pidupäevakõnedes teile sellest rääkimast enne, kui ma tunnen – hoiakud tõesti muutuvad. Kui kodudes on inimesed kaitstud, siis oleme ühiskonnana ka avalikus ruumis kaitstud liiklusraevu, juhusliku peksasaamise ja põhjendamatu halvakspanu eest.

Loodan, et viie aasta pärast ei ole möödavaatamine enam mõeldav. Kahtlemata vajame vägivallaga võitlemiseks ka investeeringuid – eelkõige võimalust anda kannatanutele uus elu, sõltumata vägivalla iseloomust ja kannatanu vanusest. Kuid investeeringud tekivad avalikust tellimusest.

Möödavaatamiskultuur sellist tellimust ei tekita. Märkamiskultuuri edendamine on meie kõigi töö. Alustuseks vaadakem iseendasse. Internetist leiate Teomeetri, kus alates tänasest kogutakse ideid vägivallata Eesti saavutamise nimel."

Lugege see tekst läbi ja millest Te aru ei saa? Kask KK jutt on selline, mis läheb tal ühest kõrvast sisse ja teisest välja???
Kirja mõte polnud astuda otseselt Ojasoo vastu VAID Kersti Kaljulaiu silmakirjalikkuse vastu. Saate aru?

Ja Eesti 100 ürituse mittekorraldamine EI OLE KARISTUS. Taipate? See EI OLE karistus. Keegi pole nõudnud Ojasoo lahkumist oma töökohalt vms.

Margus Kiis ütles ...

Oh jaa, jälle see armas argumentum ad hominem meetod. "Vaata kes sa ise oled???" Väga "vaimukas".

Kaak ütles ...

"Komistad korraks suuga, pahandus kõige muuga", kui laenata Vonnegutilt. Reinsalu on selles küll raskekaalu absoluutne maailmameister, andkem talle see au. Iroonia kuubis mõistagi, et kõige selle juures räägib teine sama kategooria äss, küll kasimata kõnepruugis, jürgen ligi, sõnakasutusest... :D

Anonüümne ütles ...

Hea saade Teil, nii nagu alati! Hulka parem, kui "Rahva teenrid"! *** Mis puutub Ameerika ahistamisskandaalidesse, siis need pagana "ohvrid" oleksid pidanud oma lugudega õigel ajal, ca. 20 aastat tagasi välja tulema! Mida nad nüüd enam kaagutavad!? Catherine Deneuve ütles õigesti, et tegu on grupiga kibestunud "parim enne" ületanud vananevate 45pluss bitchidega, kes on lihtsalt vihased, et mehed enam nende poole ei vaata............

Anonüümne ütles ...

mai leidsin ennast ka skisofreenilises olukorras, ühelt poolt tahaks andestada Ojasoole, aga kui see oleks näiteks keegi EKRE liidritest - kas andestaksin ka nii lihtsalt? või ikka loeb see, et Ojasoo on meie kultuuri suurkuju ja EKRE liidritest mina isiklikult ei taha rääkidagi?

Anonüümne ütles ...

Eestis on meeste ja naiste vaheline palgalõhe EU suurim. Iga viies naine on kannatanud perevägivalda. JNE. Pole ime et aina rohkem Eesti naisi ei sünnita, eelistavad mitte-eestlastest mehi, lahkuvad välismaale. Teie mühakad olete ehtsad näited sellest, et Ida Euroopa elab Eestis uhkelt edasi. Lääne maailma te küll ei kuulu.

Õigus, lõpetage saade. Lääne Euroopas oleksite ammu ajalugu. Teie ajud elavad lähimas kolhoosis edasi

Anonüümne ütles ...

Küsimus ei ole andestuses ja uue võimaluse andmises - küsimus on selles, et vägivallaga silma paistnu ei saa saada "kuningaks", küll aga kellegiks muuks vajalikuks ja tegusaks funktsionääriks.

Eesti rahvas ootab midagi ilusat EV 100 aastapäeval, mitte roppusi, inetusi, kahemõttelisusi, mingit peidetud sõnumit. Me ootame esinemas oma memmesid-taate, lapsi ja lapselapsi, midagi ilusat, siirast, südamlikku.

