26 märts, 2016

Keskpäevatunni stuudios on Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Mart Luik

Täna saates:
peame aru Brüsseli terrorirünnakute üle. Mida me sellest õppida võime? Kas tasakaal turvalisuse ja põhivabaduste vahel muutub?
Savisaare positsioonid nõrgenevad Keskerakonnas - võim Riigikogu fraktsioonis jäi Kadri Simsoni ja tema pooldajate kätte.
Rail Balticale on tekkinud pudelikael Leeduga.
Kas Eesti valitsusel on praegu õige aeg laenu võtta? Rahatrükk ja madalad intressid tekitavad kiusatuse.
Taavi Rõivas esines USAs jutusaates The Daily Show ja vestles koomiku Trevor Noahiga.
Katse trahve tõsta jäi poolikuks. Ühik on juba palju aastaid olnud samasugune. Aga... Milline süsteem tundub kõige õiglasem?
Kas Viktor Vassiljev on hulluks läinud või teeb võllanalja?

23 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui loogiliselt võtta, siis terrorismioht on otseses korrelatsioonis ainult ühe näitajaga - islamiusuliste arvuga. Järelikult pagulaste arv islamimaadest tuleb nagu pension siduda politseinike arvuga Eestis. Kui politseinikele raha ei leita, siis Luik võtku need pagulased endale

Unknown ütles ...

Kui kaua see loll jahumine veel kestab. Miks keegi ei taha probleemi põhjustega tegelda. Lihtne on kedagi teist süüdistada, et küll on koledad terroristid. millest see terrorism tekkis, ise ju tegime terrorismi ja mida rohkem sekkume teiste riikide ellu ja neid püüame neid muuta endale meelepäraseks seda suuremaks muutub vastuhakk ja kättemaks. Kohtu alla tuleks anda kõik kes võtsid ja võtavad osa suveräänsete riikide hävitamisest ja hüvitada neile rahvastele tehtud kahjud ja paluda neilt andeks tehtud kuritegude eest. Ainult siis on lootust vähendada migratsiooni ja terrorismi

Anonüümne ütles ...

Mädarõigase hea nali tolles saates oli, et e-valimistega on kõik hästi meie võitsime.

Anonüümne ütles ...

Pole eales trahvi saanud. Nimetada trahvitavaid tavainimesteks, on minu arvates kohatu.

Sotto_Voce ütles ...

Ei ole sellest Mäo liiklussõlmest rohkem kasu kui mistahes möödasõidualast Soome maanteel. Kohaliku elu aspektist kisti kasutusest välja arvestatav hulk haritud tootmismaad ja lõpetati mitme toimiva väikeettevõtte elu.

Anonüümne ütles ...

