25 aprill, 2015

Keskpäevatunni stuudios on Priit Hõbemägi, Indrek Tarand ja Heldur Meerits

Tuntud vene keskkonnaaktivist kolis Eestisse? Kuidas saab Venemaalt Eestisse "kolida"?
Koalitsioonileping räägib paindlikust pensionieast. Mis kulud see kaasa toob, pole veel teada.
Pühapäeval toimub Toompeal kütuseaktsiisi tõstmise vastane meeleavaldus.
Kust ikkagi tuleb see rahanduskomisjoni esimehe ennustatud 26% palgatõus järgmise nelja aasta jooksul?
Anne Sulling soovitab Reformierakonnal maksutõusudest loobuda.
Uus häbiasi - eestlastel on liiga palju suuri autosid...
Mart Laar esitles mälestusteraamatu esimest osa aastatest 1992-1994.
Rahvusvaheline uuring näitab sallimatust Eestis. Mida näitab vähene tolerantsus immigrantide ja homoseksuaalide vastu?

20 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Raha on võimalik võtta välispankadelt ja pooled ametnikud lahti lasta.Eesti ei ole usa jne me oleme väike riik ja peaks olema väike riigiaparaat.

Anonüümne ütles ...

Oi kui värskendav on kuulata, et Tarandi Indrek peab kütuseaktsiisi tõstmist loomulikuks, kui äsjastel valimistel polnud selle kohta mingit märki.
Braavo, tõelislt lai ja analüüsiv vaade.

Anonüümne ütles ...

Saage ükskord aru: kolmas laps ei sünni, kui pole esimest ja teist! Esimese lapse sündi peab toetame kõige rohkem. Meil Eestis on problee, et lapsi varsti ÜLDSE ei sünni.

Miks me hakkame halba praktikat juurutama, mis mujal riikides on juba halvasti kätte maksma?

Anonüümne ütles ...

tavaline reformikommunistlik pläma. tund aega rääkida maksudest ja ükski stuudiao istuv reformikommunist ei julge isegi välja öelda sõna "tulumaks".
kui keegi julgeks öelda veel "astmeline tulumaks", siis kukub Kuku raadio lagi kohe sisse ja saateosalised saavad kinga

Anonüümne ütles ...

Oi, hr. Meerits libastus rängalt, kui ta peab kriisis kaotatud 100 000 inimest hästi hakkama saamiseks, et laenu ei võetud selle ärahoidmiseks.
See näitab, et majandusmees ei oska elementaarselt 100 piires arvutada.
Väga kurb kuulda, väga kurb.

Anonüümne ütles ...

Oma uue raamatu kontekstis ütles Laar, et Isamaa fabritseeris uuringuid ja produtseeris teatud artikleid meedias. samas arvas ta , et täna sellist asja enam ei saaks teha, loodedtavasti.
Kuid Rõivase majandusnõunik on kütuseaktsiisiga just seda jälle korranud.

Anonüümne ütles ...

Mehed, olge mõistlikud, ütlete et valijatel on ka oma vastutus praeguse olukorra ees. Aga mille põhjal tegi vali oma otsused. Kas ei olnud see mitte ajakirjandus, kes tegi kuulajate seas totaalset ajupesu. Ja mis mõjub, eks ikka oht, hirmutunne ja seda kultiveeriti täiega.

Anonüümne ütles ...

Oleks Tallinnas, läheks kindlasti ka Toompeale. Vahet pole, kes korraldab ja ärge hämage EKRE maiteamillest. Lõuna-Eestist on tiba kauge sõita ja Teslat ka ei ole :D.
Ei, tõsiselt. KUI jabur saab olla valitsus, kes langetab tulumaksu, ettevõtetelt seda üldse ei võta ja siis hädaldab, et raha pole? S.t kui suur sõnaõigus peab ikkagi olema selle-sissetulekulistel tugigruppidel, kellele protsent-paar tulumaksu tõesti midagi märgatavat tähendab (mistõttu nad kütuse 'viit senti' miskiksi ei pea).
Tegin enda rehkenduse ja kleepisin kuskile kommentaariks ka, a ta kadus kähku aegade hämarusse. Olgu siis veelkord, lõunaosariikide näide. Minu töökoht on 40 ja natuke km kodust. Paagitäiega saan sõita keskeltläbi 4 korda (suvel muidugi tiba rohkem, a nii umbes. Natuke linnas asju ajada ka juurde). Kuus seega 5 paagitäit, u 50 euri per kord (tegelt' on 50+, aga oleme sõbralikud ja ümardame vähemaks), u. 45 liitrit ja kuus 225. Esialgu lisanduvad 5 senti tõstaks mu kütusekulu vähemalt 135.- aastas AINULT tööl käimisele.
Hakatuseks. Pärast läheb ju hullemaks. Ja mis kõige hullem - miljonid valimiskuludeks, lahkumishüvitisteks, totrateks uuringuteks (kuidas invaliididele seadust pähe määrida oleks üks näide), isikliku sõiduauto kasutamise kompensatsioonideks, riigikogujate kulude hüvitiseks jne ei vähene mitte kolme sentigi sajalt.

Anonüümne ütles ...