Sama ootab rahvas ka presidendi kõnest, kust eesti rahvas võiks kuulda midagi sellist: "hea Eesti rahvas, olete kõik osa meie Eesti riigist, taasiseseisvuse saavutamisest, meie rahvuse, kultuuri, keele hoidmisest ja edendamisest. Suur tänu teile kõigile." Ei taha näpuga vibutamist, espistli lugemist, kellegi manamist.

Anonüümne ütles ...

Feministeerium saab sel aastal toetust 42000 EUR pluss veel nipet-näpet (http://feministeerium.ee/toetajad/).
Aruandluse jaoks ei jää neil muud üle kui püüda mõni minister lahti kangutada või muud segadust ühiskonnas tekitada. Täiesti Marcuse vaimus...

Anonüümne ütles ...

Keskpäevatunni kvaliteet on allakäigul...Natukegi võiks eemalduda kergest pinnapealsusest, muuseas NO 99 Ojasoo + vägivaldsus hinges.
"Sooja õhu liikumine" andestamise teemal...
Küsimus pole andestamises, seda on juba tehtud. Naise ja kolleegi suhtes vägivaldsus pole a'la "kogemata juhtus, enam ei tee, vabandust!" Tegu võib ja saab andsetada, kuid selline vägivaldsusele kalduvus on konkreetse teo sooritaja (Ojasoo) looumes sees ja vaimsuse "kvaliteetsuses". Sellist inimest ei peaks eraldi premeerima Eesti VR 100 oluliseima lavastusega !!
Ilmselt tuleb Keskpäeva tunni kuulamine lõpetada...mugavat hääbumist!

Anonüümne ütles ...

Ligi roll on küll nagu mingist naljafilmist. Teist nii labast koera samas valdkonnas, mida ta kritiseerib, annab otsida

Margus Kiis ütles ...

Reff soovib lihtsalt valitsuse kukkumist, nii kiiresti kui võimalik. Nad on teinud selle nimel väga ränka tööd ja kasutavad iga võimalust.

Anonüümne ütles ...

Veider on kuulata juba pool tundi itsitavate meeste arutelusid. Ma ei ole ei selle feministide klubi liige ega ammugi poliitik. Arvan, et Ojasoost võib mööda vaadata, aga lavastada temal tuleb lasta. Andestama ei pea, aga kogu aeg sõimama ka ei pea.
Kuidas suudavad mehed nagu teie olla nii empaatiavõimetud, et kiidate heaks Reinsalu kahetsuse, et oli naistevastase vägivalla vastu. Pea järsku ongi mõnel mehel tühi ja selle põhjuseks ei pea olema valitsuse laialiminek. Justiitsminister ei saa lubada endale selliseid sõnu ja hiljem öelda KUKUs (see oli esimene intervjuu ilmselt peale kirjutist), et ei pea vajalikuks vabandust paluma. Hiljem väita, et oli vale väljenduslaad ja siiski justkui vabadada, ei ole tõepoolest vastuvõetav. Teie saade aga võib ju kesta, sest eks ole ka selliseid vaja, kus mehed saavad oma salajasi valukohti lahata.

Aare ütles ...

See mõte, mis ühe saates osaleja suust kõlas, et saade Keskpäevatund tuleks ära lõpetada, on igati asjalik mõte! Ootan vastavaid samme!

Anonüümne ütles ...

Hea vabandus, kommentaaridest ja teistsugustest mõtetest mööda vaatamiseks...a'la olete postitanud anonüümsena... Põhimõttena ju saatejuhtide valiku teema aga liiga paljude põhimõtetega on vähe muid mõtteid!
Postituse sisu ei muuda see, kui seal on Peeter, Juku või Malle alla kirjutanud.

Kui kommenteerijal oleks võimalus ka oma vastulause eetris öeldavale öelda ka ise eetris, siis oleks teine asi.

Oskar Tammm

Anonüümne ütles ...

Keskpäevatund on tõsiselt alla käinud, mis on iseenesest väga kurb. Kas peaks vahetama osalejaid, kes uut verd mõtteid juurde tooks. Eriti vedel tüüp on Kimmel, kes sobiks Karnauga paaris lobisema!

Anonüümne ütles ...

