03 oktoober, 2015

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Ignar Fjuk

Nädal tagasi vahetati Venemaal vangis olnud kaitsepolitsei töötaja Eston Kohver välja Eestis riigireetmise eest karistust kandnud Aleksei Dresseni vastu. Kas selles mängus keegi kaotas ja keegi võitis?
Edgar Savisaare epopöa jätkub endise hooga. Ametist tagandatud, kuid kas ka taganenud?
Riigikogu  saadik Mihhail Stalnuhhin liisib kuluhüvitise eest autot oma perekonnale. Kas tõesti peab maksumaksja selle kinni maksma?

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas me seisame maailmasõja lävel?

Tartu Rahust taganemisega aitab Eesti kaasa neostalinismi arengule Euroopas.
Paet käis Moskvas 18.02.2014; järgmisel päeval sõitis Mihkelsoni sõber Margelov ootamatult Tallinna, et poliitikutega kohtudes kätte saada lubadus loobuda piirilepingule lisamast EV õigusliku järjepidevuse printsiibiga klausel. Vastavate kinnitustega pöördus Margelov 20.02 tagasi Moskvasse, et 21.02 kiirustada (võtmeisikuna Ukraina Moskva-meelsete saadikute ja Kremli vahel) Harkivi nõupidamisele, kus 22.02 pandi lõplikult paika Krimmi annekteerimine.

Järeleandmistega Karu isu järjest suureneb... Läti loobus rahulepingust, lisaks andis ära territooriumi, seejärel suhted halvenesid... Veel mäletatakse Gruusia sündmusi... Unustatud on tšetšeenlaste enesemääramise tahe, mis brutaalselt maha suruti - vastukaaluks ei kehtestud sanksioonegi...

Eesti sai lõpuks ometi välisministri, kellel on võimalus reformiparteisse mittekuuluvana Eesti-poolsed järeleandmised lõpetada!
Uut välisminidtrit usaldatakse - piirilepingu-teemalistel ringsõitudelgi on nähtud plakatit: KALJUKINDLUST KALJURANNALE Tartu Rahu eest seismisel!

Me ei tea üksikasju, millest Lavrov ja Kaljurand 27. sept. kohtumisel rääkisid. Kas Kaljurand otsustab saata piirilepingu valitsuse laualt riigikogule siis, kui riigiduuma on Tartu Rahu tunnustanud? Või enne on riigikogus esimene lugemine ära, mille järel peab riigiduuma Tartu Rahu tunnustama!

Muuli ja Samost kritiseerisid 2013. aastal teravalt EV õiguslikus järjepidevuses - ülitähtsas ja põhimõttelises küsimuses tehtud kannapööret! Nad nõudsid Mihkelsonilt avalikku selgitust, millest viimane tänaseni kõrvale põikleb. Veebruaris Mihkelson jättis ära isegi varem internetis teatatud kohtumise IRL-i valijatega Tartu Raekoja kõrval kohvikus.

IRL, SDE ja ka KE, REF-ist rääkimata, tahavad Tartu Rahu küsimusest kõrvale hiilida, kuid tuleb võtta arvesse, et põhimõttelistes küsimustes järeleandmistega me suurendame ohtu II Maailmasõja eelse olukorra tekkimisele Euroopas. 30. septembril 1938. aastal sõlmitud Müncheni kokkulepe on hoiatavaks õppetunniks!

Anonüümne ütles ...

Sel korral on ilmselt tõendid tõsised, miks muidu hakkas kohe peitmine ja venitamine peale. Hispaania-reisi asjas ei paku mingit huvi kellegi "hüved" kuskil hotellis, vaid see, et riigikogulane, kes ise viibib haiguslehel, viib oma suurpartei juhi soojamaa reisile riiki, mis on tuntud maksuparadiisina (Gibraltar) ning väidab, et nad käisid seal valijatega kohtumas. Ei maksa ajada mullikesi - ootame ära, kui asi jõuab kohtusse! Või hakkab ka siin see tuttav mantra: aga teised teevad ju kah!

Anonüümne ütles ...

Isegi kui määrtakse keskerakonnale formaalselt uus partei juht, juhib parteid siiski faktiliselt edasi Edgar Savisaar nagu ka linnavalitsust.

Hanno Matto ütles ...

