24 oktoober, 2015

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Indrek Tarand ja Mart Luik

Keskpäevatunni teemad:
Jevgeni Ossinovski ründab alkoholi,
Simson ja Delila ehk  Edgari ja Kadri vastasseis,
segased lood Narvas,
maksuamet vabandas OÜtamise pärast,
justiitsministeeriumkaitseb erakoole,
Siim Kallas rüseleb Brüsselis,
Kuidas liigub Keskerakonna raha jm.

12 kommentaari:

Rein ütles ...

Eesti on osaline järeleandmistes neostalinismile

Järeleandmistega piiriküsimustes (Narva lahe mereakvatoorium; stalinismi kuriteo - Petserimaa lõhestamise põlistamine; vadjalaste kitsas maariba Narvast põhja pool; ingerlaste piirkond Narva veehoidla ja Peipsi vahel, Narva veehoidla düüsid) on ka Eesti osaline neostalinismi laienemisele ja arengule kaasaaitamises (siinkohal meenuvad järeleandmised Münchenis Teise Maailmasõja eel).

See on ohtlik kogu Euroopale, et Moskvas õigustatakse MRP-d, millele on kevadel Tallinnas tähelepanu juhtinud ka ajaloolane Timothy Snyder.
Baltimaade okupatsiooni (1940-1991) legaliseerimisel on Eesti-Vene uute piiride leping VIIMASEKS TAKISTUSEKS!!! Läti-Vene piirileping on kahjuks rarifitseeritud.
Nende mõtetega sõideti 23. augustil bussidega MRP rahvusvahelisele miitingule Eesti-Läti piiril. Vaevalt keegi 1991. aasta sügisel nägi ette olukorda, et aastate möödudes tuleb taas sõita murega MRP küsimustes mööda Balti keti teed... Kohalesõitjad kandsid kollaseid linte Eston Kohveri vabastamise toetuseks ja tundsid muret Vene üleolevast suhtumisest, mis on suurel määral tingitud piirikõnelustel laskutud nn oblastite tasemele, kui nõustuti Tartu Rahu mainimise kõrvaldamisega.
Margus Tsahkna tegi 8. okt. öösel ettepaneku nimetatud vea parandamiseks, kuid valitsus selle idee tasandas...
Ainult enne piirilepete ratifitseerimist saab tähelepanu juhtida vajadusele moodustada vadjalaste autonoomne piirkond kitsal maaribal Narvast põhja pool, samuti ingerlastele Narva ja Peipsi vahel. Piirikõnelustel kiirustati paari poliitiku (Paet, Mihkelson) ambitsioonide huvides, see probleem tulnuks siis tõstatada.

Nüüd on vadjalaste (Narva lahe loovutatav akvatoorium oli kunagi vadjalaste kalastuspiirkond) ja ingerlaste küsimuses veel võimalik korraldada rahvusvaheline konverents, et tähelepanu juhtida soome-ugri rahvastele, kel puudub oma kodu. EU-s on kindlasti struktuure, kus tuntakse huvi väikeste põlisrahvaste olukordade parandamisest.

Osa Euroopa Parlamendi Eestist valitud saadikud võiksid vadjalaste-ingerlaste probleemis koonduda - esmalt on tänuväärsed Indrek Tarandi ja Tunne Kelami seisukohad.

Anonüümne ütles ...

LP.saatejuhid vòivad oma soovunelmaid heietada,aga Edgar vòidab vàhemalt need valimised. Ja kui riigiviin kaob,tuleb asemele salaviin(solk).Pàrnu salaviina tragöödiat ei saa unustada.Kùll tuleks keelata alkoreklaam ja roolijotad peaks ise oma avariijàrgsed ravikulud maksma. 🐍

Anonüümne ütles ...

Alko ei ole esmatarbekaup ja kui isegi jätta alko kahjud jõrvale, siis pole ikkagi kohane, et seda vedelikku saab väga hõlpsasti kätte. Alko klutuurist rääkida ei ole ka mõtet kuna ühiskond peaks igajuhul taunima alko joomist, ka vähest joomist.

Anonüümne ütles ...

Muide - veinimaades pole veinijoomise eesmärgiks purjujäämine, erinevalt siinsest kombest alkoholi sisaldavate jookide tarvitamisel. Nii et asjad pole võrreldavad!

Anonüümne ütles ...

Enam vähem kõik, mis Eestis on "venepärane" ehk selline küüniline ja inimvaenulik, on tänu meie ajakirjanikele, kellest suur osa on erinevate rahameeste prostid. Sellepärast venivad igasugused Lääne-Euroopas ammu toimivad humaansed elementaarsed lahendused meil nagu kaamelitatt. No tra keda peaks huvitama reklaamitulud, kui me võtame kogu riigi seisukohalt??

Unknown ütles ...

Mart Luik, lapsed istuvad ikka teleka ees ja näevad neid reklaame ja eriti nädalavahetustel ei saa neid magama. Kas teete alkotöötajatele lobby?? Ka teile on vähem pensioni- ja tervisekindlustuse maksjaid, kui mittealkohoolikutest maksumaksjaid üha vähem on?

Anonüümne ütles ...

No näiteks mis asja see Luik ajab? Full disclosure oleks öelda, kas talle maksavad viina või õlleärimehed

Anonüümne ütles ...

täielikuks juraks on aastatega muutunud see saade,

Juhan Kivirähk ütles ...

Mehed, kas tegemist pole loogikaveaga? Alkoholi tarbimist ei saa ära keelata, sest see soodustab kriminaalset tegevust (USA ja Soome näide). Aga kanepit tuleb hoida kriminaalide kontrolli all?!
Muide, Indrek, kas Savisaar pole mitte ka Sinu asendusliige Europarlamendis?
Nii et kui presidendiks saad, siis ...

tervitab Juhan Kivirähk

Anonüümne ütles ...

Alkoholitootjatele soovitaksin põksimise asemel hakata kanepi legaliseerimise eestkõnelejaks. Mida varem te selle valdkonna enda käpa alla saate, seda parem. Pärast on juba raske turule saada. Sest ilmselgelt on trend selles suunas, et see turg tekib. Varem või hiljem, aga tekib. Nii et see on teie ainuke võimalus, sõbrad :)

Anonüümne ütles ...

Anonüümne Anonüümne ütles ...

Muide - veinimaades pole veinijoomise eesmärgiks purjujäämine, erinevalt siinsest kombest alkoholi sisaldavate jookide tarvitamisel. Nii et asjad pole võrreldavad!

24 oktoober, 2015 12.32
JA MINA KÜSIN SIIS:
AGA MIKS NEMAD siis seda joovad ja KRAADIDEGA jooke toodavad?? Tehku siis kõik alkovabad! Aga ei tee juuuu

Anonüümne ütles ...

Kolm ülekeskealist meest ei saa aru kui levinud kanep juba praegu Eesti inimeste hulgas on.
Töötan ühes ettevõttes mille haare ulatub üle terve maakera. Meie Tallinna osakonnas on ehk sadakond töötajat. Peamiselt nooremad inimesed nii 20.-30. eluaasta vahel. Julgen öelda, et ligi 50% meist suitsetab kas regulaarselt või mõned korrad aastas kanepit. Mitte keegi isegi ei varja seda ja sellest räägitakse avalikult.
Nõme on see, et pean seda lõõgastusvahendit ostma diilerite käest, mitte apteegist või kauplusest.