04 veebruar, 2017

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Indrek Tarand ja Hannes Astok

Täna saates on palju juttu nõunikest ja nende sarnastest, kellele on palju võimu ja jõudu kulisside taga liigutada asju, mis on raskemad kui rändrahnud. Ja iga kord ei hakka need rahnud õiges suunas veerema. Nagu näiteks presidsent Ilvese Ärma talu rahastamise saaga, mille tulemusena Eesti maksumaksjal on kohustus maksta kinni 150 000 eurot, mis kulus Ärma talu peale. President ise piirdus 10 protsendise tagasimaksega (alla 20 000 euro) ja kadus pärast ametiaja lõppu kiiresti ookeani taha loenguid lugema. Presidendile soodsaid otsuseid teinud EAS aga ei leia tänaseni endal mingit süüd. Maria Alajõe, kes on otsustega otseselt seotud, kandideerib rahumeeli Riigikogu kantselei juhataja ametikohale...
Eesti Ekspress kirjutas kolmapäeval, et Reformierakonna endine hall kardinal Rain Rosimannus, sisuliselt erakonna juhatuse nõunikuna tegutsenuid niiditõmbaja, kes sai Keskpäevatunnist tabava hüüdnime "härra Nilsson", hakkab hooldekodude ketti välja arendama. Koos endise Reformierakonna peasekretäri ja sõbrast advokaadiga.
Ah jaa, uus Reformierakonna peasekretär kukkus ootamatult tagant ära...
Ka Edgar Savisaarest saab nõunik, Keskerakonna ajaloonõunik. Ühest küljest legaalne viis, kuidas talle Keskerakonna, st kõigi maksumaksjate kulul palka edasi maksta, teisest küljest jälle üks silmamoondus meie kõigi silmade all.
Vene koolidel jälle himu eestikeelset õpet vähendada. Eks nad ikka koputada.
Ossinovski alkoholipoliitiline sõnasõda Kaarel Tarandiga.
Rail Baltic on ka endiselt teema - kui selleks saates aega jätkub...

19 kommentaari:

sp ütles ...

ETV lastelavastuse "Lumekuninganna" muusika, sh Nõuniku laulu on kirjutanud siiski helilooja Tõnu Naissoo
http://etv2.err.ee/v/videod/lastesaade/6817ee3d-4a33-4d96-980f-293222b243e4/lumekuninganna-etv-1985

Anonüümne ütles ...

ahah, et kõiges on süüdi nüüd Evelin... Tegelikult on THI elanud rahva raha kulul juba siis, kui ta oli välisminister ja tegeles eelmise naistevahetusega, vihje sellele näiteks siin: http://www.ohtuleht.ee/267678/merry-bullock-olulisim-parand-toomaselt-peale-laste-oli-see-et-ta-toi-mind-eestisse Vaevalt üks Evelin suutis sellise mentaliteediga inimest nii tugevalt mõjutada! Ja nagu krediitkaardi andmed näitavad, siis muutuvad need arved ühe suuremaks siis, kui Evelin oli juba järjekordse noorema vastu vahetatud. Ja see, et THI tegi vahepeal ka kõrge palga ja hüvede ning eluaegse ülalpidamise eest palgatööd, siis see ei ole mingi argument selliseks suurfeodaali moodi tegutsemiseks!

Anonüümne ütles ...

Keskerakonna presidendikandidaadi Indrek Tarandi viha Eesti vastu ja inimeste üksteise vastu ässitamine võtavad tohutud mõõtmed - aeg oleks Tallinna Televisiooniga käed lüüa. Lisaks Keskerakonnale sobib tema mõttelaad väga hästi Tähismaade, Lotila, Talviku ja teiste sõnakate populistidega - tehku oma saade.

Vahur ütles ...

Astok tundub olevat täiesti ilmselgelt kuidagi selle vargusega seotud. Kas ilves on midagi sulle taskusse pistnud??? Iga jumalama saade kaitseb ja naeruvääristab teisi kes natukenegi kritiseerivad. Ja iga jumalama nädal näeme järjest rohkem millise labase vargaga oli tegu. K6ige iletsam president riigi ajaloos. LAbane varas, kel t6epoolest loodetavasti pole siia enam asja.

Anonüümne ütles ...

Kanditud raha tulebgi tagastada

Anonüümne ütles ...

Millised on austet Indrek Tarandi enda teened? Mees on juba pikka aega maksumaksja raha peal liugu lasknud - nimetage üks asi, millega ta hakkama on saanud? Või Euroopas, rääkimata maailmas silma paistnud? Kus temast oleks kirjutatud ja kus tema jutt või teod oleks Eestile head mainet toonud? Ebameeldiv, käitumisoskuseta inimene, kelle kutsumisest raadiosaadetesse ma aru ei saa...

Anonüümne ütles ...

Indrek Tarand paistab tõesti ise uskuvatki, et on oma leiva peale või ja vorsti ära teeninud tegevusega, mida nimetab tööks! Vargamäe Andresega käis võrdlemine. Suuga suure linna ehitamine võib ka muidugi kellegi silmis "tõõ" olla. Tuletan hr I.T-le meelde, et keegi lubas kunagi iga nädal hakata Eesti rahvale aru andma oma suurtest tegudest Brüsselis? Kes see küll olla võis, äkki I.T. ise? Ilvese kallal närimist ei saa küll "tööks" nimetada. Pigem PR-ks uue "valitud" presidendi heaks - eks korporatsioonid ole Eestis ikka veel elus - kinnised ja kokkuhoidvad! Euroopas loetakse neid juba anakronismiks. Aga, mehed, andke hagu!Teie olete ju need puhtad, kel õigus kivi visata. Kui korrutan hr I.T kuu sissetuleku, millest ta ise teada andis (unustades mainimata küll lennuboonuspunktid jmt tühja-tähja) 12-ga, tuleb ju ka ikka päris suur nuts? Mille kasutamise kohta aru ei pea andma. Davosis võite küll suusatamas käia, ei enamat! Ja siis võite tõesti hostelis ööbida! Jõudu Kukule!

