01 oktoober, 2016

Täna Keskpäevatunnis stuudios Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Marek Strandberg

Täna saates:
Jätkame presidendivalimiste teemat. Kui nädal algas poliitilise peataolekut, siis nädalal lõpuks on saavutatud juba erakordne üksmeel - 90% riigikogu liikmetest toetavad ühte ja sama presidendikandidaati.
Keskerakonnas kõik möll - vahetatakse lukke,m lastakse lahti, võetakse üle võimu. Kongress ja suured muutused on eeldatavasti ukse ees. Kuid kindlasti ei lähe kõik ilma üllatusteta.
Avati Eesti Rahva Muuseum - kaua tehtud, kaunikene.
Uus surve Rail Balticu peatamiseks. Või äkki peaks tegelema Hyperloopi tehnoloogiaga?
Praamiliiklus läks Leedo käest Tallinna sadamate kätte. On nüüd parem või halvem?


21 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ving, ving, ving
Nädal aega vingumist, et poliitikud ei suuda kokku leppida
Nüüd käib samasugune ving, et miks ikka niimoodi kokku lepiti.
Meediast jääb mulje, et vingutaksegi vingumise pärast.

virve rüüt ütles ...

Võtke Strandbergilt kisaõigus ära.
Presidenti ON VAJA kui sõltumatut instantsi, kellel on riigi ja ühiskonna küsimustes sõltumatu, vajadusel alternatiivne sõnaõigus. SEE ON VÄGA OLULINE. See ei ole auamet.
Sellise presidendi peab valima rahvas, ainult see tagab instantsi sõltumatuse. Ja üldse võimaluse, et keegi riigis räägib vajadusel tõtt.

Display Name ütles ...

Vingub Strandberg. Ehk ajas saate sassi, pidi minema teisipäeval saatesse Mehed ei nuta.

Tonu ütles ...

Riigikogul ei jää vastavalt seadusele muud üle kui 14 päeva pärast valimiste läbikukkumist valimiskogus uued valimised ette võtta. Ja kui seal taas ei õnnestu, siis läheb asi 1 kuu kestel taas valimiskogusse. Ja siis 14 päeva pärast taas Riigikogusse... kas tõesti kuni RK valimisteni välja?

Tonu ütles ...

Riigikogul ei jää vastavalt seadusele muud üle kui 14 päeva pärast valimiste läbikukkumist valimiskogus uued valimised ette võtta. Ja kui seal taas ei õnnestu, siis läheb asi 1 kuu kestel taas valimiskogusse. Ja siis 14 päeva pärast taas Riigikogusse... kas tõesti kuni RK valimisteni välja?

Anonüümne ütles ...

Kui Marek Strandberg on veidi vähem eksalteeritud,
kui Marek Strandberg kasutaks veidi vähem parasiitsõna "niiöelda",
siis oleks ta perfektne saatejuht.

Anonüümne ütles ...

No mehed, kurat, kas te ei saa selle Strandbergi lõugu kinni panna? See on ju täiesti ajuvaba joodiku mõlin, mida ta täna suust välja ajab. Tal vist ongi kas pohmakas või kukkus hommikul pea peale. Enne ikka mõtelge, kui sellise mõlalõua saatesse kutsute. Tänast saadet ei ole üldse võimalik kuulata.

Anonüümne ütles ...

Kaljulaid valiti välja kandidaadiks selle tõttu, kes ta on, mitte selle tõttu, kes ta ei ole. See, et tema seisukohad pole meeldivad Strandbergile ei tee teda vähem väärtuslikuks. Pigem vastupidi.

Anonüümne ütles ...

Hr Strandberg, millest selline pime kontrollimatu viha? Kas teil läks mingi bizniz vett vedama?
Hr Luik. Kui keegi Riigikogu liige pidi Kaljulaidi nime kuugeldama, siis miks te ei keskendu sellele Riigikogu liikmele, sest kuidas saab olla Riigikogus nii LOLL inimene? Tuletage meelde seda saagat, mis on käinud Partsi saatmise ümber. Muuseas, süsteem ju töötab, kui esimeses voorus oleks valitud enim hääli saanu, oleks meil puhtalt ühe erakonna president.

