15 märts, 2014

Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hindrek Riikoja

Täna päevakavas:

  • Siim Kallase ootamatu lahkumine;
  • eurosaadikud kaebasid Kallase peale Euroopa Komisjoni presidendile;
  • Taavi Rõivase sama ootamatu esilekerkimine ja Hanno Pevkuri päevakorrast kadumine;
  • uus valitsuskabinet;
  • kes lekitas Eesti Panga miljonigarantii dokumendid ja mis eesmärgil;
  • kas ajakirjandus täitis käsku või tegutses parema äratundmise järgi neid uurides;
  • IRLi nadi seisukord;
  • presidendi kriitika ajakirjanduse kohta;
  • kes virises Postimehe arvamusliidrite lõunal;
  • kiirlaenude kiire piiramine

jpm.

26 kommentaari:

Matti ütles ...

Olen tänulik, kui pöörate tähelepanu küsimusele, et miks Kallas ei selgitanud ~20 aasta taguseid sündmusi. See on ehk meedias mõneti tahaplaanile jäänud muude sündmuste pealetulekul.

Või ta selgitas neid põhjalikult, aga lihtsalt meediakatlas on see tema selge selgitus kaduma läinud?

Hüpoteetiline olukord, et Kallase tegevuses 90-ndatel oli mõndagi taunitavat - kas sellisel juhul "kõik ausalt ära rääkimine" oleks Kallase muutnud poliitiliseks laibaks? Või ehk oleks ühiskond talle andestanud ja mõneti oleks selline samm olnud eeskujuks teistele poliitikutele oma eksimatuse/jumalikkuse poosist väljumiseks.
Isiklikult tunnen (aga ei tea), et Kallase lahkumine on järjekordne ohver poliitikute endale seatud eksimatuse poosi lõksus - vigu ei suudeta tunnistada.
Pigem surm siin või Siberis (Euroopas). AGA POLIITIK EI EKSI!!

Anonüümne ütles ...

Täiesti vastuseta küsimus: miks oli Reformierakonnal vaja sotsidega liini ajama hakata? Ja seda juba ammu enne seda, kui Ansip 23.02 oma minekust ametlikult teada andis.

Anonüümne ütles ...

pärast IRLi katset lastetoetuste abil Reffile kaigast jala ette panna on üliraske neid tõsiselt võtta. Lastetoetuste! Meie 'lapsed-on-prioriteet' banaanivabariigis!
Ühesõnaga, muidu on liiga kulukad (=lapsed), aga kui on vaja konkurendile ära teha, siis läheb loosi.
Jäle.

Anonüümne ütles ...

Ilvese avaldust lugedes tasub endale püstitada küsimus, millise riigi meedia vastab kõige rohkem sellele niinimetatud mittevingumisele, mida Ilves soovib.

Mis riigid need on, kus riigijuhtide ja üldise eluolu üle "ei vinguta"?

Anonüümne ütles ...

P.S kadunud Boeingust - lennundusega kursis olevad inimesed arvavad, et niimoodi radaritelt kaduda (vaevalt et rahvusvahelisi päästemeeskondi ametlikult lollitati?) saab ainult päris osav piloot.
Kuna mitte midagi leitud ei ole, on üks variant, et oli vaja transporti suuremat sorti pommile (kui õnnestub kuskil - vt praegused lennusuunad! - maanduda, ei ole eriti raske legaalse lennuki tunnuseid külge saada. Suur hulk reisijaid muidugi komplitseerib asja, aga on ilmselt ka toimetuldav).
G7 tulekul?

Anonüümne ütles ...

Anonüümsele: vastus küsimusele - aga kahekordseks "langenud" kodukulud? Partsi saavutused? Tasuta kõrgharidus, mille kõrvalt raske elatist teenida - millestki tudeng ometi elama peab?

Anonüümne ütles ...

kas üks siimu lahkumise põhjus ei võinud olla ka tarand ja co tehtud avaldus barrosole? et pani barrose nö sitta olukorda oma käitumisega (loe:oli ise barroso palgal aga tegeles hoopis valitsuse koostamisega)?

Anonüümne ütles ...

Naised saunas rääkisid, et üks lahkumise põhjus oli solvumine Reformierakonnas. Väidetavalt lekitas 100 miljoni info keegi erakonna seest.

Anonüümne ütles ...

Kogu selle poliitilise koogel-moogeli peale nendiks: meedia peab juhtima tähelepanu kitsaskohtadele poliitikas, majanduses, kultuuris jne, jne. KUID meedia ei saa hakata ühelegi institutsioonile ette kirjutama, kuidas tuleb teha, keda tuleb kuhu positsioonile panna või mitte panna jne. Meedia ei tohi haarata riigi juhtimise rolli. Meie meedia aga tahab viimasel ajal olla kuningas, nägemata seda, et kuningas on vahel alasti.

Anonüümne ütles ...

Vaatasin saate teemasid. Valijana on mul tõesti ükskõik kes aastaks mingi portfelli saab. Muret tekitab Ukraina ja Venemaa. Vene TV kanalites on juba käivitunud Balti riikide vastased vestlussaated.

Anonüümne ütles ...

