10 oktoober, 2015

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Hannes Astok

Piirileping on taas päevakorral. Kord on see oluline, kord ei ole - nagu tuul puhub...
Vaktsineerimise järel viidi mitu koolilast haiglasse.
Jõuludeks saabuvad Eestisse esimesed pagulased.
Uuele riiklikule lennufirmale otsitakse rahva seast nime.
Avaliku sektori koondamised järgmisel aastal tekitavad juba nüüd võbinaid.
Kas jalgpall vajab riigieelarvest ikka 5 miljonit eurot Lilleküla staadionile, samas kui haridusala palgatõus on 9 miljonit.
Savisaar elab metsa sees ja hoiab sularaha kodus.

17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Võiks nagu taustainfo endale enne saadet selgeks teha - 1) 2005 lisati preambul ratifitseerimisseadusele ja mitte lepingule, 2) Preambul oli kompromiss, mille kohta tegi muudatusettepaneku Isamaaliit, mitte ResPublica 3) 2005 oli väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa (Kesk), mitte Marko Mihkelson (kui mäletate, siis aprillis 2005 muutus koalitsioon). Kokkuvõte teie saatest saab kuulaja info asemel meelelahutust info asemel vaid udutamist.

virve rüüt ütles ...

Praegune piirilepingu sõlmimise kontekst võeti kasutusele pärast rahvusvahelise õiguse spetsialisti Lauri Mälksoo analüüsi. Tartu rahuleping koosneb mitmest artiklist. Kui suveräänne riik muudab piirijoone kulgemist, s.o. ühe artikli sisu, siis see ongi tema prerogatiiv ja see ei puuduta antud juhul Tartu rahu artiklit 2.

Aga kaasuses Venemaaga on oluline seda uues lepingus juriidiliselt piisavalt ja tarvilikult täpselt formuleerida, et sõlmitav leping on kahepoolne tehniline dokument, mis käsitleb piirijoone kulgemist ja ei käsitle NB! riikidevahelisi üldpoliitilisi küsimusi ja riikide vastavaid seisukohti. Kui meie absoluutset juriidilist selgust ei taotle, siis jääme Moskva mängukanniks.

See, millele Tsahkna rõhus, oligi see, et rõhutada selgelt kirjapandult, et antud leping on TEHNILINE DOKUMENT, mis tegeleb ainult piirijoonega. KUI me seda kirja ei pane, SIIS on Moskva järeldused ja edasised tõlgendused kaugeleulatuvad. Rõivas ütleski, et see oli 2014 sees, aga uue koalitsiooni tekkimisega jäi välja, nüüd on see uuesti sõnaselgelt sees. Nii et Tsahkna toimis põhjendatult.

Kas saite nüüd aru kommetaatorid, MIS tuleb ära märkida? Palun vastust saates otse.

virve rüüt ütles ...

Mis te jaurate? KUTSUGE MÄLKSOO JA KUULAKE HARIV LOENG ÄRA!! Äkki hakkate aru saama?

Anonüümne ütles ...

Palun ärge kutsuge seda Astokit enam saatesse, panin esimese lause pealt raadio kinni.
Ei suuda seda refi "möla" kuulata. Tõesti ei suuda. Vabandage.

mull ütles ...

Sooviksin kuulda käsitlust teemal president Ilvese korruptsioon Härma talu rentimisel iseendale...

Anonüümne ütles ...

Muide, Jaan Tamm on väga pädev lennunduse spetsialist. Ammu oleks see mees pidanud meie rahvuslikku lennukompaniid juhtima.
Tsitaat Wikipeediast:

"1993–1996 Lennuameti peadirektori asetäitja, 1996–1997 Lennuliiklusteeninduse Keskuse peadirektor, kuulunud ka RAS Estonian Air ja RE Eesti Lennujaamad nõukogudesse. Aastatel 1998–2006 – riigi äriühingu Lennuliiklusteeninduse AS juhatuse esimees. Alates 1993 aastast alustatud Eesti lennuliiklusteeninduse süsteemi reorganiseerimise tulemusena kujundati Jaan Tamme eestvedamisel esmakordselt Eestis iseseisev lennuliiklusteenust osutav organisatsioon, seda jätkusuutliku ja elujõulise äriühinguna. Koos arenguvõimelise kollektiiviga ehitati üles kaasaegne lennuliikluse korraldamise süsteem ja käivitati koostöös Tartu Lennukolledžiga Eesti lennunduspersonali koolitamine. Lennuliiklusteeninduse AS tunnistati IATA lennufirmade poolt 2003.a. maailma parimaks lennuliiklusteeninduseks ja anti IATA tunnustusena Eagle Award.

