21 märts, 2015

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ignar Fjuk ja Hannes Astok

Takerduvad koalistioonikõnelused - kust leida uut hoogu edasiminekuks? Kas Taavi Rõivas on läbirääkijana läbi kukkunud? Kas uus valitsus vajaks euroministrit?
Edgar Savisaar haiglas, Keskerakonnal kuhjuvad lahendamata küsimused. Autokraatia ohtude õppetund.
Eesti- Vene piirilepe jõudis Riigiduumasse. On seda meil praegu vaja või mitte?
Riigikogust lahkuvad saadikud saavad lahkumishüvitist. Mille eest ja mille jaoks?
Kiire internet Eestis kõigini ei jõua.
Superministeeriumi ehitus Tallinnas Suur-Ameerika tänavale on takerdunud. miks seda seal üldse vaja on?
Nädala meediahitid: Pullerits käis Haiglas Savisaart luuramas, Päevaleht intervjueeris poetaguseid joodikuid.

40 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis koalitsiooniläbirääkimised? Valimistulemusigi pole veel välja kuulutatud
Ja paluks mitte kaasa minna selle vabaerakonna hüsteeriaga. Eesti meedias esinevad vaid herkel ja punamütsike ja jääb mulje, et nemad ongi valimiste võitjad. Halloo! Vabaerakond oli valimistel VIIES ja läbirääkimistel väikseim

Anonüümne ütles ...

Reformierakond oma 27.7% häältega on tegelikult kõige suurem valimiste kaotaja. Seda näitab selgelt ka pilt "läbirääkimistest".

Anonüümne ütles ...

Kas Eesti riigi peaülesandeks ei peaks mitte olema oma rahva heaolu eest seismine ja riigi julgeolek ning püsimine, mitte eesistumine ja Euroopa Liidule meeldimine.

Anonüümne ütles ...

Miks te valetate? Vabaerakond ei ole kunagi lubanud 28% tulumaksut6usu. Juhan Parts ei ole l2bir22kimiste laua taga. Palun tehke omale faktid selgeks!!!

Anonüümne ütles ...

Kuulge, ärge võimendage Reformi VALET selle Vabaerakonna 28% tulumaksuga! Astok, ei ole ilus. Ja reformierakond ei saanud üle poole valijate häältest. Praeguses ajas peab kuulama ja arvestama kõiki, mitte ülbama. Kõige suurem siiber on Eestimaalastel sellest vahutavast ülbitsemisest.

Anonüümne ütles ...

Kas on vaja seda Astokit sinna saatesse oma partei poliitbüroole pugema? Astok, raadiokuulajad on erinevate parteide toetajad. Hoia oma pugemisvajadust ohjes

Anonüümne ütles ...

Eestis oli valimisnädalatel 899471 valijat1 Refi poolt hääletas 158970 . s.o.17,78 %

Anonüümne ütles ...

ASTOK VALETAB! Vabaerakond ei lubanud 28% tulumaksu!

Anonüümne ütles ...

Astok ikka valetab. Ka 28 % tulumaksu ei ole lubatud! Palun l6petage 2ra ja tehke see selgeks. Nii ei ole ilus.

Anonüümne ütles ...

Kas Astok ei julge eetris öelda, et ta valetas ja Vabaerakond ei ole kuskil öelnud, et tahab tulumaksu tõsta kuni 28 protsendini? (nüüd vist peaks suutma õigesti välja lugeda, mitte keevitada 20%-le 28% juurde).

Avo Graf ütles ...

Pikka aega valitsuses juhtrolli täitnud reformierakondlastel on suur hirm valitsusest välja jääda. See meenutab veidi materiaalsetele väärtustele ligipääsevat töötajat, kes on usaldust kuritarvitanud. Ta ei taha/saa võtta tööst puhkust, sest sigadused ja tegemised tuleksid välja.

Anonüümne ütles ...

Jah, Fjukil on täiesti õigus. Ka Putini rezhiimile ei tohika mingeid sanktsioone kehtestada sest Putini Venemaa on Euroopalik riik.
Eksju?
Ja miks läänemaailm üldse Põhja-Koread tõrjub? Valesti teeb. Koostööd peaks Põhja Koreaga tegema ja sellega kohanema, ehk lääne demokraatia peaks liikuma tugevalt Venemaa ja Põhja-Korea demokraatia suunas.


