27 juuni, 2015

Keskpäevatunni stuudios on Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Hannes Astok

Kärdlas toimus võidupäeva paraad ja kuulati presidendi kõnet.
Pagulaste kvooti ei tule. Eesti vôimekus on 84/156.
42 protsenti Eesti elanikest on pagulaste vastuvõtmise vastu.
Presidendi pööripäevakõnegi oli pühendatud pagulasküsimusele. Kristiseeriti ka valitsuse tegu siduda usaldus muudatuste paketiga.
Vandeadvokaat: pagulaste vastuvõtmise kohustust ei ole.
Henrik Hololeist sai Euroopa Komisjonis peadirektoraadi juht.
Terrorirünnakud Tuneesias ja Prantsusmaal.
Valeri Korbi teadustööle langes plagiaadi kahtlus.


26 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

EV-s võetakse vastu inimesi kolmandatest riikidest välismaalasteseaduse alusel. Missugune on selle grupi omapära, kelle puhul seadus ei kehti?

Anonüümne ütles ...

Pagulased tuleb paigutada kindlasti jõukama elanikonna vahetuslähetusse. Muid variante lihtsalt ei ole.

Anonüümne ütles ...

Toetan Hõbemäge. Ärge võrrelge õhuturvet põgenikega. Õhuturbe võib lõpetada päevapealt ja sellele kulub vaid raha, pagulased tulevad, et jääda. Seega see võrdlus on demagoogia

Unknown ütles ...

Kuulge, ärge ajage udu. Eriti Astok, kes võiks veidi arukamat joont ajada, sest ta pole enam Reformierakonnas aktiiven liige. Pole tarvidust demagoogiat ajada.
Tegelikult ei soovi pool Saksamaa ja Prantsusmaa elanikest aidata teisi, kui Venemaa peaks kedagi ründama. Vaat selline solidaarsus on tegelikkuses.
Ja Itaalia lendurite toomine kaitseks näitena ning selle seostamine pidevalt NATOga on demagoogline.
Siis tekib küsimus milleks meile üldse Euroopa Liit. Piisab NATOst küll. Meie julgeoleku ainus garant on USA.

Toits ütles ...

Esiteks - ärge ajage sassi kaht täiesti erinevat organisatsiooni - NATO ja EU. On ülim rumalus neid samastada. Kui selline jutt ei lõpe kohe, hakkame ka NATO-t vihkama. Ja mis solidaarsusse puutub, siis kehtib see vaid Kreeka abistamisel ja pagulaste jagamisel. Aga kas või põllumajandustoetuste puhul, ei tulnud solidaarsus kõne allagi. See solidaarsuse rintsiip ei ole olnud ühegi kokkuleppe osa! Ja mistahes EU abi jagamisel, pole olnud kunagi mingit solidaarsusnõuet. See "solidaarsus" on ohtlik meie rahvuse kestmajäämisele ja kui vaja võime/peame ka om narkosõltuvuse eurorahast maha jätta. Tegelikult oleks ammu juba aeg!

Anonüümne ütles ...

Kui me põgenikud paigutame maainimeste kaela, siis valitsev eliit ei taha selle teemaga tegeleda.

Anonüümne ütles ...

Hau
Orjapidaja ja rassist astok esineb

Anonüümne ütles ...

Ettepanek oleks, et Eesti esitaks omaltpoolt Euroopa Liidule taotluse siinsete pagulaste vastuvõtmiseks. Tuleks kokku arvutada kõik need kes okupatsiooniperioodil ning iseseisvusaastatel ida poolt meile on tulnud, usun, et meil on ilmselgelt üle normaalse piiri migrante. Kindlasti on päris palju neid kes hea meelega tahaksidki Eestist ära mujale Euroopasse kolida, nad ei ole Eestis piisavalt rahul, mõni võibolla isegi arvab, et teda diskrimineeritakse ja neile tuleks luua võimalus edasi teistesse Euroopa Liidu riikidesse liikumiseks.

Anonüümne ütles ...

Mis jutt, kas te ise ka usute, et pagulased hakkavad tühjaks jäänud Eesti küla asendama. Niikaua, kui jõukam elanikkonnakijt ei hakka ise reaalset pagulaste integratsiooni panustama, on see vaid ükd tühi jutt.

Anonüümne ütles ...

Kas demagoog Hõbemägi tõesti usub, et hispaanlane istub ühe laua taga, EL müts peas, ja teise laua taha istudes Nato mütsiga unustab kõik eelneva?

Anonüümne ütles ...