Anonüümne ütles ...

Strandberg kavatseb valimised põhja lasta?

Koit ütles ...

Hr.Hõbemägi kas silmapiiril paistab uus ametipost?

Anonüümne ütles ...

Ärge kutsuge oma saatesse enam Strandbergi. Ta on liiga jabur, võib-olla mingeid aineid tarvitanud.

raspa ütles ...

Ma ei saa aru kuidas "kloun", kes oma suurest egost ja "suurest tarkusest" lähtudes lasi alla vett Eesti Rohelise erakonna saab rääkida aust, väärikusest ja häbist.
Arvestades tema varasemat käitumist ei tea ta esimesest teisest ega kolmandast mitte muhvigi. Ühtegi eelnevast kolmest omadusest ei iseloomusta ka vali hääl ja süüdimatu loba.

Kui ta ennast ära tunneb võiks ta eetris öelda kõva häälega "Mina olem see kloun"! Kui Ta seda ei tee siis võiks teised kaks öelda "Mina pole see kloun!"

Kui kumbagi varianti raadiost ei kuuldu võib arvata, et iga "kloun" võibki süüdimatult raadios kõike seda mida sülg suhu toob keelega välja lükata - ajakirjandusvabadus.

Tsiteerin siinkohal Juhan peeglit, kõikide ajakirjnike suurt iidolit: "See pole ajakirjandus, kui see mida sülg suhu toob seda ka keel välja lükkab".

Anonüümne ütles ...

Arvan, et vist kunagi KPT (Keskpäevatunni) ajaloo vältel ei ole tulnud nii kategooriliselt negatiivseid arvamisi.
Minu jaoks on KPT üks meelisprogrammidest, mida kuulan iga nädal (kui pole mitte saatjuhtide suvepuhkuse aeg).
Kahjuks pean jagama teiste anonüümikute arvamust Strandbergi kohta..

Kaupo ütles ...

Kui Riigikogu liige peab Google kaudu otsima, kes on Kaljulaid siis oleks aeg tunnistada, et ta on sattunud valesse kohta.

Kaupo ütles ...

Hilja, peremees,hilja! Nagu klassikud on öelnud.
Häbi on juba käes. Hr. Rõivas peab koos erakonnaga küll mõtlema, kuidas juhtus nüüd nii, et rahva toetus ei olegi enam oluline kandidaadi osas, kes üles antakse. Hämmastav saavutus. Rääkida saates, et häbi saab vältida on tiba entusiastlik.

Anonüümne ütles ...

Kas Strandberg oli saates ebakainena?

Anonüümne ütles ...

Oleks võinud Kersti enda saatesse kutsuda :)

Anonüümne ütles ...

Seekord Strandberg eksib. Eelmistes raundides ju ei valitud presidenti, vaid upitati oma kärakonda. Nui neljaks, saagu mis saab, meie oma peab pumba juurde jõudma. Ja see ON häbi.
Jumal tänatud, et tänane seadus neid lõpuks ka tegelikult midagiGI omavahel arutama sundis.

Anonüümne ütles ...

Eelmistes raundides upitati, aga nüüd pandi jõuga paika see üks ja ainus!

Seda tsirkust nimetada valimiseks , vaat see on häbi.Kandidaate oli ju ainult üks ja hääletada oli võimalik ainult POOLT.
Isegi häbiraasu polnud ammu enne tulemuste teada saamist kõikvõimalikes kohtades kilgata ühtselt valitud naispresidendist ja teada anda tema pressikonverentsist.
See pole demokraatia vaid Onaania jama!
Aga hea, et see jama otsa kord sai.
Selle 5 päeva jooksul nägime õiekesi, viljad ja marjad alles hakkavad tulema. Ja oi, kuidas hakkavad!

Anonüümne ütles ...

:D
... kilgata ühtselt valitud naispresidendist...
Just nimelt. Ühtselt valitud. Või mismoodi see kokkulepe peaks siis tulema? Herkelilt oli täna hea lugu http://epl.delfi.ee/news/arvamus/andres-herkel-presidendiralli-reeglid-alistasid-meedia-ja-erakonnad?id=75805341