Anonüümne ütles ...

Kuna reformierakondlane Astok kordas veelkord seda, et Vabaerakond on soovinud tulumaksu tõsta 28 %-ni ja vassis midagi rohkem kui 40 %-st, siis peaks lugupeetud kommentaator endale ikka asjad selgeks tegema, mitte korrutama oma valesid, mis ta on vahepeal pealkirjadest lugenud - nagu ta ise ütles: ta vaatas üle pealkirjad.

Sellest on korduvalt räägitud, et see tulumaksu tõstmine 28 %-ni on puhas vale.

Anonüümne ütles ...

"Mida vähem lahtisi otsi,seda parem" kehtib siiski riikide puhul, kes kokkulepetest kinni peavad. Teatavasti Venemaal on sellega probleeme.

Anonüümne ütles ...

Kui on tähtajaline projekt, siis ei ole projekti lõppemise lõpus lubatud isegi puhkusetasu maksta. Miks siis siin on selline raha õhust kõlvamine. ja Astok, nimetage mulle need 101 asendamatut? me pole mõne nime 4 aasta jooksul kuulnudki, rääkimata sellest, et mõni oleks suu korragi lahti teinud???

Anonüümne ütles ...

Nõus Hõbemägi! Ei ole keegi neid sundinud sinna minema.

Anonüümne ütles ...

Tertu Rahust ja piirilepingust


Mis kuramuse lahtised otsad? Ka Gruusial, Ukrainal, Jaapanil jt riikidel on Venemaa ehk okupeerija ja kurjategijaga sellised lahtised otsad. Miks peaksime VARGALE kinkima varastatud maa? Lihtsalt niisama? Miks me Ukrainal ja Gruusial ei soovita okupandile okupeeritud maad ära kinkida, et oleks vähem "lahtisi otsi".

Meil on tööjõupuudus, olgu siis Tartu Rahu järgsetel aladel elavad venelased uueks tööjõuks. Nad on meile lähemal, kui neegrid-moslemid, keda siia EL-i mahitusel saatma hakatakse. Venemaa venelased oskavad Euroopalikku elu hinnata, erinevalt siinsetest vingujatest.

Ükski leping Venemaaga ei anna meie turvalisusele midagi. Ei piirileping, sõprusleping, baasideleping jne. Venemaa teeb mis tahab. Ja kui me saime NATO liikmeks oma kontrolljoonega, saame ka edaspidi. See on rahva lollitamine, et muidu tulevad rohelised mehikesed. Me oleme NATO-s, ärge ajaga jama.

Anonüümne ütles ...

hr. Fjuki sõnul on siis NordProjekti inimesed nurgaarhitektid? Päris hea hinnang oma kolleegidele.

Anonüümne ütles ...

Asi hakkas huvitama, mis nurgaarhitektidest oli jutt. Vaatangi päevalehes ilmunud artiklit, mida saates kommenteeriti, ja selles on sõnaselgelt kirjas, et arendaja ehk siis riigi Kinnisvara loobus arhitektuurikonkursi võitnud arhitektide projektist(teenusest) ja võttis projekti ümber tegema kellegi teise (nimetamata bürood ja arhitekti). Aga sellisena ongi tegemist "nurgateenusega" või nimetu "nurgaarhitektiga) või kuidas....?

Anonüümne ütles ...

Selle saate rikub üks julgelt edasi trampiv stamparteisõdur oma 20 aastataguse ajast ja arust pagasiga.Õnneks ilmutab vahelduseks riigimehelikku mõtlemist Ignar Fjuk.

Mis puutub Rahva teenritesse siis on see saade nii allakäinud et seda ei ole mõtet kuulatagi.

Anonüümne ütles ...

Mulle ei meeldi Eestimaa küljest ikka ja jalle tükikeste ära kinkimine. Mille eest? Me ei saanud selle eest vastu mitte midagi. Ja see piirileping ei anna mitte mingit turvatunnet juurde . Kui Putin tahab tulla siis see leping ei ole talle mitte mingiks takistuseks.