Mina olen kahe lapse isa ja mõtlen ka kolmandale, aga asi jääb ikka raha taha küll. Nimelt nõuaks kolmas laps juba suuremat elamist..ja võibolla ka suuremat autot. Rohkem raha huviringide jms jaoks.

Anonüümne ütles ...

Õpetage, kuidas ma maal sõidan mitmekesi autos, kui me töötame abikaasaga vastassuunas asuvates kohtades, mis asuvad 35 km kaugusel elamisest??? ja ehk õpetate, kuidas ma ostan uue säästliku auto meie pere 700 eurosest sissetulekust pere kohta kokku kuus, kus on 2 last? Palun õpetage.

Anonüümne ütles ...

Ukraina puhul on kultuuri küsimus. Ja üldiselt neile ei anta luba, kuid antakse mingitele x usulistele. Masendav. Üldiselt endistest SrÜ riikidest tooge inimesi! Aga budiste, islami usuga inimesi - no ei sobi!!!!

Kaarel ütles ...

Pagulaste teema mõtestamiseks ja mõistmiseks on see lugu inspireeriv http://www.ted.com/talks/barat_ali_batoor_my_desperate_journey_with_a_human_smuggler

Kaarel ütles ...

> "kuidas ma maal sõidan mitmekesi autos"

Jutt oli pigem linna kontekstist, kus reisijatega täidetud auto võiks lubada kiiremale, bussirajale näiteks.

Anonüümne ütles ...

linna kontekst... Proua Külli-Riin Tigasson üldse aru ei saa, milles küsimus, kui aktsiis tõuseb. Tema nimelt sõidab trammi, trolli ja bussiga (tasuta pealegi, Edgari armust). OK, ma trolli ei tahagi - pandagu buss käima, nii et tööle ja tagasi saab. Ega ma kaifi pärast ise sõida (üksi autos, rohkem sealkandis kedagi ei tööta).
Mis "turistidesse" puutub, siis ka see on ikka jälle päälinlase mätta otsast. Mujal Eestis langeb majutusest ära eestlane (ok, kohalik), kel niigi raha napilt, aktsiis selga, hinnad niikuinii tõusevad kütusega koos...

Anonüümne ütles ...

Lp. saatejuhid!
Teie olete seda tüüpi saatejuhid, kes saevad oksa millel istuvad. Piinlik on kuulata teie üleolevat, inimesi, oma rahvast, lahterdavat juttu-seisukohta. Peate endid ilmselt "kõrgemaks klassiks".Astok, Teie erakond pääses võimule just teie erakonna valede tõttu e-hääletusel, teie peamised valijad olid kõrges eas pensionärid, maksimumiga 104 aastat.Kas te naerate kogu maailma üle, kes ei usalda e-hääletust, mida meie riigis on kuritarvitatud? Miks te küll seda ei kritiseeri, et parlamendivalimised paberkandjal teostati, miks te lasksite Sester-Ladõnskaja valimistel ainult paberhäälte järgi tulemusi otsustada? Üle hulga aja on teie saade kehkenpükslik. Kahju!

Anonüümne ütles ...

Miks ei või Keskpäevatund panna saate juurde kommenteerimise võimaluse nagu VoxPopuli ja teistel saatedel on. Miks peab kommenteerimine sõltuma Hõbemägi kohalolekust saates??? Ja on inimesi, kellel ei ole Näoraamatut ja paljud juba ka lahkuvad sealt. tehke see asi korda palun.

Anonüümne ütles ...

kas pole huvitav, et 'riik' nagu muretseks koledasti laste sündimise pärast, aga mis edasi saab... huvihariduse toetust pole, koolireformi muudkui reformitakse, nüüd on erakoolid ka pinnuks silmas. Ärgu olgu valikut, kel seni oli! Erakool ei ole mingi rikkurite-värk. Haridus on ju 'tasuta' - s.t tavakoolis ei jätku seda, teist ja kolmandat, aga vanemad maksta ei saa ka siis, kui tahaks.

Anonüümne ütles ...

Erakoolide loogika: asutamis ja litsentsiload annab riik, omavalitsus peab tegevus/majandamiskulud kandma ilma, et riik midagi eraldaks ja ilma, et omavalitsusel oleks midagi kaasa rääkida erakooli asutamisel.
Selle loogika järgi teeme igasse külla erakooli, omavalitsus on kohustatud pappi laskma ja riik maksab pearaha. APLAUS!!! Lollidemaa!

Anonüümne ütles ...

Aga miks mitte (igasse külla erakool)? Kui on õpetajaid ja lapsed haritud saavad, mis selles halba võiks olla? Tingimus muidugi, et ei ole nagu see riigikool, kus ainult kokk palgal, ja tõenäoliselt ka mitte gümnaasium.

Anonüümne ütles ...

Tänasest saatest rääkides - palun olge nii kenad ja ärge tooge muidu heasse saatesse reformierakondlasest Astokit (tõsi, sealgi põlu alla sattunud). Kodanik Astok nimetab teisi inimesi loomaks, omades ise ühte jõledamat lõusta. Õnneks on tal naabrimees Loodmaa, siis veidi kasugi temast. Luik aga on täiesti rumal inimene hotellide käibemaksu kommenteerima.