Vallo ütles ...

Huvitav, miks Astok suurlurjust Ilvest kogu aeg kaitseb? Ilmselt on temagi midagi samast potist omale tasku libistanud.

Unknown ütles ...

Saadet alustasite "Nõuniku" lauluga, mis ei ole Olav Ehala repertuaarist vaid Tõnu Naissoo looming - lastelavastusest "Lumekuninganna"!

Anonüümne ütles ...

Astok läheb alati sujuvalt idioodirežiimile, kui jutt tuleb reformivaraste seiklustest

velus57 ütles ...

Tahaks teada mida see kekkadivei Tarand on teinud positiivset? Ümmargune null. Lausa piinlik on kuulata sellist möla, teisiti seda häälitsemist nimetada ei saa. Me võime vihata inimest, mitte austada kuid avalikult mõnitada kõiki, see ei mahu normaalsuse raamidesse. Saab muidugi hääletada lülitiga raadiol!

Anonüümne ütles ...

Tahaks saadet järelkuulata, aga seda Eli ole. Kas kääre ei ole Veel leidnud??

Hääl rahva seast ütles ...

Tartu 02.02.2017
Arhiivis, muuseumis ja miitingul selgitati, et RAHULEPING on ÜRO kehtivate lepete registris!!! Miks 2. veebruari üritustel pealinnas vaikitakse ka sellest, et uues piirilepingus peab olema kahepoolselt allkirjastatud selgitus, et Tartu Rahu on Eesti-Vene suhete alusleping, kui soovime RAHULEPINGU KEHTIVUSE JÄTKUMIST Piirilepingu praegusel kujul ratifitseerimise korral on Eesti riigi alguspäevaks 6. september 1991. mil Eesti liiduvabariik eraldati NSVL-i Riiginõukogu otsusel NSVL-i koosseisust. Teatad tingimustel on edaspidi võimalik ka vastupidine protsess, millesse on rakendatud niinimetatud piirileping! Viimase ratifitseerimise korral on EW100 tähistamine silmakirjalik.
Savisaar pole pealinnas võimul, aga ikkagi piirilepingu probleemist 2. veebruari üritustel ei räägita. IRL peaks Tartu Rahu Linna eeskujul alustama selgitustööd.

Anonüümne ütles ...

Olen saate pikaaegne kuulaja ning üldiselt on saade huvitav. Paraku pean ütlema, et saadet on ebamugav, piinlik ja mõnikord lausa häbi kuulata kui selles osaleb Tarand.
Soovin saatejuhi käest küsida, miks kutsutakse saatesse inimene, kelle väljaütlemisi juhib tähelepanuvajadus, edevus, kehkendpükslus ja kadedus ning kellel puudb arutlus- ja üldistamisvõime?
Minu arvates on palju väärilisi inimesi, kes seda rolli võiksid täita ning kes on kursis ja võimelised päevakajalistel teemadel sisukalt arutlema.

Anonüümne ütles ...

Tegelikult on Tarandil õigus. Ta on seda kogu aeg rääkinud, tegi seda ka Ilvese esiemese perioodi lõpus. Ilmselt sõlmiti kokkulepped ärmandamise asjus siis kui ILVES presidendiks sai/tehti. Kuidagi pidi ju euroabiga hakkama saama. Asja korraldamine nn. õukonna poolt on olnud aga algusest peale käpardlik. See oma kodus ööbimise eest maksmine on olnud naeruväärne skeem Euroopa rahastamise pettuseks. Lisaks veel ahne ja epakas naine, kes institutsiooni väärikust riivas. Kantselei susserdas, ajakirjandus oli kukusti vait, alles nüüd julgetakse suud lahti teha. Aga Ilvese häbematust näitab tema viimase aasta käitumine. Liigne raiskamine.
ja ülbtsemine läks tõesti üle piiri. Kas keegi arvab, et ta maksis ise oma pulma kulud? Autod, korteežid, kirikud? Ja lõpuks-kes keelas selleks viimaseks kaheks aastaks tõesti teha Ärmast turismitalu. No kas või sama süsteemiga nagu alul-et ööbimine on nii kallis, et keegi niikuinii ei tuleks sinna.

Anonüümne ütles ...

Nojah - aga kui Ilves uue prouaga niikuinii 'meerikamaal on, võiks ju Evelin Ärmas hotelli pidada, nagu alguses plaan oli?

Anonüümne ütles ...

Kuulasin korra veel, ja kuigi Tarand tõesti kõige viisakamalt ei väljendunud, et saa seda talle ka pahaks panna. MIKS siis ikkagi kõiki neid jokke hapneda lasti ja lastakse? Võibolla peaks lõpuks selgeks tegema, milline keenius mõtles välja, et presidendi abikaasale peab presidendi kodus ööbimise eest üüri maksma. Mõni ime, et inimesele riig rahakott oma hakkas tunduma.

Anonüümne ütles ...

Kle sina,04 veebruar, 2017 14:45,
järjekordne varganägude õigustaja ja kaitsja,sinusuguseid lugedes tuleb lausa okse
peale!
Tänu jumalale,et sinusugustel küll pole õigust midagi keelata või käskida. Mine röögi oma"loosungeid" Vox populis, kui tänava koristamisest aega ikka palju üle jääb!

Anonüümne ütles ...

See eurotarand käitus ikka erilise mölakana. Kuidas tal see koju võetud pagulane elab, ta ju lubas võtta omale, polegi veel võtnud? Valetas?