12 juuli, 2014

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Mart Luik, Anvar Samost

Laulupidu sai maha peetud. Eestlased ja venelased laulupeol. President Ilvese enesepildistus ja mobiiliga tegelemine tekitas vastuolulisi arvamusi.
Eesti riik kaalub kohtusse minekut Euroopa Komisjoni vastu.
Ene Ergma lahkub poliitikast.
Poliitreklaami raha on tagasi maksnud Kruuse ja Sarapuu. Savisaar ole maksnud...
Euroheinategu saab pidurid.
Rait Maruste ja maadevahetuse protsess, president võttis autasud tagasi.
Tallinna TV sai tagasi valitsuse pressikonverentsile.
Töötajate register - toob raha riigikassasse tööjõumaksude kaudu juurde. Hirm vahele jääda.
Eestis on hinnalangusperiood - see on midagi üllatavat!
Lahkus Heldur Tõnisson...


18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Joel Volkov langeb tüüpilisse "tehnika tehnika pärast, mitte tehnika vajaduse pärast" lõksu. Kui on vaja liiklust reguleerida, on ilmselt kogenud politseitöötaja odavam, efektiivsem ja paindlikum kui mistahes elektrooniline süsteem, millel Eestis ja mujal on loll komme kriitilistel hetkedel alt vedada.

Anonüümne ütles ...

Kui ei mahu praegusele platsile, tuleb platsi laiendada. Selleks muidugi tuleb sealt kõrvalt paar koledat klaasist kummutit lammutada, kuid sellega ainult võidavad kõik.

Anonüümne ütles ...

Minu mõte laulupeo ajal rahva seas tungeldes oli, et pilet tuleb kallimaks teha :) Nii tuleks vähem inimesi kohale.
Platsi servades võiks puid maha võtta, mitte kõik, aga vähemaks, saaks ilusat ala juurde, kuhu rohkem inimesi mahub. Praegune puudealune on niiske ja kõle. Kuigi pühapäeval palavaga oli seal hea jahutav.

Anonüümne ütles ...

President tutvustas tõsiselt laulupidu-tema sõnum oli tugev.Ei näe põhjust kriitikaks ajakirjanduses.

Anonüümne ütles ...

Muide - seda raamatut, mida president seal vahepeal luges, nimetasid teised laulupeo kavaks. Ja seal olnud laulusõnu lugesid ka tuhanded teised. Ometigi just presidenti kukuti sellepärast meedias mõnitama. Unustades sellegi, et pildid näitasid vaid hetke, näitamata, kas sel hetkel laval üldse lauldigi. Ja muidugi unustati ka see, et see nn.igavlev matslik president oli ühe laulukaare all laulva tütarlapse isa. Tol nädalavahetusel ilmutas just Delfi lausa järjest (anonüümseid) uudiseid, mis olid väga üheselt presidendipaari halvustava tooniga. Arusaamatu, miks... Mujal oli esiplaanil ikka laulu-/tantsupidu selle pidusema poolega.

Anonüümne ütles ...

Samostile. Millal IRL-i nimest kõrvaldatakse I-täht? Seal pole enam ju mitte midagi ega kedagi isamaalisusest järele jäänud

Anonüümne ütles ...

Lp vestlejad! Tore ju, et te oma presidenti kaitsete! Julgen aga väita, et alati on telepildis väga palju näidatud just nimelt esireas istuvaid persoone - olgu need siis kes tahes valitsejad või rahva poolt lugupeetud inimesed! Ja ma tahaksin kordki näha ja kuulda, et president räägib peast kasvõi 3 lauset. Just nimelt eesti keeles! Väsinud paar? Lp pr Ilves korraldas ju ka oma fotosessioonigi veel? Hr Roonemaale tuletaksin meelde, et kuigi ta väidab presidendi esinevat eesti rahva ees AK-s, siis just eesti rahva ees esinemist temalt oodatakse. Mida on haruharva. Vidinad on talle muidugi tähtsad - peatset ametivahetust silmas pidades!

Anonüümne ütles ...

70. aastane Ene Ergma lahkub "ootamatult " polittikast aga Savisaar on vana surm, olgugi et kuus aastat noorem !?

Anonüümne ütles ...

Meeldis, et võeti teemaks Maruste R. artikkel ja nõus saates tehtud analüüsiga selle kohta - rehvorm võitleb ka lubamatute vahenditega võimulpüsimise eest. Demokraatia hinnaga.