Kahju, et president eisuutnud tõestada end kui isemõtlevat ja sõltumatut poliitikut, kes oleks teinud valitsuse moodustamise ettepaneku Mikserile. Kallase loobumise taga on ilmselgelt palju enamat, kui eesti meedia nn. "kiuslikkus". Arvan, et eelkõige on see rühma eurosaaikute protesti ja selle peale ärganud Barroso büroo teene, sestantud hetkel on neil üht korruptsiooniskandaali kindlasti kõige vähem Euroopa Komisjonis vaja. Teiseks, on kindlasti õigus ajakirjanikel, kes arvavad, et selle 100 miljoni looga sügavamale minnes oleks Kallase reputatsioon veelgi põhjalikuma löögi saanud - selle 20-aastase suitsu taga on päris kindlti tuld. (Ei mäletagi päeva eesti ajakirjanduses, kus 100 miljonit oleks summana olnud kahes peaaegu järjestikuses uudises - ka Šmiguni võlalugu, kuigi ühik teine, oli muljetavaldav.). Ja lõpuks tuleb tunnistada, et tähelepanuta on jäänud Paeti kadumine radarilt - tema karjäärilennuki suutis vene luureteenistus kaaperdada, elik Paeda tasalülitada eriti kibedal moel. Piirileping pihku, ning vesi peale! Kes suudaks peale neid lindistusi veel Eestipeaministri nimena Paeta tõsiselt võtta?

Anonüümne ütles ...

Kas pärast sellist käitumist hr. Kallase poolt on tal üleüldse mingit šanssi saada EV presidendiks? Tundub, et mitte...

Anonüümne ütles ...

Milleks selline kiun? Kotitakse igal pool. Ja ongi hea, muidu mõni hakkab arvama, et on eksimatu.

Anonüümne ütles ...

Lp. Kodanik Ruussaar. Eelmine kord Te ühe suure fekaalihunniku kokku unistasite. Kui olete kvaliteetajakirjandus, siis edastage faktipõhist infot (nagu Pulleritsu õpetus).
Ja tõesti, miks oli vaja IRLi refil minema ajada?

Anonüümne ütles ...

Ruussaar sai asjale pihta. Kallas on Euroopas viibitud aja jooksul väärtustelt sotsidele olulisemalt lähemale nihkunud. Naastes oli omadele võõras, ja võõrastele ka võõras.

Ei anna peaminister olla, kui tuleb võidelda kahel rindel - poliitiliste vastastega, ja kodurindel oma erakonnaga.

Anonüümne ütles ...

Kolmas variant on kõige tõenäosem. Lisan juurde vaid, et kõik niidid saavad alguse reformi enda seest.

Anonüümne ütles ...

Välistatud ei ole, et Kallase hukutas ta enda erakonna vastu üles näidatud ülbus - ta ei paistnud hoomavat, et peale 10 aastat on jõujooned muutumatult uuenenud. Eks oma rõivas ole ikka ihu ligi! :)

Anonüümne ütles ...

Valitsuse vahetusega peab IRL laias laastus "leidma" ca. 1 miljon EUR, mis muidu oleks tulnud ministrite, nõunike ja muude abiliste palgana riigieelarvest.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi ütles, et ajakirjandus uuris vanu dokumente. Häda ju ongi selles, et ei uurinud ja loopis vaid ühte ja ainsat küsimust ise edasi arenemata. Kui ajakirjandus on üks võimu liikidest, siis on kõikidel kodanikel, sealhulgas isegi Presidendil, õigus kritiseerimisele.

Anonüümne ütles ...

Ajakirjandus peab olema loomulikult vaba, kuid mitte pürgima võimu teostajaks riigis.

Anonüümne ütles ...

Oli huvitav kuulata. Ikkagi argumenteeritud arutelu. ERRis seda eriti ei kuule.

Anonüümne ütles ...

Mida siis ikka arvata erakonnast, kelle esimees on väsinud, et olla peaminister.
Ja aseesimehed uut valitsust moodustada ei taha või keegi lihtsalt ei lase.

kokkulepitud retoorika ütles ...

Raidla PMis ja president räägivad nagu kokkulepitult "virisemisest", millega võib tõrjuda igasuguse eriarvamuse- see aga on demokraatlikus riigis täielik nonsess. Rahvas on olnud väggai kannatlik (ja ega vägisi armsaks ei saa nagu näitab Kallase juhtum)

Anonüümne ütles ...

10 aastat pärast seda, kui regionaalminister on olnud teiseks ministriks siseministeeriumis, kellele allub viis siseministeeriumi osakonda, räägib Ruussaar endiselt regionaalministri büroost... Uues valitsuses regionaalministrit ei tulegi - näe polnudki vaja selgeks õppida, kuidas asjad korraldatud olid. Samamoodi, nagu nüüd hakkavad majandus. ja sotsiaalministeeriumis olema.

Anonüümne ütles ...

Miks vaja sõjaõhutamist viljeleda?
Venemaa ei hakka kunagi sõdina NATO-ga ja vastupidi.
Jõudu.

Anonüümne ütles ...

hei teie seal, jäälõhkuja tellis ju ometi Savisaar, riigihange kuulutati välja tema viimasel tööpäeval. Nii labasesse lõksu ei sobiks isegi teil kõndida.