06 detsember, 2014

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Hindrek Riikoja

Täna saates:
Reformierakonnas midagi käärib... aga mis?
Uued erakondadega liitujad: Olga Sõtnik sotsidesse ja Tiina Kangro kandideerib IRL nimekirjast. Uus trend - parteisse ei astu, aga nimekirjas kandideerin.
Õiguskantsleri kandidaat - Ülle Madise. Juba teisel katsel.
Viru Keemia Grupp sulgeb  kaks põlevkiviõlitehast, kas põhjuseks on soov põlevkivi hinda alla suruda?
Eesti sai esimese e-kodaniku.
SA Perekonna ja Traditsiooni kaitseks pälvis Aadu Luukase tänavuse missioonipreemia.
Eesti Koostöö Kogu esitles riigipidamise kava, mis pakub välja hulga reforme.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kuskil oli tabavalt öeldud: ajakirjanike ambrasuurile viskumine on umbes võrreldav sellega, kui Anu Säärits teataks, et aitab iluuisutamise kommenteerimisest, nüüd lähen ise ja toon mõne medali. :)

Anonüümne ütles ...

Aadu Luukase Sihtasutuse otsustada on , kellele antakse preemia. Ja kellelgi ei ole õigust seda kritiseerida. Nagu ka Presidendi preemiate andmist.
Mul kui hetero naisel on mitmeid häid sõpru geide hulgas, nad on naiste kõige paremad sõbrad. Seetõttu julgeks resümeerida, miks on tekkinud oluline vastuseis gaydele Eestis. Nad on ise suuresti selles süüdi. Sest gayks olemist seostab keskmine eestlane suuresti gay paraadidega (pride), gayd eksponeerivad end igal eestlasele mitteomasel moel, nad tõmbavad oma väljakutsuva käitumisega tähelepanu jne. Kui nad toimetaks meie kogukonnas samal normaalsel moel nagu traditsiooniline perekond, ei oleks nende osas sellist vastasseisu meie ühiskonnas.

Tiina Kangro ütles ...

Aitäh teemat käsitlemast, aga üks täpsustus. Paluks mitte segi ajada: meie algatus ei ole minna poliitikasse ajama ainult puuetega inimeste asja, vaid ikka sotsiaalpoliitikat laiemalt. Selle töö on senisel paarikümnel aastal jätnud tegemata kõik poliitilised jõud ja nüüd on saanud selgeks, et see on hakanud takistama riigi ja ühiskonna normaalset arengut.
Eilse Anu Tootsi arvamuse peale ERR-is kirjutasin ka sotsiaalmeedias järgmist:

"Politoloog rõhutas, et puuetega inimeste esindajate riigikokku kandideerimisel on oht, et hakatakse esindama kitsa kildkonna huve ja suurt pilti ei nähta..."
---
Kui politoloog oleks olnud kohal pressikonverentsil või tutvunud kas või ERR-i pika ülevaatega sellest, siis ta teaks, et meie põhiline ja eriliselt rõhutatud sõnum oli see, et tegemist ei ole spetsiifiliselt puuetega inimeste eest võitleva rühmitusega, vaid nn "sotsiaalse õigluse töörühmaga", millel on taga laiapõhjaline koostööfoorum.
Me tutvustasime "Eesti inimeste sotsiaalse kaitse plaani", mille idee on see, et riigikorralduse ja targa sotsiaal-, haridus- jne poliitikaga aidata kaasa, et inimesed ei kukuks nii kergesti toimetulematusesse või ei lahkuks, nagu see on suurte inimrühmadega Eestis toimunud. Selline korrektsioon inimvarasse suhtumisel oleks abiks ka majandusele, pikemas perspektiivis riigi ja rahva jätkusuutlikkusele.
Seega eesmärk on tuua poliitikasse see kompetents, mis sealt on hetkel puudu ja mida meie laialadase kandepinnaga kodanikutasandi liikumisel ei ole õnnestunud teha, kuna kodanikualgatus ja riigijuhtimine on meil (kahjuks) kaks eri asja.

Anonüümne ütles ...

Klassivend Urmas Kaju maksis oma eluga selle 10 milli afääri kinni.

Anonüümne ütles ...

Mis Vogglaidi puutub, siis hullupööra ajuvabaks muutunud paduhomopropaganda. Ei saa sellest kuidagi aru - pole ju Eestis tegelikult ühtki pederasti ahistatud ega tõrjutud, paljud kenasti end eliidiks pidava ärimeeste- ja poliitikutekamba hulgaski, minugi heade tuttavate hulgas neid mitu ja ei tõrju neid keegi. Pigem neil endil mingi alaväärsuskompleks? Ning just vastupidine - traditsiooniliste pereväärtuste mainiminegi - toob homofiilides esile kummalise hüsteerilise reaktsiooni. Otsekui oleks pederasti Eestis absoluutseks normiks sätestatud ning hetero mingi sügav hälve, kes tuleks otsekohe ravile saata. Riigijuhtide ja riigikoguni välja. Millal see heterofoobia riiklikul tasemel ükskord lõpeb?

Anonüümne ütles ...

kui ma poleks koju saanud leffikut üleskutsega Vooglaiu ideed toetada, siis ei ütleks eriti midagi nende vastu. Kuigi mu meelest ei ole traditsiooniliste pereväärtuste põhiõõnestaja mitte homindus, vaid tasapisi üha egoistlikumaks ja saamahimulisemaks muutuv elulaad. Pluss vaimse keskkonna reostamine kollase jama ja padupornoga (või kuidas seda veidrate inimeste veidruste õhutamist tele-riälitite ja seltskonnalehtede abil nimetada).

Anonüümne ütles ...

Lihtne.

Piim "usutavalt" kritiseerib Oeformierakonda. Siis saab olla teistele meeldivam. Ja kui muud ei saa, saab alati tütar erakonda "päästa".

See on tegelik "tagatuba"