Keskerakonna salongikõlblikuks saamine sõltub ka sellest, kas nad on Tallinnas valmis kaasama välisaudiitoreid, et vähemalt näidata oma soovi puhastuda. Aniuvõimu perioodil on Tallinnas tehtud kujuteldamatu hulk otsuseid, mida peab sõltumatu välisaudit kontrollima ja oma hinnanguga avama. Vaid üks kitsas valdkond - tehingud linnavaraga kubisevad Tallinnas otsustest, kus üheks otsuse osapooleks on keskerakondlased või Keskerakond ise. Mõned näited:"Kaarli puiestee 11 hoones korter 49, mida üürib tähtajatu lepingu alusel juba 1993. aastast Venemaa saatkond. 73-ruutmeetrise korteri eest maksab saatkond iga kuu 4,67 eurot. Korter asub kaitsepolitsei maja vastas.
Harjumäe paviljon, kus enne valimisi peetakse „Edgari kohvikut“ on antud rendile Parklinn Grupp OÜ-le 35 aastaks hinnaga 1,84 eurot ruutmeetrilt.
Toom-Rüütli tänava hoone, kus paikneb Keskerakonna peakontor, on osaliselt linna omandis. Keskerakonna käsutuses on kolm korrust kokku 512 ruutmeetril, aga üüriks kulub ainult 1068 eurot ehk pisut üle kahe euro ruutmeetri eest.
Maakri tänav 23A majas tegutseb keskerakondlaste juhitud MTÜ Koduõigus, mis maksab kontori eest tähtajatu lepingu alusel 64 senti ruutmeetri kohta.
MTÜ Noorsoopoliitika Instituut tegutseb aadressil Tatari 12, kus maksab iga ruutmeetri eest ühe euro ja ühe sendi. Organisatsiooni juhib keskerakondlane Nikolai Degtjarenko.
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Mihhail Korb üürib Tartu maanteel Bussijaama lähedal 73 ruutmeetrist äripinda, mille ruutmeetri maksumus on 96 senti."
Hanno Matto

Anonüümne ütles ...

Hr. Luige mure, et KAPO uurimine suurendab sm. Savisaare populaarsust on kummaline. KAPO pole mingi PR firma, mis peaks muretsema, kas tema tegevus suurendab või vähendab kellegi populaarsust.

virve rüüt ütles ...

Sotshartist Ignar Fjuk on kas loll või mängib lolli. Keskerakonnaga ei juhtu mitte midagi, kui Simson ja Ratas näiteks lahkuvad, see partei TOETUB monoliitsele vene elektoraadile, mille Savisaar pronksikriisi ajal 2006-2007 üles ehitas. See on õieti ka ta ainus suur saavutus üldse ja NB! selle konglomeraadi monoliitsuse säilitamine on Savisaare ja FSB põhiküsimus praegu. Lotman kirjutab: Savisaare puhul on väga oluline see, et ta ühelt poolt tõmbab inimesi, kellele ta sümpatiseerib, kuid teisalt reedab ja likvideerib pidevalt oma lähikondseid. Simsoni ja Ratast vene elektoraat ei vali.

Aga Fjuk ja &, s.o. sotshartistid alustasid 2012 süsteemset Reformierakonna likvideerimist/marginaliseerimist kindla kavatsusega teha tee 2015 valimistel lahti JedRossijale ja Savisaarele.

Anonüümne ütles ...

Lp. Fjuk, kas teie arvates on Reform ja IRL ka AUSAD erakonnad? Või kuidas...

Anonüümne ütles ...

Järsku peaksite mõtlema, et teie jutus on palju solvumist. Prokuratuuri lekitamispoliitika tekitab Hõbemäes tunde lõputust üleolekust. Kui nüüd KAPO sama ei tee ja klaarib oma probleeme ilma lekketa, siis on see lihtsalt võimalus alumise huule lõuale tõmbamiseks ja võib olla ka mõneks pisaraks.

Anonüümne ütles ...

ja sadamas on vaikus

Anonüümne ütles ...

Igatahes seekord oli Fjuk küll parim!!

Anonüümne ütles ...

Minu arvates Fjukk ilmselgelt ülepaisutab KE koostöölepingu tähtsust Ühtse Venemaaga. . Võib olla ta ei ole vaevunud seda lugema. See on internetis olemas KE koduleheküljel. Käsitleb põhiliselt kultuurialaseid sidemeid, küllalt üldsõnaline , mittemillekski kohustav.Ja arvata et keegi läheb ära selle aastaid sahtli põhjas vedelenud lepingu pärast või selle pärast valijad jätavad KE valimata on pehmelt öelda nonsenss. Inimesi ei huvita mingid mittetoimivad paberid. Inimesi huvitab nende endi elu , elu Eestimaal ja Eestimaa ja nende endi tulevik. Kui keegi võtakski vaevaks see leping katkestada ei mõjutaks see erakonna reitingut , või kui siis ainult karvavõrra.Mitte sellest ei peaks kpt-s jahuma vaid sellest kuidas peatada eesti riigi allakäik Õigem oleks vist sisselülitatud tagurpidikäik. .

Anonüümne ütles ...

Päris lõbus kuulata, kuidas kilekoti looga kuulsust kogunud Michali poolt tähtsasse ametisse pandud ajakirjanik seltsimees Lebed( mitte see punase peaga)opositsiooni sadikuid tümitab