Tere, lugupeetavad!
Saate alul esitatud väide, et suurmosheede peaimaamid on riigitruud, ei ole kahjuks õige. Rootsi SVT1 on aastaid oma "Uppdrag gransking"´i saates (meie "Pealtnägija")
näidanud varjatud kaameraga filmitud intervjuusid suurte mosheede imaamidega ja ka peaimaamiga. Mingist riigitruudusest ei ole olnud kordagi juttu vaid vastupidi, imaamid on alati rõhutanud shariaseaduste ja Islami ülemuslikkust Rootsi seaduste üle ja nõudnud nende järgmist ka juhul, kui peab rikkuma riigiseadusi. Veebruaris näidati Taani riigitelevisiooni 2-l kanalil kolmeosalist varjatud kaameraga filmitud dokumentaalseriaali, mis tõestas jällegi sama. Loen ja vaatan aastaid igapäevaselt rootsi, taani, soome, norra meediat, nii riigi kui alternatiivset. Seega väidan, et Teie arvamus ei ole tõene. Inglismaa kurikuulsast imaamist, kelle riigist väljasaatmiseks oldi sunnitud seadusi muutma, pole mõtet isegi rääkida. Norra imaami uskumatult avameelne intervjuu Norra TV-s tekitab siiani õõvastust oma ülimas vihkajalikkuses euroopluse ja kristlaste vastu jne. Faktilist materjali on meedias avaldatud piisavalt palju.
Meie ja euroopa ajakirjandus teeb endale karuteene ka sellega, et ei kajasta ausalt moslemite reaktsioone peale terroriakte. Jaanuaris kirjutas Göteborgi meedia suurtest moslemite pidustust Pariisi rünnaku puhul. Tänavatel peeti suurt pulmapidu enesetapu terroristide ja "paradiisi neitsite" auks. Viimasel paaril päeval olen lugenud Taani, Rootsi ja ka ühe Soome algkooliõpetaja kirjutisi, kuidas nende moslemiõpilased juubeldasid, kuuldes Brüsseli terrorist. Ning ka sellest, kuidas õpetajatel kästi sellest vaikida.
Hr Hõbemägi rääkis ühes "Vabariigi kodanikud" saates, et meedia on kaotanud oma tavapärase auditooriumi. Tänasel infoturul jääbki kahjuks peavoolumeedia kaotajaks, sest poliitkorrektselt vaikiv või pooltõene meedia ei kõneta enam lugejat. Parafraseerides meie peapiiskoppi "Jumal annab tarku mõtteid ka lugejatele (mitte ainult ajakirjanikele)".
Lugupidamisega "Keskpäevatunni" kuulaja alates Teie esimesest saatest,
A.Aim

Vahur ütles ...

Üldiselt on (vähemalt mulle) Priit H6bemägi oma väljaütlemistega muutunud järjest elukaugemaks ja ebameeldivamaks. Kunagi oli ta päris adekvaatne vana... aga noh... Täna oli järjekordne elukaugeduse musternäide. Tundub, et nagu enamus Tallinnlastele l6peb ka härra H6bemägi jaoks Eesti piir umbes Tallinna ringteega. Panna infrastruktuuri keerulistel aegadel raha on parim lahend ülejäänud Eestile. Kaugemad omavalitsused ägavad just sellepärast, et sinna on suhteliselt kehva ühendus ja keegi ei soovi sellistesse paikadesse investeerida. Me peame saavutama olukorra kus ka kaugemasse omavalitsusse oleks hea ja turvaline reisida. Hea infrastruktuur oleks just üks alustalasid kuidas seda saavutada. Muidugi ei saa Mäod v6tta musternäidiseks. Kes iganes selle jama projekteeris, tuleks munad maha v6tta. Asju tuleb teha kvaliteetselt, kuid mitte pillavalt. Vähemalt on saates veel Mart Luik kes tundub olevat vägagi normaalne, terve m6istusega tüüp.

Anonüümne ütles ...

Ainuke normaalselt ehitatud ristik suure trassi suhtes, on Tallinn-Pärnu maanteele ehitatud Kanama "kringel". Mäo, Kukruse, Haljala ja kõik ülejäänud trassidel asuvad ristmikud tulnuks sama projekti aluseks võttes ehitada.

Anonüümne ütles ...

Ristik eelmises kommentaaris palun lugeda ristmik.

Anonüümne ütles ...

Tegelikult oleks põnev kuulata põhjalikumat arutelu teemal mis on jooksvate kulude katmine ja mis investeering. Kui me ehitame uue tee või uue maja, siis loetakse seda investeeringuks, kuigi sellega võivad kaasneda ulatuslikud ja pikaajalised kulud. Samas investeerimist haridusse (ja teadusesse/innovatsiooni) pidasid mõned saatetegijad jooksvate kulude katteks aga mitte investeeringuks tulevikku. Kuigi investeeringuga inimestesse ei tohiks kaasneda tulevikus kulutusi, pigem võiks eeldada ta suudab luua suuremat lisandväärtust efektiivsema tööga.

Kaupo ütles ...