Praegu maamaks arvestab seal peal olevat kinnisvara.
Sest maamaks on seotud müüdud kinnisvara hinnaga.
Mismoodi maamaksu arvestusest saaks maha arvata kinnisvara maksu?

Anonüümne ütles ...

"See mõte, mis ühe saates osaleja suust kõlas, et saade Keskpäevatund tuleks ära lõpetada, on igati asjalik mõte! Ootan vastavaid samme!"

Mõnus hunnik arvamus-, sõna- ja ajakirjandusvabaduse vastaseid figureerimas siin.
Kas mehed räägivad midagi "valesti"?

Anonüümne ütles ...

Et arvate et tuleks teile mitte anonüümselt kirjutada, et võiksite otseselt ja nimepidi kirjutajate üle itsitada? Teie ei erine mitte põrmugi EKREst. Ei hakka teie rumalusi siin lahkama, te ei saaks aru nii kui nii. Küürakaid parandab ainult surm.

Anonüümne ütles ...

Tsitaat kell 12:34
Pole ime et aina rohkem Eesti naisi ei sünnita, eelistavad mitte-eestlastest mehi, lahkuvad välismaale.

Hm ... aga mis põhjusel ei sünnita, Soome, Rootsi, Norra, Taani, Saksa jpt naised`?

Neil kolhoosikogemust pole, aga ikkagi?

Anonüümne ütles ...

Vägivald on tühiasi? Räägime olulisest, räägime ....? Ja ühtegi naist ei ole võimalik saatesse kutsuda...

Anonüümne ütles ...

Soome, Rootsi etc loomulik iive on kõrgem kui Eesti oma. Seega, erinevus meie kahjuks on täiesti reaalselt olemas. Tuleb peeglisse vaadata.

Anonüümne ütles ...

Päris vapustav,et 5 naist( feministeeriumi koduka andmetel)on loonud mingi feministide ühenduse ja kujutavadki ette,et nad on mingi ministeerium. Kusjuures omavad ka seaduslikku õigust kohut mõista ja ettekirjutusi teha. Ehtne suurushullustus ja rohkem meditsiiniline probleem.Reinsalu ütles lühidalt,täpselt ja õigesti, mis tegelikult toimub. Ja kuigi enamik kirjale allakirjutanud on suht tundmatud,jäi mulle sealt silma üks kena kunstnik,kes omal alal väga tegija on ning kindlasti teistele selle seltskonna naistele eeskujuks on. Jutt on Signe - Fideelia Rootsust,kes paar aastat tagasi paljaste rindadega mööda Eestit ringi lippas,politsei kannul.Aga kunst nõuab ohvreid. Päikest ja jõudu tegijatele ! Gen.

Anonüümne ütles ...

Ainuke saade siin Kukus ja ka peavalumeedias, kus saab ilma kustutamata, blokkimata ja anonüümselt oma arvamust avaldada! Hinnake seda, te õnnetud KEELAJAD!
Olen naine,aga arvan täies tõsiduses, et liiga palju on juba antud "kanakarjale"
vabadust, sellest see suurusehullustus!
Äärmiselt vastik on ka Kuku kõikvõimalikes saadete kommentaarides lugeda mingi
venevihkajast vaenuõhutaja moor-Tiiu targutusi!

Anonüümne ütles ...

Olen samuti naine, aga ei leia, et Vabariigis pole ühtegi lavastajat, kes poleks alluvat peksnud, et tema ei saaks 100 juubeli etendust lavastada.


Anonüümne ütles ...

Feministid peavadki pidevalt loosungitega vehkima ja teemat üleval hoidma. See ongi väikeste rühmituste identiteet. Ka rohelised ja Loomuse aktivistid tegutsevad sellel põhimõttel. Küsimus pole andestamises, vaid teemade ülevalhoidmises, et juhtida tähelepanu vägivallale. Siis on lootust, et ühiskond muutub. Ma mõistan, et härrad saatejuhid ei ole võimelised mõista teatud teemasid, aga hea ajakirjanik peab olema erakordselt intelligente ja avatud ja empaatiline. Täna mõtlesin, et ei soovi enam seda saadet kuulata. Mitte arvamuste erinevuse pärast, arvamused peavadki olema erinevad, aga tänane arutelu näitas minu meelest saatejuhtide lamedust. Minge tehke midagi "kasulikku".