Pagulane hakkab meie palgaga koristama jne? Ettevõtjad jätkavad orjapidamist- eestlane ja venelane ei taha töötada. Vaatame neid nn." ettevõtjaid " mis neist järgi jääb kui pagulased märatsema hakkavad.

Elo Tamm ütles ...

On aeg vanadest hirmudes seoses immigratsiooniga üle saada. Saatejuht viitas, et meie mälestused viimase 50 aasta jooksul on hirmud põhjustanud. Meil on aga ju juba pea 25 aastat Eesti riiki, mis tähendab, et hirmud pärinevad ajast 75-50 aastat tagasi, viimaste 25 aasta jooksul ei ole enam olnud nõukogude immigratsiooni ohte. Elo Tamm

kaidoruuder ütles ...

Ajuliberastid mölisevad.

Anonüümne ütles ...

Aga mis saab neist süürlastest, nigeerlastest, eritrealastest, kes koju jäävad? Suuname kogu poliitika ja ressursid ainult 0,0...% aitamiseks?

Toits ütles ...

Kuulge tegelased seal stuudious. Lõpetage see loll jutt hirmust ja vihakõnedest. Minge rääkige sellist lolli juttu kodus oma kassile. Lõpetage kohe see rahvusalalhoidlikust ja tervet mõistust solvav jutt. Muudate muidu oma nimed rahva seas sõimusõnadeks!

Anonüümne ütles ...

Astok võiks full disclosure'i teha, mis on rena huvid pagulastemaatika käsitemisel. Kahtlaselt ühte suunda tüürib see teemaarendus.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi ütles kunagi saates, et kui tema nüüd oma lapsega ringi jalutab, siis ümbruskond reageerib teistmoodi.
Loomulikult reageerib ümbruskond teistmoodi, nähes vanaisa oma lapselapsega jalutamas,
Kui Hõbemägi ei sa aru, et ta on oma lastele vanaisa, siis on see tema probleem.

Unknown ütles ...

Palun enam ärge Astokit saatesse kutsuge. Esiteks ei saa me pagulasi valida sedasi, et meie võtame hea pagulase ja halb jääb naabrile. Inimõigused on üldised ja pagulasi ei saa valida. Seda on öelnud meie pagulaste maaletoojad ehk vastavad tegelased.
Kurb on, et saade, kus olid arukad inimesed on muutunud pagulaste maaletoojate hääletoruks.

Astok, ära palun jutusta, mida Eesti inimene tahab. Sa ei tea seda.

virve rüüt ütles ...

Adekvaatsus, millest saatejuhid mööda hiilivad, on järgmine:
- Immigrantide randumine Itaalias on olnud Itaalia riigi poolt soositud ja rahastatud maffiavõrgustiku tegevuse tulemus, see on ikkagi fakt, nad ei maabu ju Prantsusmaal ega Hispaanias, KUI seda mitte rõhutada, SIIS jätkub pidurdamatu sisseränne ja praegune mõnekümne tuhande jaotamine on tegelikult nonsenss ja jäämäe tipuga tegelemine miljonite kõrval, kes tulemas pidurdamatu vooluna.

- Musta Aafrika sisseränne Euroopasse ei ole paratamatu loodusjõud, kui me seda nii ei käsitle. PROBLEEMID TULEB LAHENDADA IKKAGI AAFRIKAS KOHAPEAL, EL-i rahade selleks suunamine vastavatesse põgenike ülalpidamise laagritesse rahulikes kohtades Aafrikas on kordades mõistuspärasem ja efektiivsem, ei tekitata Aafrika Soodoma-Komorrale lisaks teist ja hullemat Euroopas.

- Aafrikas on tegu ikkagi KODUSÕDADEGA, mitte et mõni neist riikidest oleks okupeeritud, KUI Aafrika on sellises arenemisjärgus, et kodusõjad on paratamatus, siis seda ei saa lahendada sõja ühe osapoole Euroopasse ümber kolimisega.

- Lõpuks jääb möödapääsmatu ja vääramatu küsimus EL riikide suveräänsusest. Kui tahetakse hakata ümberrahvastama direktiividega, tuleb meil riigi ja rahvana otsustada.

Vallo ütles ...

Hämmastav, mis raha on saatejuhtidele makstud, et nad idoote simuleerima on hakanud. Genotsiidi propagandat on jälk kuulata. Tee seda nii mesimagusa ja mureliku häälega kui tahad.

Anonüümne ütles ...