Arusaamatu:
1) Kas meil puudub võimalus Tallinnast Tartusse või siis Tartust Tallinnasse kaupu vedada kuna pole neljarealist teed?
2) Milline äri jääb tegemata seetõttu, et Tartust Tallinnasse ei saa 20min kiiremini kui hetkel?
3) Paluks statistikat, milline osakaal on liiklussurmadest Tallinn-Tartu maanteel selles, et toimuvad laupkokkupõrked? Ühtlasi tuleks mõelda, kas nelja realine tee tagab selle, et edaspidi enam liikluses inimesi ei hukku st ei sõida purjus peaga kuhugi otsa, helkurita liiklejad enam teel ei liigu, ei kihutata libedal teel vms?

Ok investeerime, ainult mitte neljarealistesse teedesse. Aga osaliselt kolmerealisi (et saaks teha ohutuid möödasõite) võiks teha küll ja mitte vaid Tartu-Tallinna vahele.

Anonüümne ütles ...

Astok ja Luik on suured naljaninad. Keegi ainult ei naera peale nende endi

Anonüümne ütles ...

Ardo Ojasalu erakondlik kuuluvus ei ole mind seganud üle nelja aasta ega sega endiselt, aga segama on hakanud erapoolikus eetilistes valikutes,“ ütles minister Ligi Delfile.
Rahandusminister viitas VEB fondi sertifikaatide müümisele ja Eesti Elektronpostilt sooduslaenu saamisele.
„Mul on raske uskuda, et ta (Ojasalu – toim.) ei märka oma erakonnakaaslaselt ilma konkursita riigi tellimuse saamise sobimatust või riigifirmalt erakonnakaaslase otsusel sooduslaenu saamise tavatust ja reeglitevastasust,“ põhjendas Ligi Ojasalu tagasikutsumist.
„Ja kui seejärel laenu andja laostub, ent siiski erakonda heldelt toetab, on mul raske uskuda, et ta ei märka oma rolli erakondade rahastamise kontrolli komisjoni juhina,“ lisas Ligi.
Viimasel ajal on Ardo Ojasalu sobimatuses erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) juhiks kahelnud mitmed poliitikud ja komisjoni liikmed
Ojasalu ja Toobal on üsnagi sarnased tegelinskid ja sobivad hästi ERJK-sse - mõlemad on eksperdid tavatu rahastamise alal

Anonüümne ütles ...

Soovitaks teema - seoses sellega, et elukaaslasel oli ebaõnn sattuda praeguseks pankrotiveerel firmasse. Eks siis vaja töötukassasse minna. Tõsine rabandus oli nende personalilehele sattuda - ma saan muidugi aru, et on asutud otsustavalt töötust vähendama, aga.... eks te vaadake ise seda pikka tapeeti töötukassa personalist: https://www.tootukassa.ee/kontaktid/keskkontor-ja-juhatus
Arvukate nõunike, (pea)spetsialistide ja 15 raamatupidaja (+ mitu peaspetsialisti) kõrval on muide koht ka Töövõimetoetuse osakonna 1 (loe: ühe) töötaja tarbeks.

Tõsiselt, olime rabatud.

Anonüümne ütles ...

Mida sa, Astok, arutad siis ja kellega. Oma reformispinnerite õlleõhtul või? Kes peaks seda väljaspool reformivaraste siseringi arutama ja mis põhiasi - MILLEKS?

Anonüümne ütles ...

eh, kui presidendi eraelu on tema eraviisiline ja tõepoolest peresisese isikliku rahakoti peal, siis võiks seda sellisena võtta. Kuna presidendi praegust eraelu peab meie väike riik kinni maksma ja täna on võõrriigi kodanikust teise riigi kõrge riigiametnik pandud ka välismaal meie riigi esindusfunktsionäriks (vastupidiselt varem avalikkuses teatatule), siis ei ole see nende eraeluline asi! Liiga kalliks läheb see nende eralõbu!

Anonüümne ütles ...