Anonüümne ütles ...

To 20 jaanuar, 2018 18:24,
ilmselt oledki sa liiga palju peksa saanud või lausa pseudofeministi sildi all oma "erisust" peita püüdev või kadedusest lõhkev
"kultuuriinimene", kes pole iial saanud ega ilmselt ei saagi mingi tunnustuse
osaliseks!
Nii ei tahagi sa tunnistada, et kahjuks, aga tõsi!
väga vähe on nii mehi kui naisi, kes terve oma elu jooksul pole KORDAGI
mõne tou saanud!Mis ei tähenda, et sellele aplodeerima peaks, eriti kui eriti
räigelt peksavad üksteist naised ISE!
Ja sinu rahulduseks tuleks seega pea kõik andekad inimesed
sõnnikut viskama saata elu lõpuni!?
Nii kahju sust, oo õnnetu sileaju ja õnneks suurem osa meie kodanikest veel nii
mandunud pole!

vatikann ütles ...

Mind jätkuvalt painab küsimus: Kas Eda-Ines on nüüd laulma õppinud, või vajab jätkuvalt "head materjali" kõkutamise kõla ja sära rikkalikkuse saavutamiseks?

Anonüümne ütles ...

Mees, 48. Hõbemägi ei suuda ilmselgelt tajuda soolise ebavõrdsuse tõsidust Eestis. Ka kooseluseaduse kajastamisel oli sama lugu.

Anonüümne ütles ...

Olen Keskpäevatundi kuulanud pea algusest saadik. See on olnud aastate jooksul iganädalaseks rutiiniks. Paraku on selle aja jooksul liberaalsest progressiivsest ühiskonna majakast saanud tänaseks ultrakonservatiivne mees-shovinistide klubi. Minu jaoks on Keskäevatund muutunud eesti "Fox News"-iks. Head teed teil minna oma (uue) kuulajaskonnaga, kelle hulka ma enam ei saa kuuluda peale 20. jaanuari saadet. (statistika huvides- Kuku raadio kuulaja, mees, hetero, 52 a.)

Anonüümne ütles ...

Kle 22 jaanuar, 2018 12:20,
õnnetu liberast-tolerast, keda sa siin ähvardad! Jumalale tänu,et sinusugused "mehed" mujale targutama kolivad. Iiveldama ajab juba teie loosungite ja lippudega "liberaalselt" oma hullusi rahvale jõuga peale surumine!Hetero!?! :D :D

Anonüümne ütles ...

Astoki hääl toob mulle alati meelde selle, kuidas reformierakond on mu kodulinna Tartu persse keeranud ja ma ei saa saadet edasi kuulata.

Anonüümne ütles ...

mehed, parim soovitus Teile oleks, lõpetage oma saade

Anonüümne ütles ...

Penskarid on need valijad sul Astok. See ongi Tartu tragöödia põhjus

Anonüümne ütles ...

Astok ja Co. Palun lõpetage juba see maksujura ajamine. Meil on kõik VÕRDSED ja maksuvaba tulu peab kõigil olema ühetaoline. Kui maksuvaba on 500 , siis see puudutab ka pensionäre. Miks noor, elu alustav inimene peaks maksma enam makse kui töötav pensionär. Lõpetage see jura ükskord ära. Kas arvate, et inimesed ei oska enam üldse mõelda...

Ja veel, see lakkamatu, valimatu, monotoonne Reformi armastus on lõplikult ära tüüdanud.

Kui Reformi rahapuudus on tingitud valitsusest välja kukkumisest, siis on asi ikka väga hull. On tekkinud küsimus: kust pandi pidevalt võimul olles raha tuuri.

Anonüümne ütles ...

Reformierakonna vargabandest ei lähe keegi kunagi ise ära pärast oma kilekotte ja autorollosid. Miks peaks keegi lahkuma ühe kodulinnu parve nimetamise pärast. See pole nagu proportsioonis

Anonüümne ütles ...

Kuidas ta puhtaks läks? Michal haiseb ju edasi riigikogus.