Anonüümne ütles ...

Laulvas revolutsioonis seisime EV õigusliku järjepidevuse eest, selle uus piirilepe purustab.

Anonüümne ütles ...

Astok ja Fjuk on üllatuslikult PIIRILEPPE POOLT. 14. märtsil peeti "Estonias" Eesti Kongressi 25. aastapäeva. Endised delegaadid, kellega mul õnnestus vestelda, olid väga mures piirileppe pärast. Arvo Valtoni seisukohti sellel teemal on avaldatud ainult ajalehes "Setomaa". Raamatukogus tasub artikkel välja otsida, koopiaid teha, sõpradele jagada ning paluda, et nad seda artiklit omakorda paljundaksid ja jagaksid...

Anonüümne ütles ...

Lp. Astok ja Fjuk! Piirileppe teemas jäi käsitlemata Eesti Vabariigi õigusliku järjepidevuse küsimus. Vene diplomaatiale on uus piirileping võit, meile kaotus... 1940. aasta sündmused hinnatakse ümber, Nõukogude okupatsioon legaliseerub, praeguse Eesti riigi lugu algab augustist 1991... Mis siis, võidakse öelda, kuid siit alles probleemid algavad...


Anonüümne ütles ...

Tartu rahuleping on Eesti-Vene suhete aluseks. Uus leping käsitleb ainult piiri, selles puudub RAHU ja suveräänsuse TAGATIS. Vene pool uuest lepingust eriti huvitatud. Eelmine leping, mis on ühtlasi ka rahuleping, muutub uue lepingu jõustumise korral kehtetuks, kui me ei lisa preambulit, mis väidab vastupidist, kuid Tartu Rahu nimetamisega ei ole Vene pool nõus. Miks Vene pool ei taha Tartu Rahu nimetamist?... Tartu Rahu kehtivuse jätkumine ei ole pärast uue piirilepingu jõustumist iseenesestmõistetav, kui me seda ei deklareeri koos uue piirilepinguga. Nimetatud tõsiasjale on tähelepanu juhtinud õiguskantsler Allar Jõks.
Riigikogu on lühinägelik, kui ratifitseeriks uued piirilepped praegusel kujul, nagu need on Urmas Paeti, Marko Mihkelsoni ja väliskomisjoni poolt möödunud kevadel esitatud.

Anonüümne ütles ...

Mina ei saa ühest asjast aru. OK, Reff võitis valimised ja sai 30 kohta. Aga 71 kohta ta ju EI saanud? Tähendab, neid valijaid, kellele Reff ei sobi, on ikka palju rohkem? Mis nipiga peab siis tehtama kõik nii, nagu Reff tahab? Et kui Vaba tõstaks nats tulumaksu ja Reff langetaks, siis oleks nagu õige langetada, sest Reff 'võitis'. Mu meelest peaks leidma kompromissi, nt siis mitte langetama vähemasti. Sellele, et tulumaksu mitte langetada ja selle arvelt muid makse tõsta, on ju tegelikult palju suurem toetus.

Anonüümne ütles ...

Lõpuks ometi on ringhäälingu saates tõstatatud Tartu rahulepingu küsimus. Peamine probleem ei seisne ju territooriumis, mille meie kaotame, vaid selle juured peituvad hoopis sügavamal... Kahjuks Ignar Fjuk ja Hannes Astok ei üritanudki sügavamale jõuda, nemad sondeerisid pelgalt pealispinda... Huvitav oleks kuulda Indrek Tarandi seisukohti...
Keskpäevatunnis tehti probleemi käsitlemisega algust, loodetavasti minnakse selle küsimusega järgmistel kordadel edasi.

Anonüümne ütles ...

