10 jaanuar, 2015

Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Hannes Astok

Tragöödia Pariisi toimetuses ja selle vastukajad Eestis. Hanno Pevkur üllatas jälle.
Kas Eestit ootab ees immigratsioonilaine, nagu hoiatas Euroopa Komisjoni volinik Johannes Hahn.
Valimisplakatid tungisid tänavatele.
Auvere elektrijaamas sai kaheksa inimest viga. Jälle?!?
"Tasuta koolilõuna" osutus lihtsalt kõnekeelseks terminiks..
Viru Keemia Grupp nõuab valitsuse sekkumist põlevkivi kättesaadavaks tegemisel. Või muidu...
Venekeelse loodava telekanali arendusjuhiks sai endine Kuku raadio ja Eesti Ekspressi peatoimetaja Janek Luts.
Valimisprogrammid saavad kokku, valimisnimekirjad saavad samuti viimase lihvi.

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui te hakkate rääkima ajakirjandusvabadusest, siis paluks mainida, millal te nägite ajakirjanduses karikatuuri või nalja holokaustiga rahategemise teemal. Põhjust ju oleks rohkem kui küll.

Anonüümne ütles ...

äpu

Kas ka mitteusklikel on tunded, mida saab solvata?

Anonüümne ütles ...

Prantsuse ajakiri ei pilanud ainult moslemeid. Vaadake nende pilte, nad irvitavad julmalt kõige üle, neil ei ole mingit väärikust. On kaks ise asja: väärikus ja sõnavabadus. Pariisis õiendasid arveid kaks äärmusgruppi. Me võiksime kord juba hakata rääkima liberaalfundamentalismist, mis Euroopat igasugu sallivuse ja muude inimõiguste sildi all oma julma lõa otsa tõmbab.

Anonüümne ütles ...

Vägivallatseja käitumise põhjus on ikka vägivallatsejas, mitte välistes nähtustes, millele ta oma agressiooni suunab. Ka mittevägivallatsejatele ei meeldi paljud asjad - enamasti saavad nad selle väljendamisega hakkama ilma neile mitte meeldivat nähtust kahjustamata.

Avo Graf ütles ...

Arusaamatu on osade kristlaste kiusatus v soov kujutada teise usundi olulist tegelast pilapiltidel. Jeesuse seesuguse kujutamise tagajärg on teadmata, aga pahameel kristlike äärmuslaste hulgas oleks vägagi tõenäoline.
Kas kellegi tõekspidamiste naeruvääristamine on sõnavabadus? Arvan, et lihtne matslus. Usuvabadus on minu arvates olulisem vabadus, kui vabadus halvustada ja pilada.
Juhtum Pariisis oli ülimalt traagiline sündmus, mille esilekutsumise tegelik põhjus asub geograafiliselt hoopis mujal.

Anonüümne ütles ...

Kliima Helsingis ja Stockholmis pole sugugi parem, moslemeid jagub sinna piisavalt

Anonüümne ütles ...

Kas sm. Astok on juba neegrite majutusplaanid kätte saanud, et kokutama hakkas?

Anonüümne ütles ...

äpu
Rahvusvaheliselt on aktsepteeritud, et immigrantidel on tuntavaid põlvkonnaspetsiifilisi probleeme läbi kolme põlvkonna.
Riigid, mis eiravad seda asjaolu ja tõlgendavad vägisi kõiki kodanikuks saanud tulnukaid samastena pikalt siin elanud kodanikega, pole adekvaatsed ja see toob kaasa tõsiseid probleeme. Näiteks põletavad kolmanda põlve immigrandid Prantsusmaal tuhandete viisi autosid.
Kui tunnistataks tõsisasja, et immigrantidel on põlvkonnaspetsiifilisi probleeme, siis oleks me adekvaatsemad.

Anonüümne ütles ...

Hr. Hõbemägi, Eesti riik ei tee üksinda ilma ei Euroopas ega mujal maailmas.
Kõik on kinni koostöös. Niikaua kui EL ei kehtesta ühtseid reegleid, ei lõpeta mujalt tulnute usku demokraatia sildi all promomast ja igast otsast tolereerimast ja ei hakka väärtustama OMA inimesi, niikaua ei juhtu mitte midagi.
Vanga ennustuste kohaselt valitsevad moslemid Euroopa Liitu aastal 2043.

karol ütles ...

Kui üks kogukond sünnitab regulaarselt koletisi, on ilmselt probleem ka selle kogukonna tõekspidamistes.

Anonüümne ütles ...

Pakkuge jah kõrgemaid lapsetoetusi jne. Ja moslemid tulevad nii et mühiseb.

Pigem peaks kehtestama mujal toimiva süsteemi, kus lasteriided, jalanõud, lapsetoit on 0% käibemaksuga (lapsevanem saab selle raha oma arvele peale ostu sooritamist).

Anonüümne ütles ...

Arusaamatuks jääb Astoki jutt. Peegli ees rääkida võib ka kodus peegli ees. Selleks ei pea stuudiosse tulema.

Aqual. ütles ...

Hr Avo Graf, minu jaoks on arusaamatu, et te neid islami üle ilkumisi kristlastega seostate. Mis teile selleks ometi p6hjust annab?

Avo Graf ütles ...

VKG-l oli juba aastal 2013 u 2100 töötajat, mitte 200.

Avo Graf ütles ...

Aqual - Kristlusega seostan seda pilamist seetõttu, et 94% prantslastest defineerivad ennast kui Rooma katoliku kiriku liikmeid. Teistele rühmitustele jääb juba väiksem protsent.

Anonüümne ütles ...

Auvere jaam ja energiajulgeolek?! pigem on see täiesti absurd,et hiidinvesteering paigutatakse taas Narva vesikonda! Narva veehoidla lüüside nupp on ju Vene poolel, veehoidla lastakse alla, kasvõi nö. kogemata-- ja kõik need jaamad jäävad jahutusveeta seisma. energiajulgeolek see nüüd küll ei ole, pigem venesõltuvuse koletu kasvatamine

Anonüümne ütles ...

Tasuta koolilõuna esimese lahtihammustajana näitas ennast Sultsi Mart, aga küllap teadis temagi seda aastaid, aga välja tuldi sellega enne valimisi. Võime kindlad olla, et mitmed ajakirjanikud üle Eesti teadsid seda aastaid, aga toimetajad ei ole lubanud neil ajakirjandust teha - looda sa, et mitte poliitilistel põhjustel! Vaba ajakirjandus :D

Aqual. ütles ...

Hr Graf,kui isegi eeldada, et teie toodud suhtarv katoliiklaste kohta prantslaste seas on korrektne, ei saa see mingil juhul tähendada seda, et radikaalne v6itlev-ateistlik, väga selge prosionistliku suunaga nn satiirilehe sisu eest vastutaksid Prantsuse kristlased.

Anonüümne ütles ...

Tippajakirjanikud võiksid ikka rohkem informeeritud olla, valus kuulata.
Of couse ei olnud neid terroriakte toime pannud isikud pilapiltidest närvi läinud äärmuslastest üksiküritajad. Jah, loomulikult on sihtmärk valitud ja seotud piltidega (parlamenti oleks raskem rünnata ka), ent need terroristid nimetasid end islamiriigi võitlejaiks. Amedy Coulibaly ise helistas telejaama ning siin on selle transkript, EN keelt ei leidnud:
https://www.tagesschau.de/ausland/coulibaly-telefonat-101.html

Risto