17 mai, 2014

Viimased reitingud enne europarlamendi valimisi. Mida hääled näitavad?
Liiklusstatistika näitab masendavat pilti.
Suur möll e-valimiste ümber. Kes laidab, kes kiidab. Kellel on õigus?
Töörändajad toovad Eestisse palju raha.
Valitsusliit plaanib tõsta järsult alkoholiaktsiisi, viinatootjad protestivad.


14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tehke endale ikka asjad selgeks kui EP e-hääletust analüüsima hakkate.

2009 I päev 8800 valijat
2014 I päev ca. 16000 valijat

2009 kokku 58700
2014 prognoos üle 70000

praegu 34000 e-hääletanud

Anonüümne ütles ...

mingisugusel põhjusel! :D

savisaare erakond sai 2009 EP valimsitel 6000 e-häält
tarand üle 18000 hääle
tarand ongi serveritesse sisse murdnud

Anonüümne ütles ...

mingisugusel põhjusel! :D

savisaare erakond sai 2009 EP valimsitel 6000 e-häält
tarand üle 18000 hääle
tarand ongi serveritesse sisse murdnud

Anonüümne ütles ...

Keski eesmärk on lihtsalt tähelepanu kõrvale juhtida. Esimestel aastatel oli e-hääletusel küll kindlaid parteisid eelistav valijaskond, aga riigikogu õigus- ja analüüsiosakonna koostatud hinnang ütleb, et need vahed on praktiliselt kadunud.

Sama moodi levitab Russia Today aktiivselt vandenõuteooriaid: juhib tähelepanu kõrvale.

Anonüümne ütles ...

E-pangandusega on mõttetu võrrelda. Pank näeb kõiki tehinguid viimse detailini. Valimiskomisjon ei tohi kõike näha, muidu läheb salajasus löögi alla. Salajasuse kattevari annab võimaluse tulemuse tuunimiseks.

Anonüümne ütles ...

Annan teada, et olen 71 aastane ja töö tõttu olen arvutikasutaja kindlasti 15 aastat. Minu eakaaslased oskavad arvutit kasutada!
Ajab vihale kui räägitakse eakate arvutioskuse puudumisest.

Anonüümne ütles ...

Üks komm e-valimiste kohta

Kui meil on aastaid olnud üliturvalised ja eksimatud e-valimised, siis kuidas oli võimalik, et e-rahvaloendusel tuli välja nii palju vigu?

Kas isegi mitte süsteemide looja/arendaja polnud sama ?

Ainuke häda oli see, et rahvahääletuse puhul räägiti vead välja ...

Teisalt on siin muidugi kahvel - kui keegi saab välja tuua hiljem, kuhu tema hääl läks, siis järelikult on häälte liikumine jälgitav ja see pole enam salajanae

Anonüümne ütles ...

Ainar, https://www.valimised.ee/
loetakse e-hääletanuid, number uueneb iga viie minuti tagant

Anonüümne ütles ...

Eesti nn. e-valimised ongi ebaturvalised ja ammugi läbinähtavad ning muudetavad. Selle teadmiseks ei ole vaja mingeid eksperte tellida. Kui e-valimiste teenust väljatöötanud ja haldava organisatsiooni juht kod. Martinson teatab, et Lasnamäel hääletas keegi proua 500 korda ühe kandidaadi poolt, siis mis turvalisest, salajasest või erapooletust ja aususest me saame rääkida.
Teie jutt härrased on sõnaselge kallutatud häma ja avalik desinformatsioon, ühe kindla poliitika jätkumise kaitseks.
Sest nii elementaarset asja nagu 1+1 olete te tegelikult võimelised kokku panema küll, aga antud juhul te seda lihtsalt ei tee, mis on kallutatud meedia.

Anonüümne ütles ...

Kõige masendavam on see, et kui salaalkohooli osakaal suureneb, siis kes neist kontrollib, et 12 aastased lapsed ei saaks seda kätte?

Aga enam ei osteta vaid viina kodudest, vaid ka kvaliteetsemaid jooke - 50€ rumm maksab 25-30€, vahe sees ju :)


Anonüümne ütles ...

Hea saatejuht ja külalised, väikeseks täpsustuseks alkoholi aktsiisi tõusu kohta tuleval 4. aastal. Nimelt, ütlesite valitsust tõstvat alko.aktsiisi 45% järgneval 4. aastal. Täpsustus: 45% tõuseks alko.aktsiis juhul, kui tõstetaks aktsiisi korraga, kuna see on aga jagatud 4. aastale, siis kokkuvõttes tõuseb alko. aktsiis ca 53% ( hetke aktsiis + 15%+10%+10%+10% )!!!

jyri9998 ütles ...

Kus kohast saab lauaviina 3.20 eest?

Anonüümne ütles ...

Mis puutub e-valimistesse, siis see on ikka rohkem tehniline probleem, mitte niivõrd poliitiline, kuigi seda ei saa ka eitada. See INTERNET, mis oli 10 aastat tagasi, oli palju turvalisem kui praegu ja tollal võisid e-valimised olla samuti turvalisemad. Selles valdkonnas on toimunud suuri muutusi ja mitte turvalisuse suunas. Rumal oleks olla samal arvamusel nagu 10 aastat tagasi. Oleks soovinud saatejuhtidelt argumente ja mingitki analüüsi, mitte ainult selliseid poolpoliitilisi mõtteavaldusi. Eks igaüks usub, mida soovib, aga paraku on e-valimiste puhul rohkem tegemist usuga turvalisusse kui reaalselt tagatud turvalisusega. Kes vähegi on kursis, kuhu on maailmas võimalik olnud sisse häkkida, see paratamatult kahtleb. Rääkimata sellest, et e-valimisi kasutatakse teistes riikides väga vähe ja raske on uskuda, et seal on tehniline tase madalam kui siin. Hea oleks usaldada sellist valimissüsteemi, mille suhtes pole selliseid kahtlusi, mis on paremini jälgitavad ja kontrollitavad kui e-valimised.

Anonüümne ütles ...

on kaks süsteemi kuidas valida. üks on lihtsalt turvalisem kui teine. ja nii lihtne see valik ongi, et ma valin selle mis on kindlam - võtan jalad selga ja jalutan jaoskonda. see pool tundi iga paari aasta tagant pole küll mingi teema mille üle tõsimeeli arutada.