08 juuli, 2017

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Heldur Meerits

Täna, 8. Juulil Keskpäevatunnis räägime:
Muidugi sellest, kuidas kolmas õde kaks õekest maha jättis ja omapäi seiklema läks - ning miks Yana Toomist on saanud selline staar, kes võib oma mänge mängida nii Jüri Ratase kui Edgar Savisaarega.
Savisaar Lasnamäel esinumbriks ei saa. Mida edasi?
Laste laulupidu on kenasti selja taga ja lapsed kodus tagasi. Aga mida õpetas spontaanne tantsupidu Vabaduse väljakul?
President Kersti Kaljulaid jättis magusamaksu aga välja kuulutamata. Aga kuidas saab nii lihtsalt seadusesse muudatusi teha, nagu juhtus?
Möödunud laupäeval hakkasid kehtima mitmed maksumuudatused. Kuidas need meie elu mõjutavad?
Erakondade linnapeakandidaadid on Tallinnas nüüd paigas - viimasena Raivo Aeg.
Haldusreform on saanud nüüd joone alla - vähemalt kuni kohtuprotsessideni.
Algas Eesti eesistumine Euroopa Liidus.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea katse Hõbemägi! Näidata, et Toom on väljapressija. Toomi taga on valijad ja see kaart ei mängi. Peab enam pingutama. Toomi ei ole võimalik nii labaste võtetega diskrediteerida.

Amaalie ütles ...

Eks nüüd kodanikud Loone ja Ivanova sõidavad puhkusele Lugandooniasse, koos Yanaga Vahemere lõunarannikule nad minna ei taha.
Aga sm Yana Toom pole süüdi, et ta tundub olema nii särav täht. Lihtsalt taust on väga hall, võimatu on vahet teha, kes on Tsahkna või kes on Reinsalu.

Anonüümne ütles ...

Härrased! Teil on suurepärane saade, ärge diskrediteerige seda teadmatusega, palun! Kolm õde nimedega usk, lootus armastus, kohtavad meid Okudzava ja Grebentshikovi lauludes - Tshehhovil on siiski Olga, Masha ja Irina. Sorry!

Anonüümne ütles ...

Heldurile meenutuseks, et tasandusfondi põhjus on see, et keskmised palgad erinevad oluliselt üle eesti. Seega liigutatakse sellega raha Tallinnast maale.

Tiiu ütles ...

Väga tahaks kuulda arvamust Mikseri ütluse kohta ekrelase suunas. Ütles ju Hõbemägigi, et ei maksa tegeleda ebaoluliste küsimustega nagu kooseluseadus. Olles ise hetero, üsna eakas ehk isegi Hõbemäest vanem, tahaks ikka kuulda kõigist neist, kes on Hõbemäe meelest tähtsusetud inimesed meie hulgas. Hirm on nende hulka sattuda enesekindlate üle keskea elanud meeste silmis, kes enamasti meie poliitikatki kujundavad.
Kui kooseluseaduse rakendusaktid on mõttetud, siis miks üldse midagi ühele seltskonnale lubati?

virve rüüt ütles ...

Duetis Ratas-Toom on Toom koos oma seljatagusega Moskvas kindlalt targem ja kogenum. NII LÄKSKI. Eestlaste suhtes vaenulikult ja ülbelt käituv Toom ei jäänud kogemata Keskerakonda ega mõelnud juhuslikult ümber. Peaminister Ratas andis alla ja nõustus peaaegu kõigi Toomi venemeelsete, Eesti keelt, meelt ja riiklust õõnestavate nõudmistega, nimelt 13 nõudmisega 15-st, kaasa arvatud hallipassiomanikele kodakondsuse andmine (Mart Helme).
Kas keegi lootis Ratasest midagi muud?? Kas oli loota?? Toom surus Ratase nurka, ähvardas kümnete tuhandete häälte kadumisega ja pressiski Ljubljanka väljakult saadud juhised Eesti parlamendierakonna prioriteetide hulka
RATAS MÜÜS DE FACTO EV anno 1918 MAHA!!?? On tekkinud uus, 1939.aastaga analoogne olukord, kus Eesti survestamine pidevalt tugevneb ühtse professionaalselt koordineeritud vene massi poolt ja võib lõppeda eestlaste vaba riigi täieliku kadumisega. Kodanikud saagem aru, Ratas lõi olukorra, kus Eesti parlamendierakonna ja peaministripartei prioriteetide hulka kuulub nüüd de facto see Savisaare UUS RIIK, mis jäi 1991 tegemata.
Panite tähele, Toom rõhutas, et need nõudmised, mis kirja said, on Keski ametlikud programmilised seisukohad (kattuvad juhuslikult JedRossija nõudmistega), mida esialgu veel parlamendis läbi suruda ei saa. Aga selle nimel töötab JedRossija professionaalselt.
Kui see asi venelastel RATASE (ja Ossinovski) abiga õnnestub, siis võetakse Eesti just nii üle, nagu see Kremlile kasulik on. Venelaste ühtne mass kehtestab ennast siin maal poliitiliselt, sest NB!! eestlased on UIMASED, UIMASED, poliitiliselt arenematud ja osa neist täisreeturid.
Kas see ükskõiksus oma riigi suhtes ja uimasus on nõukaaja taak?? Või mis see on??

virve rüüt ütles ...

Ma küsin, kas parlamendipoliitikud, eelkõige IRL, ka mingit MÖÖDAPÄÄSMATUT VASTUTUST Eesti ees tunnevad?? Suurem osa, sealhulgas IRL näib olevat selle täielikult minetanud. Tekib küsimus, kas neil inimestel seda üldse kunagi olnud on??? Möödapääsmatu vastutus on poliitilise professionalismi küsimus. Selle eest ei saa vastasseisus Kremli poliitiliste ambitsioonidega otse siin Eestis kõrvale hoida, lootes, et asjad iseenesest soodsalt laabuvad. EI LAABU. Kas kogu poliitiline establishment on juhmistunud??? Viimati nägime reaalset poliitilist professionaalset vastutust EESTI RIIGI EES Ansipil pronksikriisi ajal.

Kui IRL jätkab koostööd parteiga, mille esimees on ainuisikuliselt partei nimel allkirjastanud JedRossija pikaajalised strateegilised programmilised nõudmised, mille esitas Toom ja mis on vastuolus EV 1918 ja 1991 sõnastatud aluspõhimõtetega, MIS GRUPIGA on siis tegemist? Sellist alasti mandumist, absoluudini jõudnud põhimõttelagedust, millel puuduvad igasugused vastutusvõimelise strateegilisi eesmärke omava poliitilise professionaalsuse tunnused, me 1991 ei oletanud 25 aasta pärast näha.
Mida üldse kujutab endast tänane Eesti ja tema poliitiline ladvik??? MIDA?

Anonüümne ütles ...

Virve, võiks võtta rahulikumalt ... , ei maksa niiviisi karjuda, rahulikult.

Anonüümne ütles ...

Mõjuvõimuga kauplemist tuleb poliitikas ikka ette - paraku, aga need neetud "katuserahad" on jäle idamaine häbiplekk me nimel! Majoritaarne valimissüsteem - ja rahade jagamisest erinevaile projektidele (ka katustele), saaks poliitika!