Niikaua,kui mitte üks poliitik ei soovi ÄRA LÕPETADA INIMKAUBITSEJATE TEGEVUST, panna kinni pääs Aafrikst merele, likvideerida ja hävitada need suured paadid, panna kinni maffioosod, kes seda raha põgenike käest kasseerivad lausa TV kaamerate ees,seni ei lõpe see mustade invasioon Euroopasse.
Aga põhjus on ju selge, kõik poliitikud saavad oma kilekoti!!
RÕIVAL JÄTKUS JULTUMUST VÄITA, ET SEE VASTUVÕTMINE ON Ü H E K O R D N E AKTSIOON ??!!?? :D,
aga arv oli , mitte sada enam vaid rääkis juba S A D A D E S T !!!
Aga keeleõppe raha saanud KÄTTE JUBA T U HA N D E T E EEST!
Kes julgeb neist kaabakatest öelda
KUI PALJU HAKKAB TULEMA EESTISSE I G A L A A S T A L ???????
Sest tulemine jätkub ja SUGUKONNAD ON KA KOTID PAKKINUD NING OOTAVAD!!

Anonüümne ütles ...

Saates viibis grupp dissidente...

Anonüümne ütles ...

Kas ei võiks saate koosseisu valida selliselt, et oleks mingi reaalne väitlus. Praegu poete seal ainult üksteisele persse ja seda on kuidagi imal kuulata.

Anonüümne ütles ...

Ma ei saa aru , mis valus puue peab inimesel olema, et levitada sellist eesti rahvuse venulikku poliitpropagandat? Astokil on ju täiesti väärastunud arusaamad. Mahitada inimkaubandust, see on ju kriminaalne. See, et riigivõimud soosivad ebaseaduslikku sisserännet, ei ole normaalne. Eesti rahvuse huvides on kõigi vahenditega sellele vägivaldsele ümberasustamisele vastu hakata. Kas tõesti mõistust ei ole, et aru saada, mis probleemid pagulastega kaasnevad? Ise omale vabatahtlikult häda kaela tõmmata on lauslollus. Ma tõesti ei mõista neid pagulaste eestkosjaid ja hääletorusid. Neil on mängus isikliku kasusaamise huvi.

Anonüümne ütles ...

Kui te räägite sellest, et inimesed oleksid vähem võõramaalaste vastu, kui oleks võimalus nendega tutvust teha, ja et võiks käia pagulasi valimas sealt, siis miks mitte saata taaskord delegatsioonid meie valdadest Itaaliasse, ainult et sedapuhku mitte enam n-ö kultuuriväärtustega tutvuma vaid just nimelt pagulaste küsimusega.

Unknown ütles ...

Hea saade. Head argumendid ja jutt hr Astokilt.

Itaalia ja NATO ning EL ja põgenikud on niisama ilmselgelt erinevad kui nad on ilmselgelt seotud. Saatestki mainiti väiksemate ja suuremate meeste metafoori. Selle kohaselt tuleksidki itaallased ühel hetkel samas linnas, samal kontindendil, aga jah erinevatel foorumitel lagedale järk-järgult arvamusega, et ei tea, kas Vene sanktsioonid või Balti riikidele lisakaitse andmine on siiski põhjendatud. Meelevaldne, aga see ongi poliitika.

Ülemkogu on EL ülim, Komisjonist kõrgemal. Luuk van Middelaar kirjutas oma "Teekond Euroopasse" raamatus nendest kosmilistest EL sfääridest väga hästi (liikmesriikide, instutsionaalne ja välissfäär). Arvan, et tema tõlgenduses oleks praegune Junckeri kvootide saaga ajalooline: lõppeks ajas see liikmesriigid tagajalgadele ning sündis midagi uut. Mis täpsemalt, näitab aeg. Aga Komsijon näitas just oma jõudu. Samas, tõuge tuli siiski välissfäärist. "Sündmused, kulla poiss, sündmused" mõjutasid taaskord EL arengut.

Mõnevõrra üllatust valmistas aga hr Hõbemägi soov justkui kaitsta midagi teist kui ainult sõnavabadust rääkides nt Mare Liigeri artiklist. Selge, et on sõnavabadus ja see on hea. Aga kui aasta eest märkis "Twitter avangard" veel mingit head sarkastilist tooni, mis kõnetas tõepoolest justkui mingit hullust, siis nüüd jääb see vähemalt mulle mõistetamatuks. Sellised Liigeri ja EKRE sõnavõtud väärivad rohkem kriitikat. Sellised sõnavõtud väärivad enamat, kui tõdemust, et ju on see rahva tahe ja selle peegeldus.