17 aprill, 2015

Keskpäevatunni stuudios on Priit Hõbemägi, Hindrek Riikoja ja Mart Luik

President Ilves lahutab abielu. Kas sel on mõju riigipea ja Eesti mainele?
Mida tähendab presidendi säuts, et "nelja tunniga on kõik läbi"?
Peaministri endise nõuniku Ruta Arumäe kriitika valitsuse töö kohta torkas valusalt. Urve Palo kinitab valitsuse tellitud analüüside mitte kasutamist.
Mis on lahti värske valitsuse imagoga? Midagi pole veel tehtud, kuid kriitikat tuleb nagu oavarrest. Kas see on koalitsioonivalitsus või Reformierakonna ainuvalitsus, kus on ühtsed seisukohad? Mis on uue valitsuse visioon Eesti jaoks?
Kas kütuse aktsiisimaksu tõstmine on valitsuse esimene suur viga? Soov katta lisanduvad sotsiaalkulutused ühe hoobiga tekitas ootamatu protestilaine.
Väiksem majanduskasv sunnib juba eelarvet kärpima.
Kui reaalne on 26% palgatõus, mida jutlustab Reformierakond?
Milline on Eesti IT- võimekus tegelikult? Cisco edetabelis on Eesti alles 22. kohal.
Kaitsepolitsei aastaraamat ja Margarita Kornõshova vabanemine Delfi ahelatest.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teatavasti sõlmiti Moskvas nn Stalin-Putin-Paet'i Pakt (S+PPP) 18. veebruaril 2014, samal päeval teravnes olukord Ukrainas. Järgmisel päeval, 19.02 lendas Margelov ootamatult Tallinna - nagu vaatlejad märkisid, veenduma, et Riigikogus jälle midagi uut lepingule ei lisata - ja olles siit vastavad kinnitused kätte saanud, pöördus 20.02 tagasi Moskvasse... 22.02 osales ta Ukraina Moskva-meelsete saadikute ja Vene riigi esindajate võtmeisikuna Harkivi nõupidamisel, kus pandi paika Krimmi annakteerimine...
Kuigi Margelov ja Mihkelson on kauaaegsed ja lähedased sõbrad, ei tohiks 19.-20.02 Margelovile antud lubadused kehtida, sest siis me ei teadnud, mis eesmärkidel Vene diplomaatia neid piirileppeid tahab kasutada...
19.-20.02 antud lubatuste järgi tuleb ju meil isegi Tartu Rahu mainimisest loobuda, et EV õiguslik järjepidevus katkeks, sest muidu ei saa Vene pool neid "leppeid" edasistel eesmärkidel kasutada...

Anonüümne ütles ...

Koalitsioonileppes ei ole sõnagi "piirisobimusest" - tuleb loota, et Taavi Rõivas naaseb Tartu Rahu pôhimõtete juurde ega lähe Vene diplomaatia eesmärkidega kaasa.

Anonüümne ütles ...

Ärge mängige asja välja nii, et T.-H.Ilves lahutas abielu. Evellin oli algataja. Muidu poleks lugenud 16. märts 2015Delfist:

"President Toomas Hendrik Ilves läheb maikuus koos abikaasaga riigivisiidile Saksamaale, ütles Delfile presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert."

Anonüümne ütles ...

Tõe sõnad voolavad saate tegijate huulilt: "President ei taju..."
Just.
A milleks meile selline president? KUSJUURES mina olin üks neist, kes väga vaimustus, kui saime punaminevikuta presidendi. Ausalt.
Ju on isiksus tähtsam kui läbi elatud ajad?

P.S et lahutada otsustasid, see on muidugi tervislik ja teretulnud.

Anonüümne ütles ...

Presidendi "nelja tunni juttu" tuleb siis rääkida, kui Tartu Rahu on kehtetuks kuulutatud uute piirilepete jõustumise järel...
Tartu Rahu on ÜRO kehtivate lepingute registris, millest Putin on väga hästi teadlik.
Lähiajal piirileppeid ei ratifitseerita.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi eksib, Keskerakonna reiting on 26%, mitte 24. Uudis on see, et opositsiooniparteide toetus möödus koalitsiooni toetusest.
IRL teemat eiiole, on see, et Keskerakond juhib kindlalt.

Anonüümne ütles ...

Seltsimehed stuudiohumanitaarid. Enne kriitikat tehke vähemalt see enestele selgeks, et kui mingid kulud suurenevad, siis paratamatult peavad tulud teistel ridadel kasvama. Puhas poliitiline valik. Erinevalt meediapeksus esitatavast valitsus peabki töötama "exelipõhiselt"

Anonüümne ütles ...

Sellepärast Rosimannus määrab Eesti riigi saatust, et ajakirjanikud nagu teie EI RÄÄGI asja mitte kunagi lõpuni ja ei vii asja nii kaugele, et Rosimannus kaoks sealt tagatoast. Kõik vaikselt lepivad asjaga. Ka sellega, et bakalaureuse haridusega lapsed juhivad Eesti riiki nagu tehes pulli.

Anonüümne ütles ...

Kas teie jutust tuleb nii aru saada, et Arumäe võib kritiseerida aga igasugune valitsusepoolne vastamine on rünnak ja ainuüksi erakonda kuulumine välistab süüdistustele vastamise ehk Arumäe võib, Lauri ei tohi

Anonüümne ütles ...

Tatikad ei tea, et nimemuutusega kaasnevad kulud, nad oma bakaõppes ei jõudnud nii kaugele.

Riina ütles ...

Riigikogu huumorist lihtliikmete ja komisjonijuhtide osas veel:
Õiguskomisjoni esimees on kes - loomulikult Heljo Pikhof. Inimene, kes kirjade järgi on õigusalal töötanud terve aasta ja seda Tartu Lennukolledžis. Lihtliikmete hulgas on endine professor Igor Gräzin, praktik Raivo Aeg - aga ka sellised jurisprudentsiakorüfeed nagu Mark Soosaar ja Imre Sooäär. Seadusloome kvaliteedi osas ei ole just julgustav... Neid andmeid võiks rohkem jagada, et valija teaks, kuidas tema valitute kvalifikatsioone rakendatakse.

Anonüümne ütles ...

Seda Ilvese lauskriitikat selle "oleks läbi 4 tunniga" ütluse kohta on totter kuulata, sest kõik kriitikud kohe oletavad, et tuleb uus Sinimägede lahing. Kui üldse midagi on selge, siis et Sinimägesid ei tule.
Praegune Impeerium ei tahagi kogu territooriumi vallata, talle piisab näiteks Narva või Hiiumaa ära võtmine, ja sellega läheb tõesti vaid mõned tunnid ning tuline sõda ongi läbi ja kõik ongi seeditava fakti ees. Selles kontekstis, mida Ilves rääkis, ja uue sõjapidamise valguses Ilves pole MITTE MIDAGI VALESTI öelnud.
Selle asemel kuuleme Keskpäevatunnis rahvusromantikast nõretavat teksti ülekaaluliste vanemas keskeas härrade poolt... Vääriks Andreus Kivirähu iroonilist sulge ...
Vana värk - ärge kakkuge lauseid kontekstist välja ja lugege originaaltekste originaalkeeles. Nojah siis poleks millestki rääkida.

Anonüümne ütles ...

" Enne kriitikat tehke vähemalt see enestele selgeks, et kui mingid kulud suurenevad, siis paratamatult peavad tulud teistel ridadel kasvama. Puhas poliitiline valik."
Absoluutselt. Vahe on ehk selles, kas poliitiline valik ergutab ettevõtlust või tapab viimasegi suuremate aktsiiside ja maksudega?