Tundub nii, et Tartu Rahu ja EV järjepidevus on TABU.
Pealinna piiridest väljaspool toimuvad murelikud kogunemised uudistes ei kajastu. Sageli pole kohalikel elanikel videokaamerat, et kogunemine salvestada ja youtube' üles panna. Üheks erandiks on 21.10.2014 toimunud Võru tahteväljenduspäev: http://www.youtube.com/watch?v=T-RvN6C3CkE
2013. aastal näidati Võru tahtepäeva AK-s, kuid viimasel korral võttegrupid kohale ei tulnud arvatavasti seetõttu, et mure oma riigi järjepidevuse võimalikust katkemisest jõudnuks peavoolu uudistesse. Ettearvatavalt ei olnud võrokesed rahul ka Setomaa loovutamise osas. Järgmisel päeval Võru kesklinnas tehtud tänavaküsitlusel ei olnud keegi selle poolt, samuti väljendati Tartu Rahu viite vajalikkust Eesti-Vene piirilepingus, kuid video ei ole üles riputatud võibolla ehk põhjusel, et heli niikuinii kaob.
Algselt oli Võru tahtepäeva videos Ain Saare intervjuu Tartu Rahu teemal kuulatav, kuid mõni päev hiljem muudeti tummfilmiks, nagu oleks tänapäeva GLAVLIT vahele astunud. Siiski annab tummfilmides kasutatud klaverimängija sõnadetagi edasi meeleolu - selles videos traagikat - stalinlikku vägivalda Eesti Wabariigi vastu.
Kas maikuu 9. päevaks on uue piirilepingu kaudu Nõukogude okupatsioon legaliseeritud? Vaevalt Eesti poliitikute enamus naaberriigi tahtmisega kaasa lähevad. IRL-il on selles küsimuses võtmeroll.

Anonüümne ütles ...

Kuulan kordussaadet, just nimetati peagi lähenevat suurt ettevõtmist - Eesti Vabariigi 100. aastapäeva.
Kuid Venemaa loodab uute piirilepete jõustumisel saavutada oma eesmärki, et Eesti Vabariigi õiguslik järjepidevus katkeks ja Nõukogude okupatsioon saaks legaliseeritud. Seejärel rajanevad Eesti-Vene suhted 1991. aastal sõlmitud lepetel ning Eesti Vabariigi 100. aastapäev jääb ära. Eesti riigi tähtpäevad ei ole siis enam 2. veebruar ja 24. veebruar.

Anonüümne ütles ...

TARTU RAHU TEEMA ON TABU ISEGI PRESIDENDI KÕNES
Eesti Kongressi 25. aastapäeva pidulik aktus "Estonia" kontserdisaalis

President T.-H. llves lausub: "Eesti Kongress võttis suunaks taastada Eesti iseseisvus õigusliku järjepidevuse alusel, riigina, mille sünnitunnistuseks on "Manifest kõigile Eestimaa rahvastele".

President ei nimetagi oma kõnes 1920. aasta Tartu rahulepingut... Kuid Eesti Kongressi istungitel rõhutati Tartu rahulepingu tähtsust ja olulist osa Eesti omariikluse taastamisel õigusliku järjepidevuse alusel.

Presidendi kõnes esinenud vajakajäämist - Tartu Rahu mahasalgamist - kompenseeris kontserdisaali fuajee sammaste vahel seisnud stend plakatiga " EESTI KONGRESSIGA TARTU RAHU KURSILE". Võimalik oli pöördliidendi abil lisada ka sõna "RIIGIKOGU", mis kokku andis nagu mõista, et kui Eesti Kongress alustas Eesti riigi taastamist Tartu rahulepingu alusel, siis Riigikogul tuleb sama liini jätkata... Vaevalt uus Riigikogu eirab suure osa Eesti Kongressi delegaatide ja aastapäeva külaliste muret, viimane tunduski põhjusena, et "Estoniasse" kogunes täissaal rahvast.
Endiste EK delegaatidega vesteldes avaldati nördimust, et Eesti Vabariigi õiguslikust järjepidevusest püütakse loobuda, mille ehedaks näiteks oli presidendi kõne.

Anonüümne ütles ...

Vaadates eilseid uudiseid tekkis küsimus, et kas mõnel riigiettevõtte juhil ei ole mingil põhjusel tekkinud arvamus, et kõige halvem , mis varastades võib juhtuda on see, et sa pead vahele jäädes varastatu tagastama. Aga kui vahele ei jää on kõik JOKK

Anonüümne ütles ...

Hr. Tarand, kuidas saab 27% olla 1/3? Kas Europarlament on matemaatika ka uutele alustele viinud? Pigem kisub 27% 1/4 poole: suhe korrutisena 81/108.