Anonüümne ütles ...

Laulupeol on pikaajalised traditsioonid, laulupidu on Eestimaa, eestluse ja eestimeelsuse sümbol ja sellisena peaks ta ka kestma jääma. Laulupidu on austusavaldus eesti heliloojatele, koorijuhtidele ja dirigentidele, kes on näha-kuulda, kellele aplodeeritakse ja keda rõõmuhõisetega tervitatakse. Hirvo Surva sai Eri Klasilt Ernesaksa taktikepi ja see sündmus on samuti sümboolse tähendusega. Surva on see mees, kes viib laulupidude traditsiooni edasi. Eesti kultuur pole sajandite pikkune, seda enam on oluline hoida traditsioone ja arendada edasi Eestile omast kultuuri. Mingit moderniseerimist pole vaja ja seda ei tohikski lubada. Sama kehtib ka tantsupidude kohta. Oli suurepärane laulupidu!

Anonüümne ütles ...

Ahaaaaa! Ongi siis Kukul ka keeld peal kommentaaridel !Kus riigis me elame ?Samost ja Kross on Kuku " kommentaatorid " !!!!!

Anonüümne ütles ...

Tänane saade on uskumatu saast. Reisilennuk lasti alla, aga esimesed 15 minutit olid siigalist ja ülejäänud saade (seni) mõttetu targutamine sisepoliitikast.

Anonüümne ütles ...

Ma pean Anvar Samostist lugu, aga sellist IRL-i, millisest tema kõneleb, ei ole olemas, väidan seda endise liikmena.
Et kes keda võitlus ei ole sealse meelsusega kooskõlas - vabandage, kui teatud kamp ei olnud võimeline valimisi võitma, toodi umbkeelsed "uusliikmed" kohale, et võitu kindlustada, ja seal ei saa olla midagi muutunud, sest sama kamp on ikka võimul.
Samostile tuleb võib-olla üllatusena, et IML-il oli kunagi list, milles liikmed aktiivselt osalised. List oli arutelu koht, mitte juhtkonna vahend sõduritele korralduste edastamiseks, milleks see IRL ajal muutus.

Anonüümne ütles ...

2.augusti kommentaar
Delfi kommentaaride põhjal inimeste hoiakute ja meelsuse üle järeldusi teha on küll meelevaldne. Ime, et Meerits nii arvab. Delfis normaalsed inimesed ei kommenteeri, eks vahel loevad, seal ongi trollid ja muud tegelased tegutsemas. Huvitav oleks kuulda Shaakasvili kohtuasjast, Janukovitshist ja Interpolist, välismaa ajalehtede kajastustest jne. Kruuda juttu saame ise lugeda.

virve rüüt ütles ...

1992 oli meil põhiseadusreferendum. Seoses perekonna viimisega vaba seksuaalse orienteerumise alusele tuleb korraldada jällegi põhiseadusreferendum. Nimelt põhiseaduse § 27 muutmist nii, et perekonnaks definaaritakse samasoolised "koos lastega", kelle vanemateks nad on nimetatatud, ei saa teha VAIKIVALT, SALAJA, vabalibisemise korras.

Selline pretsedent oleks üsna erakordne. Et see Eestit praegu ähverdab, on tingitud USA homoideoloogia diktaatorlikust survest. Jou Bideni avaldused ei jäta kahetitõlgendamise võimalust.

Ma olen juba põhimõtteliselt igasuguse diktatuuri vastu, nagu enamus eestlasi, eriti pärast nõukadiktatuuri, millele pragune homodiktatuur lausa üksüheselt sarnaneb. Kunagine nõukasüsteemi suhtes dissidentlik mõtleja - eestlane - tunneb paremini kui lääne-eurooplane ära uue diktatuuri ja on selle vastu, eriti kuna see on otse eluslooduse tegelikkust allasuruv.

Anonüümne ütles ...

Meie tulumaksusüsteem toetab rahvusliku kapitali teket. Muidu oleks kõik ammu odavalt välismaalastele müüdud.

Anonüümne ütles ...

tõsised teemad aga mehed naeravad, inetu, kindlasti piinlik

Anonüümne ütles ...

Eelmisega nõus. Heal järjel, ennast ülekaalu söönud mehed irvitavad Haapsalu tööta jäänud inimeste üle. Tõesti, paha ja piinlik oli kuulata, empaatiavõime puudub ikka täiesti. Vähemalt raadioeetris jäi selline mulje.