11 veebruar, 2017

Täna Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Heldur Meerits

Keskpäevatunnis tuleb täna, 11. Veebruaril palju juttu president Kersti Kaljulaiu tegevusest:
President loobus Liberty mõisakompleksist ettekäändel, et tal endal seda vaja ei ole:
President jagas esimest korda teenetemärke;
President teatas sotsiuaalmeedias, et president Pätsi mälestussamba asemel tuleks jäädvustada Päästekomitee mälestus;
Kas siis Sisekaitseakadeemia kolib või ei koli Narva;
Eesti Raudtee tippjuht Sulev Loo lahkus ametist, sest ei suutnud raudteetransiiti tagasi tuua;
Linnahalli teemal - ikka liiga kallis projekt;
Kui palju eesti ettevõtted oma välismaa emaettevõtetele tegelikult laeunu on andnud?



14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti Pank müüb Maardu mõisa, mis on suurepärases korras ja vägagi sobilik presidendi institutsioonile! Lõpetaks lõpuks ära raha laristamise...

Vana Rott ütles ...

Liberty "mõis" on presidendile alamõõduline "biidermeier". Teiseks restaureeritaks see viie milli eest üle. Ei jääks autentset linnatagust ärimehe suvilat, ei saaks ka tänapäeva arusaamistele vastavat esinduskohta.

Anonüümne ütles ...

Lõpetage see ühe suhteliselt mõttetu institutsiooni ülekuldamine. Hala, et pole teisi presidente kuskil vastu võtta, on suisa naeruväärne. Peaministril midagi sellist pole aga mis on tähtsam sündmus: kas see, kui meid külastab näiteks Saksamaa president või Saksamaa peaminister (kantsler)

Anonüümne ütles ...

Ma arvan et see on ok kui president ei soovi endale residentsi. Seepärast ma ei visaks õhku juttu et ta on lühinägelik vms et ta ei võta residentsi järgmise presidendi jaoks rajada - suur osa meie avalikusektori jamadest käibki nii et öeldakse, et meie ei saa midagi teha selle asja tegid need, kes enne meid olid.

Anonüümne ütles ...

Parafraseerides Priit Hõbemäed ennast on Priit Hõbemäe kriitika proua presidendi aadressil argpükslik mida paljud 100+ kilosed mehed rahutult kuulavad :)

Anonüümne ütles ...

Eesti laul on niikuinii ingliskeelne. Ükskõik kes selle maha jorutab.

Kullamägi ütles ...

Come on, Hõbemägi, mis mõttes on Liberty mõis rahva teadvuses sügavalt sees ja traditsiooniline teema? Ei ole ju. Kas tõesti pole ühtegi sisulist teemat, mida saates arutada?

Anonüümne ütles ...

Presidendi Facebooki ametlikul lehel on hoopis teised uudised. Kõigi visiitide kohta. Samuti president.ee-s. Kuidas saaks president suruda need uudised Delfisse, Postimehe paber ja internetilehte? Kommertsmeedia ju avaldab neid uudiseid, mida kommenteeritakse ja mingisugused visiidid ei ole nii huvitav, kui suusatamine või see, mis tegi president valesti.
Meedia kolletab

Anonüümne ütles ...

Kirikus käimine, luteri kirikus, riigikirikuta ühiskonnas pole kindlasti see, mida president peaks kuidagi raamima.
See on antud juhul hea ja õige EI, asjakohane ja õiglane.

Anonüümne ütles ...

Kui Sisekaitseakadeemia kolimisele on nii palju vastuargumente ehk lepiks siis kokku, et edaspidi ei viriseks enam Eesti ääremaastumise üle. Kõik 1,3 miljonit Talina ja hoiab meeletult kokku teedehituse, ühistranspordi jms pealt. Kas nii?

a.k. ütles ...

kuulge, miks peab riik ehitama konverentsikeskust. siin hakkab riik jälle tegema ettevõtjate eest asju ära.
nokia kontserdimaja pandi püsti ilma riigita, viru keskus ja muud keskused kah.

riik võiks jääda oma liistude juurde, kuna ettevõtjana on ta väga ebaefektiivne

Anonüümne ütles ...

mitte ainult sisekaitseakadeemis vaid ka paljud muud riigiametid peaks pealinnast ära kolima. Näiteks, mis on põhjendus Põllumajandusministeeriumi paiknemisele Tallinna vanalinnas. Loogilisem koht oleks kuskil keset vabariiki - Paide, Viljandi jne

Anonüümne ütles ...

Sisekaitseakadeemia kolimisega tekib see probleem, et milline hakkab Eesti sisejulgeolek tulevikus välja nägema, kui enamus sellest koolist välja tulevad lõpetajad on vene rahvusest.

Anonüümne ütles ...

See pisikeste kõdunenud puitmajade kompleks ei sobi mitte kuidagi mingiks esindusfunktsiooniks. Ilmselt leiti selline mittesobiv suvila tol hetkel selleks, et poleks vaja Ärma probleemi kiiresti lahendada. Esindusfunktsioonid võiks jääda Kantseleisse-suurendame ruume korteri arvelt ja saadame pool kantselei personalist ära. Pole vaja sinna veinikeldrit ja karja raamatupidajaid. Välispoliitilist suhtlust korraldab ministeerium niikuinii. Suured vastuvõtud korraldatakse Kumus või Kadrioru lossis, teenus ostetakse sisse. Presidendile üürime elamise kui vaja.Lossi pole vaja.