17 september, 2016

Keskpäevatunnis stuudios Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Mart Luik

Täna saates:
Hurraa! Hurraa! Uued ministrid! Et... kas niisama lihtsalt võibki ministrikohalt teisele hüpata, kas asjatundlikkust polegi enam vaja?
presidendi valimisteni valimiskogus on jäänud üks nädal... mis võib võidujooksus veel muutuda?
Kas Marina Kaljurand on sõltumatu, erakondlik või väikese rühma inimeste kandidaat?
Venemaa otsus lõpetada diislikütuse transiit läbi Eesti ja Läti sadamate mõjutab ka Eesti majandust. Aga kui palju?
Eripensionid kaotati lõpuks ära. Ammu oli selleks aeg!
Pensionireformi uudised saabusid üleöö - Tsahkna tegi valitsusele ettepaneku tõsta pensioni iga 70ndsale eluaastale.
Haigekassasse tekkinud augu täitmine.
Savisaarele esitati kahtlustus linna raha kasutamises oma valimiskampaania huvides.

3 kommentaari:

Mati ütles ...

Tegemist on Twitteri avangardi leeriga Reformierakonnas. Mida me näeme, on klassikaline sõsside poolt ühe organistatsiooni (antud juhul siis Reformierakonna) ülevõtmise katse.

Anonüümne ütles ...

Mnjah, kas ei tundu, et viimasel ajal tuleb valitsusest üksteise järel pseudoteemasid, mille "arutelule" läheb siis kogu aur ja juttu jätkub kauemaks. Et mitte tegeleda ilmselgelt tõsisemate probleemidega (võibolla ka sellistega, mida ei taheta avalikkuse ette tuua)... Alustas suhkrumaks, nüüd siis ätistunute ümberõpe, et saaks pinsile vahetult enne surma (sisuliselt Rohke Debelaki uudis), näis, mis järgmiseks. Uuriv ajakirjandus võiks olla targem ja magusa konksu otsa mitte sattuda, vaid uurida, mida nende asjadega tegelikult varjata soovitakse!

Anonüümne ütles ...

Aga arvutame seda pensioniideed. Kui praeguses süsteemis tõuseb igal aastal pensioniiga 3 kuu kaupa - 1960 sündinud inimesed lähevad pensionile 64a 9kuud vanadena - siis selleks et aastaks 2040 läheksid inimesed pensionile 70 aastaselt, peaks igal aastal tõusma pensioniiga 6 kuu kaupa. Tundub, et eluea tõus on lausa galopeeriv. Lisaks küsimus pole selles, et inimene ei ela pensionini. Inimene ei ela tervena pensionini. Tundub, et tervena elatud aastate arv ei pikene ja eriti raske, kui vaimne tervis ei vea välja. Kes annaks seniilsele tööd või autorooli?
Huvitav, et seda ideed ei tule, et kaotame pensioni üldse ära, kui see süsteem on mittetoimivaks muutunud. Ok, mingi sotsmaks peaks olema, aga pigem ikka inimene maksab neile, kes on hammasrataste vahele jäänud või enda kindlustusfondi, mitte minevikus vanaks jäänud inimestele. Püramiid on püramiid.