07 oktoober, 2017

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Hannes Astok ja Marek Strandberg

Kohalikud valimised pole mitte enam ukse ees, vaid juba algasid. Kuhu joosta, kellele hääl anda?
Kataloonia iseseisvusreferendum ja sellega kaasnenud Hispaania keskvõimu politseivägivald tõstatas küsimuse, kuidas alles veerand sajandi eest iseszeisvuse taastanud Eesti sellesse suhtuma peaks?
Üürikorterite rajamine läheb lahti... ikka sinna, kus on juba tööstused. Aga kas see on ikka õige tee?
Haigekassa sai lõpuks uue juhi. No mis nüüd siis saab?

6 kommentaari:

JJ ütles ...

Ungaris ka Orban tegi 2014 pühapäevaste poodide kinnipaneku et "väikest inimest" kaitsta. Hiljem needsamad väikesed inimesed läksid kurjaks kuna töö ja palk vähenesid. Siis mindi tagasi vanasse aega https://www.esmmagazine.com/hungarys-orban-to-scrap-sunday-shopping-ban-to-avoid-referendum/26379

Anonüümne ütles ...

Mida sa jahud Astok? Mis ajast sul rahvaste enesemääramise ekspertiis ilmnes? Ja neil muudel võimupuukidèl. Fking müüdavad ekskomsomolid...

Kaupo ütles ...

Milline on kõrgete ametikohtade avalike valimiskonkursside edukusprotsent esimeses ringis..? Selliste konkurssidega ei ole isegi võimalik jätta muljet, et protsess käib läbipaistvalt ja ausas konkurentsis võidab parim. Kui esimene kord esitas avalduse vaid 1 inimene siis järelikult tehti tingimused sellised, et see üks vaid saigi kvalifitseeruda. Kuid oh imet, tegelane polnud siiski enamikule nõukogule meele järgi.

MartN ütles ...

Tere. Kuulasin teie kurtmist kohalike valimiste valikute üle (juba mitmes saade järjest) ja jäi mulje, et te näete ning kuulete ainult suuri erakondi või kuulsusi, kellest saab lugeda peavoolu- või seltskonna meedias ning kellel on piisavalt raha peavoolumeedias reklaami osta. Lisaks osadel neist juba parem enne hakkab lõppema. Võiksite rohkem süveneda ja käsitleda ka teisi valikuid ning uusi nimesid mitmetest valimisliitudest Tallinnas või Tartus. Muideks Vaba Tallinna Kodanik on vist ainuke täisnimekirjaga valimisliit ja nende “valimislubadused” siiski piirduvad kohalike teemadega. Lisaks palju uusi nimesi ja tegijaid. Samas tundub, et peavoolumeedia, s.h Kuku neid ignoreerib.

Anonüümne ütles ...

Oleksin oodanud, et käsitlete ka möödunud nädalal ilmnenud presidendi räiget sekkumist sisepoliitikasse ja valimistesse aga ju siis hindasin teid üle...

Anonüümne ütles ...

Seltsimehed, kas Strandbergi möla natuke piirata ei saaks? Tüüp juba ma ei tea mitmes saade karjub teistest üle seletades, mida keegi teab ja mida keegi ei tea. Kui Narvas tuleb seltskond kokku ja teeb rahvahääletuse, et iseseisvuda, kas siis Strandberg läheb rind kummis nende eest seisma?
Sügavalt ebameeldiv inimene, eriti kuna olen temaga ka päris elus kokku puutunud praamil. Vastik ennast täis jõhkard, kes ei austa absoluutselt kellegi teise heaolu ega arvamust ja seda on ka eetris käitumisest näha.
Teemast: Hispaania keskvõim reageeris üles, vägivald ei ole õigustatud. Katalaanid teadsid väga hästi, et neil ole juriidilist õigust niimoodi "iseseisvuda", kuid valasid ikka õli tulle teades VÄGA HÄSTI, et keegi saab viga protsessi käigus. Seda, kes rohkem süüdi või vähem, otsustab igaüks ise.