Minu arust ei peaks raadiosaadet tegema parteilised ülbitsejad ja makstud spinnerid nagu astok ja luik. Aga see jutt on juba luige sõprade imaamide habeme vanune

Anonüümne ütles ...

Tervitus Haapsalust! Kui vaadata uudistest illegaalide näkku,siis on tegemist tõelise moslemi interventsiooniga. Ehk Krimmis tulid rohelised,praegu mustad mehikesed. Ja need mehed suure tähega vallutavad kaitsetu EL i,sest nad ei karda surma.Kindlasti on nad kordades paremad sõdurid,kui eestlased ning sõdivad salaja. Ma ei soovi oma lastelastele halba,aga olen siiski väga õnnelik,et nende elu saab palju halvem olema,kui minu, 60 aastase eluaeg rasket tööd teinud inimese oma. Sest tõuseb järsult kuritegevus ning kannatavad ka sotside ja refi valijate lapsed...

Anonüümne ütles ...

Huvitav oleks teada,kas need härrased naeravad nii üleolevalt ka 10-15 aasta pärast,kui pagulastest juttu tuleb?

mull ütles ...

Üks väike värdjas on lubanud EKRE pooldajaid maha lasta! Ootan tegusi!

Anonüümne ütles ...

Kaherealise sõidusuuna puudumise probleem Kaupo, pole mitte minutites, vaid selles, et väga väsitav on sõita ebaühtlase või aeglase kiirusega veoki taga lörtsi-, vee- või lumepilves pikka aega. Oleks võimalus temast mööda sõita, oleks nähtavus oluliselt parem. Paraku ei anna meie käänulised teed väga palju võimalusi möödasõiduks – pole nii palju hea nähtavusega sirgeid, lisaks võtab vastu tulev liiklusvool neid võimalusi veelgi vähemaks.

Soovitan kõigil sõita Tallinnast Aaspereni mööda „kaks rida ühes suunas“ ja sealt edasi Aaspere-Narva „üks rida ühes suunas“. Ning tulla pärast tagasi. Kokku 424 km. Nii veetakse meil päevast päeva kaupa, sõidavad reisibussid jne. Vean kihla, et juhi närv hakkab puhkama tagasiteel kohe, kui tee Aaspere juures „kaheks“ läheb.

Ideaalis tuleks teed ehitada (kaks rada ühes suunas) niiviisi, et vastutulijate tulesid näha poleks – põõsad või metsatukk sõidusuundade vahel.

Eestis on Viitna ja Valgejõe vahelisel lõigul täpselt 2,1 km sellist teed, kus kaht rada ühelt poolt ja kaht sõidurada teisest suunast omavahel tänu metsatukale näha ei ole ning vastutulijad teineteist oma tuledega ei häiri ja võib sõita täistuledega.

Lätis näiteks on selline lõik olemas Garkalne ja Krustini vahel, väikese katkestusega keskel, peaaegu 12 km. 12 kilomeetrit kulgetakse kahes reas, kel tahtmine, sõidab mööda, keegi vastu ei tule, vastutulija lollakaid möödasõite kartma ei pea – isegi ei nähta vastu tulevaid autosid.

Anonüümne ütles ...

Kahjuks ei saa teie saatest vastust, miks peaks riik maksma kinni erahariduse?

Unknown ütles ...

Uskumatu, aga tõsi Jumal on alati suur. Pärast mitmeid releases minu taotlus, mille pank, ma laenu saanud läbi väga lahke daam. Täpsema info saamiseks palume pöörduda oma e-maili teel aadressil: marilinetricha@mail.ru see pakub laenude € 3000 kuni € 3000000 kellelegi suudab seda tagasi maksta koos intressiga madal 2 % ei kahtle, et sõnum. See on ideaalne reaalsus. Levitada oma sõpradele ja perekonnale, kes seda vajavad.
tagasimaksmine algab viis kuud pärast oma krediidi
Jumal õnnistagu teid.