Anonüümne ütles ...

Kust te võtate, et Kesk ei saa otsuseid vastu võtta??? Ärge ajage pada. Ehe näide meedia super-hüper demagoogiast.

Anonüümne ütles ...

See saade on muutunud totaalseks jamaks.

Anonüümne ütles ...

Lõpetage loll mula. Omavalitsuse territooriumil elavad inimesed, kes maksavad tulumaksu. Ja omavalitsustel on täielik õigus sellele rahale. Riik aga näitab, et see on almuse andmine omavalitsustele. Kui riik õigusega omavalitsustele kuuluvat raha ei taha anda, siis riik osutagu ise kõiki teenuseid. PUNKT.

Anonüümne ütles ...

valimispäevadel oli õiguslikke valijaid 899471. Refi poolt hääletas 158970! See on 17,78 protsenti! Tarandi jutu järgi üks kolmandik ?!

Anonüümne ütles ...

Austatud Indrek Tarand! 21.03.2015 Teid stuudios ei olnud, kui Fjuk ja Astok pooldasid uusi piirileppeid koos merealade loovutamisega, millest meil jääb renditulu saamata.
Kui Te 2013. aasta mais koos Toomas Kümmeliga stuudios olite, jäi saate lõpus jutt samal teemal pooleli. Kas nüüd peaksime uued piirilepped ratifitseerima ilma Tartu Rahu viiteta, mis katkestab EV õigusliku järjepidevuse. Meil ei ole siis enam põhjust 24. veebruaril vabariigi aastapäevagi tähistada. 1994. aastal ütles peaminister Andres Tarand välja selge seisukoha, et Eesti on nõus loobuma Setomaast ja Narva-tagusest ainult tingimusel, kui Venemaa tunnustab Tartu Rahu ja EV õiguslikku järjepidevust.
Kas me peame täna kõigega nöustuma, mis Vene pool soovib, et me ei tohi Tartu Rahu uutes piirilepetes isegi nimetada EV õigusliku järjepidevuse, rahu ja suveräänsuse säilimise huvides?

Anonüümne ütles ...

Kui IRL nõustub kõigega, mida REF tahab läbi suruda, siis järgmisel korral nad valumiskünnist ei ületa. Näiteks Venemaale trumpide jagamine nn STALIN-PUTIN-PAET'i piirilepingu kaudu... REF loovutaks ãra Soome ja Narva lahtede akvatooriumi, Narva jõe energiaressursist 100%, isegi düüside veetaseme regulatsioon jäetakse täielikult Vene kontrolli alla... Lisaks tahab REF nõustuda Kremli nõudmisega, et ratifitseerimisseaduses vaikitaks maha E.V. õiguslik järjepidevus Tartu rahulepingu näol... Teatavasti on Tartu lepingus piiri määratlemise ja RAHU kõrval ÜLITÄHTSAL kohal SUVERÄÄNSUS... Urmas Reinsalu endise kaitseministrina peab teadma, milleni need järeleandmised viivad...

ei noh ütles ...

kas vene aja lõpu mitu ministeeriumi liideti üheks majandusministeeriumiks selleks, et seda aastaid hiljem taas lahutama hakata?

virve rüüt ütles ...

Heldur Meerits ütles välja tõe: Ossinovski on Savisaare järglaseks vajaliku kaliibriga ja maailmavaatega, arukas ja küüniline. Olen sellele mõttele juba tulnud.
Sisuliselt teeb ta just sedasama 3.vabariiki, mida Savisaar on alates 1991 teinud ja mis Savisaarel ei õnnestunud.

Ossinovski seisukoht on selge, Eesti on riik, lihtsalt riik kui selline, kõigil elanikel, kes siin 1991 paiknesid, peavad olema võrdsed kodanikuõigused. Eesti põhiseadus on täiesti teisejärguline, põlisrahva keskne riik rikub teise võrdse kogukonna inim- ja kodanikuõigusi.

Olen kindel, et seda agendat hakkab ta ajama just nii, nagu Ligi täheldas Ossinovski puhul: oma agendaga läheb ta julmalt lõpuni. Sotsidel on temaga seoses peagi ees tõetund.