Anonüümne ütles ...

BRAAVO hr. Meerits, olete lõpuks ise ka aru saanud, et kujundate te meedias arvamust, mida kujundate, kuid Eesti inimene oskab siiani MÕELDA oma peaga ja mingi poliittehnoloogia ei aita.

Anonüümne ütles ...

Reformierakonda poleks olemas, kui inimesed oleksid teadnud selle loojate taustu 90-ndatel. Ja Tartu oleks ilus roheline inimsõbralik linn praegu, mitte neinarite linnataoline toode

Anonüümne ütles ...

Alkoholiaktsiisist: kui palju kaotab igal aastal Soome RIIK alkoholi aktsiisi, mis laekub Eesti riigile.... Reformist show will go on.

Anonüümne ütles ...

Kle, maga kaineks!Milline aktsiis see Eestile laekub?

Anonüümne ütles ...

- priit hõbemägi on pädev ajakirjanik ja nii kogenud, et saab üldiselt hästi sisu produktsiooni ja juhtimisega hakkama ning suudab isegi oma kompanjone teemas hoida (vahel täiesti imetlusväärsel viisil)
- heldur meerits on alati väga huvitav olnud
- jane luts on ka huvitav
- aga miks peab keegi teine "saatejuht hannes astoki" eest tema huvide disclaimer'it esitama? võib-olla panete siis kassivaimustuse eest hoiatamiseks enne saadet sisuturunduse viite? siis oleks asi selgem? kus on siin "kogenud poliitik/ajakirjanik"?

väga tüütu!

Anonüümne ütles ...

27.01.2018 saate VEB fondi osa oli lausa piinlik kuulata .


Lisan siia vaid ühe väljavõtte, mis näitab kui tendenslikult kõik saates esinejad teemat käsitlesid !

Transkriptsioon Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni kokkuvõtvast avaldusest VEB Fondi auditi pressikonverentsil 16. jaanuaril 2013. aastal.

Alustaksin küsimusest, miks me kaalusime nii ulatuslikku avalikustamist? Siin oli minu jaoks kaks olulist aspekti. VEB Fondi ümber on valitsenud pikka aega valitsenud segaduse ja usaldamatuse foon. Segadus on tekkinud sellest, et tegemist on väga keeruka ja mitme osapoolega pika ajalooga saagaga, kus põhisündmused toimusid väga turbulentsel ajal.

Teine põhjus erandlikuks avalikustamiseks on keskpanga enda käitumine, mis väärib taunimist. Me tuvastasime, et valeandmetega kiri loodi Eesti Pangas. Tõendid viitavad sellele, et tegevus oli planeeritud, kuigi ei õnnestunud tuvastada, kes põhjustas kirja loomise ahelas valeandmete sattumise kirja.

Ebaõigete andmete esitamist ei saa heaks kiita sõltumata kaalutlustest, mis selle taga võisid olla. Sellepärast ma palun Eesti Panga nimel vabandust, et keskpank on valeandmeid esitanud.

Keskpangal on oma tööks vaja usaldust ja usaldusväärsuse uuringud on näidanud, et Eesti inimestel on kõrge usaldus keskpanga suhtes. Ma kavatsen selle nimel pingutada, et inimestel oleks ka edaspidi põhjust meid usaldada. Oma vea tunnistamine käib usaldusväärsuse juurde.

Eesti Pank viis 2012. aasta lõpus läbi kolm kuud kestnud auditi VEB Fondiga seotud Eesti Panga tegevuse kohta.

Auditi põhijäreldused

Valeandmetega kiri, mis „lisas“ TSL Internationalile 32,3 miljonit dollari eest nõudeid Vnešekonombank’ile, loodi Eesti Pangas
Kes kirja loomise ahelas valeandmete kirja sattumise põhjustas, ei õnnestunud tuvastada
Riigivara vargust auditi hinnangul ei toimunud
Kõik toimunud tehingud õnnestus taastada, kuid mitte alati nende põhjuseid ja selgitusi



Kas "ringkaitse", mis on hakanud mõranema teeb Reformierakonnaga seotud inimestele nii suurt muret, et kõik vahendid/kanalid üritada teemat naeruvääristada on kasutusele võetud?