31 mai, 2014

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Mart Luik

Täna on viimast korda Keskpäevatunni saatejuhi toolil Ainar Ruussaar. Järgmisest nädalast asub ta tööle Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liikmena.
Saate teemad: europarlamendivalimised on selja taga. Osad, kellele ennustati läbilööki, kõrbesid. Miks?
Kanakitkumine Keskerakonna ja erakondade rahastamise järelevalve komisjoni vahel.
Ukraina valis endale presidendi - miljäardär Petro Porošenko. Vene väed tõmbuvad Ukraina piiridest eemale. Tagajärg - patriotismilaine Eestis vaibub.
Venemeelne PBK hakkab edastama Euronewsi saateid. Pole ime, kui arvestada omanike ringi. Kuidas  edeneb ERRi venekeelse kanali tegemine?
OSCE vaatlejad vangistati Ukrainas. Eesti mees siiani kadunud.
Valitsus tegi neljapäeval ära kõik ebapopulaarseid otsuseid, mida enne valimisi venitati nagu kummi: tõstsid aktsiise, keelasid eriotstarbelised kütused, lükati vanemapension 2018. aasta algusesse ja tõsteti 20% gaasi aktsiisi, Rail Baltica parim trass jäeti kõrvale, teede korrashoid seotid lahti kütuseaktsiisist.
Linnavalitsus kinnitab, et Tallinna teed on suurepärases korras. Tegelikult, seda arvatakse...
Suured kohtuasjad Tallinnas: Rimi endine projektijuht sai pool aastat tingimisi vangistust, kuid ruineeriti majanduslikult totaalselt.
Harju maakohus mõistis vangi nn Gildi afääris süüdi mõistetud isikud.
Seitse omavalitsust Lääne-Eestis tahab Swedbankist lahti saada. Suurpanga kommunikatsiooniämber koliseb üle terve Saare-Lääne piiskopkonna.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Palun ärge teie jätkake täiesti puusse err arutelu valimiste teemal. See oli Europarlamendi valimine, mitte Eestisisene valimine. Täitsa paha oli kuulata. Püüdke olla objektiivsed ja õiglased. Ja lähtuge ka sellest, et eestimaalased ei ole mitte ainult eestlased, vaid ka muude rahvuste esindajad. Yana Toomi valimine oli selgeks signaaliks, et RIIGI poliitika Eesti kogukondade suhtes peab muutuma. Vastasseisu edasine eskaleerumine on meie jaoks tupiktee.
Olen üles kasvanud piirkonnas, kus oli palju venelasi. Õppisin seetõttu ära vene keele ja „meele”. Naudin aeg-ajalt vene inimestega suhtlemist, kes reeglina on heas lugemuses, laia silmaringiga inimesed. Tahan aga endiselt elada eesti riigis, eestimaalaste hulgas ja suhelda igal pool eesti keeles. Kuid see, kuidas kunagi keeleseaduse valguses arstid, pedagoogid, insenerid jms. Töölt lahti tehti, oli suur viga, mille tagajärgi me siiani püüame siluda. Tahame olla Põhjamaade moodi – pöördume siis näoga ka nende integratsioonipoliitika poole ja ärme karda neilt õppida. Möönan, et meie ajalooline olukord oli erinev, kuid anname aru, et me tegime kunagi midagi väga valesti. Õppigem siis kõik sellest. Rohkem tolerantsust meie kõigi poolt. Tahame ju jätkuvalt oma riiki, ärgem siis mängigem seda oma lolluste pärast maha.

Anonüümne ütles ...

SELGITAGE MULLE, MIKS AINULT ANSIP 2 KORDA ROHKEM HÄÄLI SAI, KUI KÜSITLUSED EELNEVALT ENNUSTASID, SEEJUURES NII MADALA VALIMISAKTIIVSUSE JUURES.
7% MUUTUS 15%.
TARANDI 15% JÄI LÕPPTULEMUSEKS IKKAGI 15%.
KAS TÕESTI PEAKSIME USKUMA SELLIST ANOMAALIAT, ET VALIMISTULEMUSI EI VÕLTSITUD?

Anonüümne ütles ...

ma ei tea, kes on irina savitskaja, kuid ajakirjanikud ei peaks vähe hääli saanud kandidaate naljanumbriteks kutsuma või üldse miskit moodi mõnitama. kahjuks tehakse seda laialdaselt.

Anonüümne ütles ...

No kuulge Toom ja mõistlikud mõtted, kas te eilset Nädala Tegijat ei kuulnud, kus pr. Toom ajas täiesti vastuolulist ja eestivastast juttu: "inglisekeelses koolis on vene lapsel OK õppida, kuna ta omandab kergesti keelt, aga eestikeelses mitte", samuti on "eesti keele õpetamine vene lastele ajaraiskamine ja nad võiksid selle asemel midagi kasulikku õppida"..

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud ajakirjanikud. Seoses Ukrainaga teile üks asjakohane küsimus: Ka kirjutatakse "Lugansk" või "Luhansk"? Postimehes "Lugansk", Delfis "Luhansk". G-tähte ukraina keeles hääldatakse tõepoolest h-na, kuid kirjapildis? Ja selliseid näiteid on praegu meedias sadu.

Ja kas on eesti keeles Gruusia või Georgia. Üks on russitsism ja teine on amerikanism.

Unknown ütles ...

Paistab, et Priit Hõbemägi ei ole veel ikka aru saanud, et RAHVAS on ammu ära taibanud: Kui KUKU kedagi hirmsasti kirub, peab see ikka hea mees olema. Ja vastupidi: Kui KUKU ja Hõbemägi kedagi kiidab keskpäevatunnis, on see tõsiselt S**T tegelane.
SEDA TAIPAMATA on KUKU keskpäevatummi formaati muutnud. Kui enne oli kohustuslik Savisaare kirumise 15 minutiline lõik kava lõpus, siis nüüd on pooletunnine Savisaare mahategemise (soovitavalt infarkti tekitav) osa saate alguses.
Priit HÕBEMÄGI: Teie soov mõjub vastupidiselt!!!!
Jüri Puhang

business as usual ütles ...

Ukrainaga seoses meil tõusnud hüsteeria vajubki ära, sest valimised on möödas, täpselt nagu 2007.
Ja pole ka imestada, sest me tahame venelastele juba "lasteaia lõpust peale" hakata eestikeelset haridust tilgutama. Kuidas, miks ja kellele me teeme siis venekeelseid kanaleid?
EV algul sündinud on ju juba 23-aastased

name ütles ...

China Kaima Stickers,China Labels,Cast Coated Paper,Sticker Label Paper,Self Adhesive Paper Manufacturer