Aastatel 2008–2009 töötas Brüsselis rahvusvahelise lennuliiklusteeninduste organisatsiooni CANSO Euroopa lennuliikluse korraldamise direktorina. Varem, 2003–2006, oli ka sama organisatsiooni täitevkomitee liige.

Aastatel 2009–2014 oli Eesti Lennuakadeemia rektor, alates 2014. aastast on Lennuliiklusteeninduse Aktsiaseltsi nõukogu liige.

Pihlaka Talu ütles ...

Ega lollikestelt-ullikestelt Luigelt ja Astokilt kes kõike usuvad, mida praegused EL ninamehed uskuda käsivad, pädevat juttu ei tasu oodata. Vähemalt piirileppe ja nn "pagulaste" kohta. Peavoolu meedia on saavutanud ENSV aegse taseme.

Anonüümne ütles ...

Kui riik paneb uude firmasse kokku 73 miljonit eurot, siis ei saa enam seda 1 euroga kinkida Tallinkile.

Anonüümne ütles ...

lennundust peab tundma. Mitte midagi ei ühendata. Uuus lennukompanii tuleb - võlgadest prii, võtab üle Estonian Airi liinid ja taotleb uue riigiabi, mida nüüd oskavad ametnikud juba ÕIGESTI anda.

Anonüümne ütles ...

kolmele jutuvestjale,,,on vaja raporteerida,,,,koondamiste lainel no väga õige, mehed, nii ju kogu aeg tehakse, raporteeritakse valitsuse tasandil brüsselile, meie armastame pagulasi ja meie rahvas ootab neid suure ja sooja südamega siia,,,raportid käivad kõigis valdkondades ja just suurele brüsselile,,Päikest ja Jõudu

sp ütles ...

No kuulge,
mumps, leetrid ja punetised põeti lihtsalt läbi
ja tekkiski immuunsus
(vaktsineeriti teiste, ohtlike nakkushaiguste vastu)

Hanno Matto ütles ...

Minister Ossinovski on juba septembris kinnitanud, et riigireformi koondamised ei puuduta arste ja õendusala töötajaid.
Hanno Matto

Anonüümne ütles ...

Vaktsineerimise selgitamisel peab lähtuma sellest, et vaktsiin EI OLE ravim mille vastu, vaid see on mikrokoguses organismi sisse viidav haigustekitaja. ja organism põeb selle haiguse sisuliselt kerges vormis läbi.

Anonüümne ütles ...

Kaetud näoga riietuse keelamine on asjakohane. Esiteks annanb see ennetava info sissetulejatele, et juhul kui neil on see oluline, siis Eestisse ei ole mõtet end sisse seada. Tasub uskuda Eesimaa erinevate rahvuste esindusorganisatsiooni (kahjuks täpset organisatsiooni nime ei tea) esimees, kes on ise rahvuselt tatarlane ja moslemi taustaga- Eestis riivaks kaetud näoga riietus silma. Kui Luik ei ole kaetud näoga naisi juba täna eestis näinud, siis see ei tähenda et neid ei ole. On küll. Näen ühte neist näiteks pidevalt Tallinna kesklinna läheduses, elab minu kodu kõrval asuvas sotsiaalmajas. Ja tõenäoliselt on veel.
Palun Tsahknat, et tehke see asi ära ja mida kiiremini seda parem. See väldiks hilisemaid probleem. palun saatejuhtidelt rohkem riigimehelikkust ja ette nägemise võimet.

Anonüümne ütles ...

Tublid! Saite ikka Savisaare ka sisse põimida! Ja rahuldus kohe olemas, eks ju?

virve rüüt ütles ...

Mind hämmastab, et ikka jälle selgub, et põhiküsimus Eestis on ikka sama, mis 1991, kas Eesti on anno 1918 Vabariik või 1991 kõigi elanike (kaasaarvatud vene sõjavägi) tahtel tekkinud uus Moskvast eraldunud riik. Nagu praegu must valgel selgus, oli jälle läbi minemas variant, kus valitsuse seletuskirjast seaduse juurde oli välja jäetud 2013 seal olnud kinnitus, et seda lepingut alla kirjutades juhindub valitsus õigusliku järjepidevuse põhimõttest ning reguleerib vaid PIIRIJOONEGA seotud küsimusi, kuigi see oli juba 2013 kokku lepitud ja kirjta pandud. Tsahkna sekkumine taastas selle üliolulise kirje. MIKS MA PEAN kogu aeg olema hirmul, et ühel hommikul ärkan UUES RIIGIS anno 1991?

Anonüümne ütles ...

No nii piinlik on seda isand Astoki juttu kuulata.